به گزارش جماران؛ تارنمای آمریکایی «انستیتو ایست وست ( EWI ) گزارش داد: انتخاب دوباره «حسن روحانی» به ریاست جمهوری ایران مفهوم تداوم تعامل در روابط بین ایران و چین را دارد.

این رسانه در گزارشی به قلم «دانیل جانسون» کارشناس سیاست خارجی چین درقبال ایران، نوشت: انتخاب دوباره روحانی موکد حمایت از ثبات وتعامل دوباره با جامعه بین المللی است که خیال چین را آسوده خواهد کرد.
وی افزود:پیروزی آشکار روحانی در انتخابات ایران خبر خوبی برای منطقه و منافع چین بود. انتخاب دوباره روحانی تداوم روندی را تضمین می کند که با روی کار آمدن رقیب وی که ظاهرا به دنبال بازگرداندن وضعیت ایران به دوران «محمود احمدی نژاد» رئیس جمهوری پیشین بود، دشوار می شد. 
روند جهانی به سمت پوپولیسم و تردیدهای تبلیغات انتخاباتی پیش بینی ها درباره نتایج انتخابات ایران را تقریبا غیرممکن کرد. به طور کلی این انتخابات به عنوان همه پرسی برای عملکرد روحانی توصیف شد. با توجه به نارضایتی از رشد اقتصادی از زمان امضای برجام، اطمینان کاملی درباره پیروزی روحانی وجود نداشت. اندکی قبل از انتخابات یکی از نامزدها به حمایت از رئیسی کنار رفت و به نظر می رسید که آرای اصولگرایان به حمایت از رئیسی به صندوق ها ریخته شود. اگر رئیسی پیروز می شد، ایران احتمالا از سرمایه گذاران دور و در نهایت از توافق هسته ای خارج می شد.
رئیسی در کمپین خود بر اهداف ناسیونالیستی و رفع مشکلات با اتکا به خود کشور تاکید داشت اما روحانی بر منافع حاصل ازاقتصادی بازتر تاکید داشت. رئیسی در لفاظی های پوپولیستی خود مدعی بود که می تواند بهتر از روحانی به بهبود اقتصادی کمک کند. 
از زمان روی کار امدن روحانی واردات از چین و صادرات غیرنفتی افزایش یافته است و به ترتیب به 66.5 و 73 درصد رسیده است.
نفت همچنان صادرات اصلی را تشکیل می دهد و به طور متوسط صادرات نفتی 4.3 درصد افزایش یافته است. در دولت نخست روحانی در مقایسه با دوره دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد صادرات غیرنفتی از 18.7 میلیارد دلار به 32.4 میلیارد افزایش یافته است. بیکاری نیز از 15 درصد در زمان روی کار امدن روحانی به 10 درصد در سال گذشته کاهش یافت.
رئیسی در جریان تبلیغات انتخاباتی گفت که به توافق هسته ای احترام می گذارد اما در عین حال عنوان کرد که این توافق آن چنان که انتظار می رود راه حل مشکلات اقتصادی ایران نیست. دستورکار سیاست خارجی رئیسی می توانست شبیه احمدی نژاد باشد.
پیروزی روحانی نشان می دهد که می توان انتظار داشت سیاست های کنونی ادامه یابد. چین به ویژه نگاه مثبتی به آن خواهد داشت. این پیروزی همچنین متضمن آن است که ثبات منطقه دستکم از سوی ایران حفظ خواهد شد. پکن ترجیح می دهد ثبات ادامه یابد زیرا به این کشور اجازه می دهد پیش بینی سیاسی بیشتری داشته باشد و وضعیت اقتصای باثبات را حفظ کند. در دولت احمدی نژاد، لفاظی های وی پیوسته ثبات را تهدید می کرد. روحانی با پیروزی در دوره نخست روند از سرگیری تعامل با جامعه بین المللی را اغاز کرد و انتخاب دوباره وی با کسب 57 درصد آرا باعث حمایت بیشتر از او در مسیر اصلاحات و تداوم روابط ایران با همه کشورهای جهان خواهد شد.
با وجود تلاش دولت ترامپ برای بازبینی برجام، آرای مردم ایران به جهان نشان می دهد که آنها از این روند حمایت کرده اند. این امر ادله محکمی برای تداوم حمایت از برجام در اختیار چین قرار داده و به وضوح نشان می دهد که ایران به دنبال حفظ پیشرفت تحت توافق است و آمریکا در هر تلاشی برای جلوگیری از اجرای کامل توافق مقصر است. تعامل دوباره با آمریکا دشوار خواهد بود اما در بلند مدت مفید است.
این گزارش پیش بینی کرده روند کنونی روابط ایران و چین حفظ و حتی تقویت شود. همچنین با توجه به علاقه ایران به مفهوم جاده ابریشم، احتمال سرمایه گذاری بیشتر بر روی زیرساختارها را مطرح کرده است. 
این تارنمای آمریکایی نتیجه گرفت: توافقات قبل از انتخابات از جمله درباره بازطراحی راکتور اراک از سوی چین و پروژه های جاده ابریشم طبق برنامه ادامه خواهد یافت. این انتخابات به طور کلی نشان داد که تداوم ثبات و اصلاحات برای ایران مهم است و چین هم از آن راضی خواهد بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.