به گزارش جماران؛ یک نماینده جمهوریخواه در کنگره آمریکا با اعلام پشتیبانی از دستور منع مهاجرتی ترامپ علیه شش کشور عمدتا مسلمان، خواستار گسترش جاسوسی از جامعه مسلمانان و مساجد آمریکا به بهانه مهار خطر تروریسم شد.
'پیتر کینگ' رئیس کمیته ضد تروریسم در مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته درباره حمله تروریستی لندن و تهدید افراطگرایان به تلویزیون فاکس نیوز گفت: به دلیل تکرار همین حملات، ما نیاز به خبرچین ها و افراد لباس شخصی در جامعه و نظارت بیشتر بر مساجد و مناطقی داریم که افراط گرایان در آن حضور دارند. ما در یک جنگ واقعی به سر می بریم.
کینگ درباره دستور ترامپ مبنی بر منع مهاجرت شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان تصریح کرد: اگر این دستور اجرا شود، به وضعیت امنیتی کشور کمک خواهد کرد. ما با شش کشور روبرو هستیم که پر از تروریست هستند!
وی مدعی شد: هیچ حساب و کتابی در این کشورها وجود ندارد و دولت مرکزی در آنها ضعیف است.
دونالد ترامپ، چندی پیش با صدور یک دستور اجرایی، صدور ویزا و اجازه ورود شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان را به خاک ایالات متحده ممنوع کرده است.
این دستور که شهروندان ایران، سودان، سومالی، لیبی، یمن و سوریه را از ورود به خاک آمریکا منع میکرد، به دستور یک قاضی فدرال هاوایی به حال تعلیق درآمده است. به گفتۀ این قاضی، این فرمان به دلیل تبعیض مذهبی با قانون اساسی آمریکا مغایرت دارد.
اجرای فرمان اولیه ترامپ نیز که شهروندان ش کشور عمدتا مسلمان را از ورود به آمریکا منع می کرد، از سوی دادگاه فدرال متوقف شده بود.
این فرمان که بطور صریح علیه غیر سفیدپوستان و مسلمانان تبعیض اعمال می کند، نگرانی شدیدی میان مهاجران ساکن آمریکا بویژه مکزیکی تبارها و مسلمانان آمریکا به وجود آورده است.
هرچند از هنگام روی کار آمدن ترامپ، نفرت پراکنی علیه مسلمانان و دیگر گروه های مذهبی مانند یهودیان در آمریکا افزایش یافته، اما موضوع جاسوسی نهادهای امنیتی آمریکا از مساجد و مسلمانان این کشور همیشه جنجال آفرین بوده است.
منتقدان می گویند این فعالیت ها، جنبه ضداسلامی و تبعیض آمیز داشته و نشان می دهد که باورهای نادرستی درباره مسلمانان در نهادهای امنیتی وجود دارد که باید عمیقا مورد بازنگری قرار گیرند.
چندی پیش مرکز 'ائتلاف آزادی های مدنی برای مسلمانان آمریکا' یک برنامه گسترده جاسوسی پلیس نیویورک علیه مسلمانان را افشا و اعلام کرد: نقض حقوق مسلمانان در شهر نیویورک توسط پلیس این شهر غیرقابل تصور بوده و زنگ خطر را نه تنها برای جامعه مسلمانان بلکه برای همه کسانی که نگران حقوق شهروندی مردم آمریکا هستند به صدا در آورده است.
بر اساس این گزارش، از سال 2002 پلیس نیویورک با کاربرد روش های مختلف دست به جاسوسی از مسلمانان نیویورک زده است.
در بسیاری از موارد پلیس نیویورک تلاش کرده کسانی را از میان مسلمانان برای جاسوسی استخدام کند.
بر اساس گزارش ها و مصاحبه هایی که مرکز 'ائتلاف آزادی های مدنی برای مسلمانان آمریکا' در اختیار دارد، پلیس نیویورک از روش های تهدید آمیز از جمله لغو اقامت در آمریکا، برای وادار کردن مسلمانان به همکاری استفاده کرده است.