روزنامه ایتالیایی 'ایل مانیفستو' با اشاره به برخورد میان عربستان سعودی و قطر نوشت: جبهه عرب ضد ایرانی مورد علاقه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از هم فروپاشید.

به گزارش جماران، درگیری میان عربستان سعودی و قطر، که همواره سخت تر می شود، جبهه مورد علاقه دونالد ترامپ و نتانیاهو، مبنی بر تشکیل یک شبکه سنی ضد ایرانی را با تهدید مواجه کرد و ریاض به همراه متحدین خود (بحرین و مصر و امارات ) قطر را متهم به از هم پاشی جبهه سنی و طرفداری از ایران و حمایت از تروریسم برادران اسلام می کند.
با اینکه ترامپ نقش خود را ایفا کرد، اما سخنرانی تاریخی وی در ریاض در مقابل بیش از 50 رهبر مسلمان، نتوانست حتی به نطفه ناتوی عربی علیه ایران را شکل دهد و برعکس منجر به حسابرسی میان عربستان و قطر شد . قطر حامی جنبش برادران اسلام است که دشمنان تاریخی ریاض محسوب شده و صف آرایی سنی ها را تخریب می کند، حتی میانجیگری کویت نیز تاثیری نداشت. 
به عقیده برخی ناظران، تصمیم ترامپ مبنی بر عدم انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس، یک هدیه به عربستان سعودی بخاطر 100 میلیارد دلاری است که سعودی ها برای خرید اسلحه از آمریکا هزینه می کنند و همچنین یک اعطا به حکومت های نفتی خلیج فارس است که از آنها برای تشکیل یک جبهه ضدایرانی و علیه تروریسم به عنوان 'ناتوی عربی' فراخوان کرده بود. 
رژیم صهیونیستی امیدوار است که این اقدام با یک سیاست عربی آمریکایی برخورد سخت با تهران جبران شود و به رویای لغو برجام بیانجامد. ترامپ تاکنون فقط به برخی از وعده های خطرناکش در کمپین انتخاباتی احترام گذاشته است . یکی از این وعده ها تهاجم بود که فعلا ازنوع سیاسی و دیپلماتیک علیه تهران است. 
ترامپ مسوولیت های تشکیلات نظامی و امنیتی را به تندروهای مخالف برنامه هسته ای با ایران شیعی مانند جیمز ماتیس وزیر دفاع و مایک پمپئو به عنوان رئیس سازمان سیا واگذار کرد. مایک پمپئو نیز فردی به نام 'مایکل داندره ا' را به عنوان مسوول عملیات سری در ایران منصوب کرده است، این فرد که معروف به شاه جنگ پهپادها در پاکستان و افغانستان است به اسلام سنی گرویده و گفته می شود که به احیای تشیع در خاورمیانه وسواس دارد. 
مصطفی السعید در روزنامه مصری الاهرم نوشت: ترکیه متحد تنگاتنگ قطر و برادران اسلام و برخی گروه های مسلح مورد حمایت دوحه که در سوریه عمل می کنند، طرف قطر را گرفته است . اردوغان نیز پس از دیدار کوتاهش با ترامپ با عصبانیت بازگشت و حتی در نشست ریاض شرکت نکرد. 
اردوغان از تصمیم ترامپ مبنی بر مسلح کردن مجدد کردها علیه داعش در مرز میان سوریه و ترکیه و همچنین عدم استرداد فتح اله گولن به کشورش به شدت عصبانی شد، فردی که به عقیده آنکارا کودتای در ترکیه را برنامه ریزی کرده بود. 
روزنامه هاآرتض نیز دو روز پیش نوشت که ترامپ و نتانیاهو خیلی سریع خواب یک ائتلاف سنی طرفدار غرب علیه ایران و تروریسم به رهبری سعودی ها را دیدند. آنها خودشان را فریب داده و از یک بحث در باره روابط داخلی اعراب که می تواند بسادگی این ائتلاف را نابود کند، جلوگیری کردند. 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.