اعضای شورای شهر باید بتوانند با حسابرسی نوین و شفافیت در گزارشها و همچنین آنلاین بودن گزارشهای مالی جلوی بیقانونی در شهرداری تهران را بگیرند. به طوری که هرلحظه یک تیم حسابرسی باید به هزینهها و درآمد شورای شهر نظارت داشته باشد. در این صورت بسیاری از مشکلات مالی شهر فساد انگیز در شورای شهر تهران حل و فصل خواهد شد.
به گزارش جماران، جهان اقتصاد نوشت: در طول ۱۲ سال گذشته که اصولگرایان شهرداری تهران را در دست داشتند اصلاحطلبان نقدهای فراوانی به عملکرد محمداقر قالیباف وارد کردند. پلاسکو و مدیریت ضعیف مجموعه شهرداری تهران آخرین آواری بود که بر سر اصولگرایان فرو ریخت تا آنها مورد تایید مردم قرا نگیرند. اکنون اصلاحطلبان توانستهاند تمامی کرسیهای شورای شهر را در دست گرفته و در آینده میتوانند شهردار اصلاحطلب را برای کرسی مدیرت شهری انتخاب کنند. شهرداری تهران هرچند اصلاحطلب است اما زیر بار نظارت اعضای شورای شهر قرار خواهد گرفت تا مجموعه شورای شهر درجایگاه واقعی خود یعنی شورای شهر نه شورای شهرداری قرار بگیرد. به بهانه پیروزی قاطع لیست امید درانتخابات شورای شهر تهران با افشین حبیب زاده به گفتوگو پرداختیم در ادامه میخوانیم.
*اصلاحطلبان در انتخابات اخیر با رای قاطع مردم تمامی کرسیهای شورای شهر را از آن خود کردند. این مجموعه چه برنامهای برای اداره شهر تهران دارد؟
اصلاحطلبان قبل از ورود به شورای شهر با برنامه مشخص وارد عرصه انتخابات شدند. این برنامه بر مبنای ۷ چالش اصلی پایه ریزی شده است. چالشیهایی از قبیل بافتهای فرسوده، چالش کاربردی، چالش حمل و نقل و چالش ترافیک، چالش محیط زیست، چالش خدمات شهری، چالش مدیرت بحران و چالش اجتماعی و فرهنگی و چالشهای اقتصاد و معیشت شهری. این ۷ چالش در برنامه اصلاح طلبان گنجانده شده و هرکدام از این چالشها زیر مجموعهای از چالشها را به خود اختصاص داده و برای هرکدام از این چالشها راه حلهایی پیش بینی شده که به صورت مکتوب درآمده است. در نتیجه اولویت اصلاحطلبان برنامهای است که در زمان انتخابات به مردم ارئه شد. این برنامه با برنامههای اجرایی شهر تهران باید تطبیق داده شود. درمجموع اولویت اصلاحطلبان بر اساس این برنامه برای شهر تهران مشخص است.
*درتهران شاهد فروش تراکم برای به دست آوردن هزینههای شهری هستیم. آیا درچهار سال آینده برای تامین هزینه اداره شهر تهران این روش را ادامه خواهند داد؟
یکی از مسائل مهم در حوزه مالی درسترسی شهرداری به درآمدهای پایدار در شهر تهران است. به منظور رسیدن به درآمد پایدار برای اداره این شهر راه حلهای مختلفی وجود دارد. در شهرهای بزرگ جهان بر مبنای مالیان و عوارضی که از شهروندان گرفته میشود، شهرها اداره میشوند. شهر تهران هم باید بر مبنای عوارض از شهروندان اداره شود. تراکم فروشی بدترین شیوه برای تامین درآمد شهر تهران است. در حال حاضر سرویسهایی که توسط شهرداری به مردم در حوزههای مختلف ارئه میشود، محلی برای درآمد شهری است که به واسطه ارئه این موارد، هزینههایی برای ارئه خدمات از مردم گرفته میشود. بر اساس این هزینهها میتوان بخشی از مخارج شهر تهران را تامین کرد. این مورد در تمام دنیا اجرا می شود و در شهرداری تهران باید خدمات شهری شناسایی شده و هرکس از این خدمات بیشتر استفاده کند، باید عوارض بیشتری به شهرداری پرداخت کند. اخذ این درآمدها بخش قابل توجهی از هزینههای اداره شهر را تامین میکند. این مورد از راه کارهای مهمی است که میتوان بر مبنای آن به درآمد های پایدار رسید.
*شهردای تهران از قدیم الایم به محلی قانون گریز مشهور بوده است.آیا میتوان مسیر اداه شهر تهران را بر مبنای قانون قرار داد؟
قانونگذار موارد خاصی را برای اداره شهر تهران و نظارت بر این اداره مشخص کرده است. اگر به این موارد پرداخته شود، همین قوانین ابزار مناسبی برای جلوگیری از رانت و فساد خواهند بود. به طور کلی اگر اعضای شورای شهر به وظیفه نظارتی خود مطابق قانون احتمام بورزند به نظر میرسد بخش قابل توجهی از قانونگریزیها در مجموعه شهرداری تهران وجود نخواهد داشت. در قوانین شهرداری تهران نظارت برحسن اداره و حفظ داراییهای نقدی، جنسی و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و حساب درآمدها و هزینهها باید بر مبنای قانون باشد. در قانون آمده که درآمد های شهرداری باید به حسابهایی که با نظارت اعضای شورای شهر افتتاح می شود واریز شود. این موارد از جمله وظایف اعضای شورای شهر است. در نتیجه از نظر قانونی مشکلی وجود ندارد. در واقع اعضای شورای شهر باید بتوانند با حسابرسی نوین و شفافیت در گزارشها و همچنین آنلاین بودن گزارشهای مالی جلوی بیقانونی در شهرداری تهران را بگیرند. به طوری که هرلحظه یک تیم حسابرسی باید به هزینهها و درآمد شورای شهر نظارت داشته باشد. در این صورت بسیاری از مشکلات مالی شهر فساد انگیز در شورای شهر تهران حل و فصل خواهد شد.