روزنامه فرانسوی 'لوموند' روز شنبه در نخستین واکنش به پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری نوشت 'با وجود وعده های زیاد کمک های مالی رقبای روحانی( افزایش سه برابری یارانه ها)، مردم ایران بار دیگر به وی رای دادند.

به گزارش جماران، پایگاه اینترنتی روزنامه 'لوموند' گزارش داد: پیروزی مجدد رئیس جمهور میانه رو ایران در انتخابات روز گذشته، حاکی از ادامه سیاست درهای باز به سوی خارج و اصلاح ساختار سیاسی کشور و افرایش آزادی ها در داخل ایران است. 
ایرانی ها روز گذشته حضور چشمگیری در انتخابات ریاست جمهوری داشتند طوری که زمان این انتخابات تا آخرین دقیقه روز جمعه تمدید شد. 
بیش از چهل میلیون رای دهنده در انتخابات ایران شرکت کردند که در نوع خود بی نظیر بود. در این میان حسن روحانی با کسب بیش از 57 درصد آرا در مقام خود ابقا شد و ابراهیم رئیسی مهمترین رقیب وی توانست 38 درصد آرا را کسب کند. 
رقبای حسن روحانی هر کدام بطور جداگانه وعده های انتخاباتی اغوا کننده ای به مردم داده بودند که در این میان، افزایش یارانه های نقدی یکی از وسوسه انگیزترین آنها بود. همچنین رقبای روحانی با وعده های عوام فریبانه گفته بودند که قصد دارند کمک های نقدی خود به فقرا را افزایش دهند. 
اما با این حال مردم ایران به حسن روحانی میانه رو رای دادند و وی را برای چهار سال دیگر انتخاب کردند. 
روحانی به عنوان مذاکره کننده هسته ای ایران در سال های 2003-2005 (1381-1383)، از سوی طرف های اروپایی خود به عنوان «شیخ دیپلمات» لقب گرفت ولی این همچنین آغازگر انتقاد تندروها در داخل بود که وی را به کرنش در برابر غرب متهم کردند.
پیش از آن، روحانی جایگاه محکمی در تشکیلات انقلابی داشت.
روحانی در جریان هشت سال جنگ میان ایران و عراق که در خلال سالهای 1980 تا 1988 (1359-1368 ) روی داد، سمت های نظامی مهمی داشت و پس از آن، 16 سال به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران فعالیت کرد.
حسن روحانی در سال 2013 (1392) با 51 درصد از آرای ماخوذه توانست با وعده توافق هسته ای و رفع تحریم های بین المللی رئیس جمهور ایران شود. 
وی توانست بعد از دو سال به توافق هسته ای با کشورهای 1+5 دست یابد و مقدار زیادی از تحریم های بین المللی علیه ایران را لغو کند. 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.