واشنگتن پست روز یکشنبه در دیدگاهی نوشت: آشوب سیاسی موجود آمریکا؛ محصولی است که روسیه آن را کاشته و الآن درو می کند.
به گزارش جماران؛ در این مطلب به قلم ' گرک میلر' آمده است؛ در همین مدت زمان کوتاهی که 'ترامپ' روی کار آمده است؛ روسیه منافع بیشماری را درو کرده است از جمله لغو تحریم های آمریکا و به رسمیت شناخته شدن الحاق ' کریمه' به خاک روسیه.
اما همه این مزایا به کنار؛ روسیه از تلاش هایش برای مداخله در انتخابات اخیر آمریکا که به پیروزی ترامپ انجامید یک منفعت دیگر هم بدست آورد و آن؛ به آشوب کشاندن واشنگتن است.
برکناری 'جیمز کومی ' مدیر 'اف بی آی' به دستور ترامپ آخرین تکان بی ثباتی به درون نهاد دولت بود.
بالاترین آژانس مجری قانون کشور هم به جرگه فهرستی بلند بالا از موجودیت هایی پیوست که هدف کینه ورزی ترامپ قرار گرفتند شامل قضات فدرال؛ سرویسهای جاسوسی آمریکا؛ سازمانهای خبری و ائتلاف های نظامی .
بی ثباتی آمریکا هرچند بدست خود ترامپ ایجاد شده باشد، تامین نیت و مقصود روسیه است که سعی کرد با مداخله در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا به آن برسد.
در گزارشی که از محرمانه بودن خارج شده است و مربوط به امسال است آژانس های جاسوسی آمریکا ؛ بی ثبات شدن آمریکا را یکی از اهداف 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهور روسیه برشمرده اند. در گزارش اشاره می شود که آرزوی دیرینه ' کرملین' این است که نظم نوین جهان را که بر مبنای دستور کار لیبرال دمکراتیک به رهبری آمریکا بنیاد شده است را بر هم بزند.
کار روسیه برای اخلال در انتخابات آمریکا به پایان رسید اما اخراج کومی در روز سه شنبه موجی جدید از نابسامانی هایی را که پای روسیه هم در میانه آن است ایجاد کرد. اخراج کومی نقض آشکار استقلال عمل 'اف بی آی' در پرونده تحقیق در مورد ظن تبانی میان تیم انتخاباتی ترامپ با روسیه است .
تمام مقامات فعلی و سابق آمریکایی معتقدند که اخراج کومی منحصرا در راستای مصالح ملی روسیه انجام گرفته است.
'اوژن رامر' از مسئولان سابق وزارت خارجه آمریکا و افسر اطلاعاتی سابق در امور روسیه بین سالهای 2010 تا 2014 می گوید که نظام سیاسی آمریکا اکنون دچار یک بحران واقعی شده است .
'جیمز آر. کلاپر' مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا هم هفته گذشته در سنا همین مواضع را قبل از اخراج کومی بیان کرده و گفت:' مسکو اکنون باید از انتخابات آمریکا و حواشی آن خیلی خوشحال باشد. هدف مسکو این بود که در حاکمیت بذر دعوا و اختلاف بیفشاند که موفق شد'.
البته سیاستهای ترامپ در قبال روسیه کمی تند شده است. یکی از علل آن نفوذ قوی مقامات ارشد دولت است شامل ' جیم متیس' وزیر دفاع و ' مایک پومپئو' مدیر کل 'سیا' که هردو از منتقدان مسکو هستند .
اما مع الوصف ترامپ همچنان علامتهایی به طرفداری از روسیه می فرستد و تمام آژانس هایی که در مورد نیات شوم مسکو به او گزارش می دهند را قربانی می کند.
ترامپ قبول ندارد که روسیه عامل هک شدن و انتشار دهها هزار ای میل شخصی 'هیلاری کلینتون ' در انتخابات 2016 که لطمه جبران ناپذیری به سرنوشت انتخاباتی هیلاری زد, بوده است. آژانس های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده اند اما ترامپ آن را رد کرد.
یک روز بعد از اخراج کومی؛ ترامپ در کاخ سفید پذیرای ' سرگئی لاوروف' وزیر امور خارجه روسیه بود، هیچ خبرنگار آمریکایی حق حضور در کاخ سفید را نداشت اما به یک عکاس خبرگزاری دولتی ' تاس' روسیه اجازه ورود به محل داده شد.
عکس های منتشر شده از این دیدار نشان می داد که ترامپ استقبال گرمی از میهمانش به عمل آورده است و حتی با 'کیسلیاک' سفیر روسیه در واشنگتن هم دست می دهد و به گرمی از او استقبال می کند. کیسلیاک با 'مایکل فلین' تماسهای مخفی داشته است و پرونده این موضوع در دست اقدام است.
مدافعان ترامپ می گویند که وی به دنبال ترمیم روابط با مسکو است و هدفش منحصرا تامین منافع ملی آمریکاست.
منتقدان ترامپ می گویند که مواضع ترامپ در حوزه سیاست خارجی از قدرت نفوذ آمریکا در سطح جهان کاسته و در عوض به قوی تر شدن مسکو انجامیده است. از نمونه این مواضع تائید 'مارین لو پن' کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه ؛ ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا و مجموعه تهدیدهایش علیه ناتو که تهدید کرده بود ساختار 'ناتو' را از نو شکل می دهد که البته بعدا در این زمینه قدری ملایم شد.
ترامپ اتهام وارده مبنی بر مناسبات تیم انتخاباتی اش با روسیه را 'اخبار جعلی' خوانده است. کاخ سفید هم می گوید که اخراج کومی فقط در ارتباط با کیفیت کار وی در تحقیقات در زمینه ای میل های کلینتون انجام گرفته است.
اما خود ترامپ اندکی بعد صراحتا مشخص کرد که به این دلیل کومی را اخراج کرده است که تحت اداره کومی؛ پرونده تحقیق در مورد دخالت روسیه داشت بیش از حد گسترش پیدا می کرد. ترامپ کومی را 'یک فرد ناسپاس' خواند.
او در پیام توئیتری اش هم نوشته است که ' این قائله بالاخره کی تمام می شود'.
یک مقام اطلاعاتی سابق آمریکا هم گفته است:' تحریم های روسیه کماکان باقیست و روسیه امکان دارد با خود فکر کند که مداخله کردن درانتخابات آمریکا آنطور که انتظار می رفت جواب نداده است'.
وی می افزاید:' اما در مجموع منافعی که روسها الآن در دولت ترامپ دارند درو می کنند بسیار مثبت تر است تا آنچه که در دولت اوباما بدست آوردند و در دولت «بیل کلینتون» از آن واهمه داشتند'.
وی ادامه می دهد: ' دولت ترامپ یک دولت طرفدار روسیه نیست اما مطمئنا ضد روسیه هم نیست. این دولت خالق نوعی آشفتگی در سیاست است که تماما هم به نفع روسهاست'.