تبعات تحریم انتخابات، تخریب چند ساله ایران است.

به گزارش جماران ، روزنامه «وقایع‌اتفاقیه» نوشت: «بعد از پایان مناظره‌های انتخاباتی بود که چهره‌های سیاسی همچون محمد هاشمی و اشرف بروجردی و البته تحلیلگران اعلام کردند که روند مناظره‌ها به‌ گونه‌ای پیش رفت که آرای خاکستری به سمت روحانی چرخیده است. حالا پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم نیز در گفت‌وگو با «وقایع‌اتفاقیه» معتقد است: با ورود به حال‌ و هوای انتخابات مردم ترجیح می‌دهند به جای این که جزء خاکستری‌ها باشند، به پای صندوق رأی بروند و در سرنوشت خود سهیم باشند.

 

«آرای مردمی به چند دسته کلی تقسیم می‌شود؛ دسته اول، آرای قطعی به سمت یک نامزد است. برای نمونه دو جناح اصلی یعنی اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان واجد درصدی از آرای قطعی هستند و هر کسی را که نامزد خود معرفی کنند، این حداقل رأی را به‌ همراه خواهد داشت و این مسئله نیز ربط چندانی به برنامه‌ها و گفت‌وگوها و تبلیغات این نامزدها ندارد؛ البته عدد این گروه قطعی نیست اما برحسب تجربه و تقریبی می‌توان گفت که اصلاح‌طلبان حدود ۲۵ درصد و اصول‌گرایان حدود ۱۵ درصد آرای کل مردم را به‌ صورت قطعی دارند. دسته دوم عدم شرکت است؛ به احتمال فراوان و به‌ طور معمول حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم و هر کدام به‌ دلیلی در انتخابات شرکت نخواهند کرد. هر چند با اوج‌گیری فضای انتخاباتی ممکن است این درصد به کف خود یعنی به ۲۰ درصد هم برسد اما اکنون فرض می‌کنیم که ۲۵ درصد است. در تهران در حال‌ حاضر این رقم به‌ صورت قطعی حدود ۲۳ درصد بوده و بقیه مردم بخش خاکستری رأی‌دهندگان هستند که می‌شوند حدود ۳۵ درصد کل جمعیت که نزدیک به نیمی از رأی‌دهندگان احتمالی هستند.»

اینها بخشی از تحلیل عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی است که در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌های صبح ایران عنوان کرده است. او در حالی آرای مردم را به این چند دسته تقسیم کرده که سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به افراد با آرای خاکستری به «وقایع‌اتفاقیه» می‌گوید: آنهایی که همچنان تمایل به شرکت در انتخابات ندارند باید بدانند چه رأی بدهند و چه رأی ندهند در هر صورت هفته آینده رئیس‌جمهوری بعدی مشخص خواهد شد. آیا می‌خواهند کسی بر سر کار بیاید که عزت ایران را حفظ و ایرانی را سرافراز کند یا دوباره ایران را در داخل و خارج تضعیف کند، کرامت انسانی را زیر سؤال ببرد و حوزه‌های مختلف کشور را در سراشیبی سقوط قرار دهد؟ البته او نسبت به روزهای پایانی و تصمیم‌گیری مردم برای حضور پرشور خوشبین است، زیرا می‌گوید: تجربه انتخابات گذشته نشان می‌دهد مردم در روزهای پایانی و حتی در روز انتخابات حضور پر شور خود را ثبت خواهند کرد.

رئیس فراکسیون زنان مجلس بر این‌ باور است که دستاوردهای دولت یازدهم بسیار زیاد بوده اما ابعاد خسارت‌‌های به‌ جا مانده از دولت دهم به اندازه‌ای است که اثرات عملکرد دولت فعلی در درازمدت مشخص خواهد شد. به عبارت دیگر برای به‌ بار نشستن زحمات دولت روحانی به‌ ویژه برجام، نیازمند گذشت زمان است. با این توضیح که همیشه خراب‌کردن آسان است اما سال‌ها طول می‌کشد تا تخریب‌های یک کشور آباد شود، مصداق این موضوع هشت سال جنگ تحمیلی ایران است.

دلایل تشویق به حضور گسترده در انتخابات

به گفته سلحشوری، به تمامی حوزه‌ها در دولت دهم ضربه شدیدی وارد شد و افت بخش‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کاملا محسوس است. پیامد عملکرد دولت نهم و دهم نابسامانی و عدم ثبات بود که در سه سال و نیم گذشته، دولت روحانی تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت به‌ کار بسته است. رئیس‌جمهوری، شأن و جایگاه خود را با رفتار و برنامه‌های دولت خود حفظ کرده، برجام به ثمر نشسته، روند رشد منفی متوقف شده و صنعت گردشگری رونق یافته است. اینها بخشی از عملکرد قابل‌توجه دولت روحانی است که مردم را به حضور گسترده در انتخابات تشویق می‌کند اما تبعات تحریم، موضوعی است که بسیاری از کارشناسان سیاسی بارها درباره آن اظهارنظر کرده‌اند. با این‌ حال، در آستانه هر انتخابات، افرادی که تمایل به رأی ندارند برای عده‌ای دیگر تبدیل به دغدغه می‌شوند زیرا به نظر آنها حضور تک‌تک افراد، نقش مؤثری در انتخاب رئیس‌جمهوری آینده ایران خواهد داشت؛ نکته‌ای که سلحشوری نیز در صحبت‌های خود به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: بی‌تفاوتی اجتماعی، ضربه شدیدی را به کشور وارد کرده که نمونه آن سال ۸۴ است. بسیاری از مردم در آن سال به این نتیجه رسیده بودند که نباید مشارکت کنند و همین عدم مشارکت پر شور موجب شد دولت‌های نهم و دهم را تجربه کنیم اما مشارکت عموم در سال ۹۲ نشان داد مردم خواهان قرار گرفتن ایران در ریل توسعه هستند.

به عقیده این نماینده مجلس، باید درباره مسئولیت اجتماعی مردم با آنها صحبت کرد. باید بدانند که افراد با آرای خاکستری، نقش اثرگذاری در نتیجه انتخابات دارند؛ بنابراین باید در صحنه باشند و برای سرنوشت آینده خود تصمیم بگیرند. باید آرامش ایران حفظ شود و نخستین کسانی که از تغییر روند فعلی صدمه خواهند خورد، همین افرادی هستند که اصرار دارند در انتخابات مشارکت نکنند.

پیامد تحریم انتخابات

تأکید سلحشوری بر این است، آنهایی که در دو دوره انتخابات دولت‌های نهم و دهم شرکت نکردند در قبال آن چه در آن سال‌ها برای ایران اتفاق افتاده مسئول هستند زیرا فضای باز سیاسی و فرهنگی به‌ جا مانده از دولت خاتمی، جای خود را به فضای بسته و امنیتی در دولت احمدی‌نژاد داد. خاتمی کرامت و شأن مردم را پاسداشت؛ اینها فقط نمونه‌هایی است از پیامد تحریم انتخابات. اگر رسانه‌های بیگانه، ایرانیان را به عدم حضور در صحنه سیاست کشور ترغیب می‌کنند باید بدانند در هر صورت فرقی به حال آنها نمی‌کند، این ما هستیم که در این کشور زندگی می‌کنیم و حضورمان چگونگی وضعیت آینده را سمت‌وسو خواهد داد.

به عقیده رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم، ما نمی‌خواهیم کشور را به دست افرادی بسپاریم که خواهان ونزوئلا شدن ایران هستند بلکه می‌خواهیم همچون مالزی باشیم در مدار رشد و توسعه؛ بنابراین شور و شوق را بار دیگر به عرصه سیاست کشور بازگردانیم تا مسیر رشد اقتصادی به همین شکل سپری شود.

سلحشوری در جمع‌بندی اظهارات خود دوباره مردم را خطاب قرار می‌دهد و می‌گوید: آرای خاکستری از روند نزولی کشور در دوران دولت‌های احمدی‌نژاد آگاه هستند؛ زمانی که هنر و وضعیت زنان به ابتذال کشیده شد و حالا هم توسعه ورزش و هنر و جایگاه زنان را شاهد هستند. با این میزان تفاوت و ارتقای بخش‌های مختلف، مردم بدانند که حضور آنها نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده ایران خواهد داشت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.