به گزارش جماران، روزنامه شرق نوشت
«سخنان ابوالقاسم طالبی، فیلمساز اصولگرایی که نمیداند اگر نقد و نظری دارد، چگونه باید بیانش کند، دردسرساز شده است.»
«یک روز «بدبخت خواندن» فقرا و محرومان، حالا هم توهین به شهریار آواز ایران. اردوگاه هواداران دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری این روزها شاهد چنین دستاوردهایی در تخریب رقیب خود است. محمدرضا شجریان سالهاست که در مقام یک شخصیت فرهنگی در ایران اسم و رسمی یافته و این نوع شخصیتها به طور فراجناحی مورد توجه همگان واقع خواهند شد اما برخی به اشتباه در این بازیهای سیاسی تیر خطا را به سمت او و هوادارانش پرتاب میکنند. این بار سخنان ابوالقاسم طالبی، فیلمساز اصولگرایی که نمیداند اگر نقد و نظری دارد، چگونه باید بیانش کند، دردسرساز شده است.
ابوالقاسم طالبی روز شنبه، ٢٣ اردیبهشت، در همایش نخبگان حامی ابراهیم رئیسی اعلام کرده بود که دولت یازدهم آن قدر دستش خالی است که آویزان یک بیمار سرطانی (محمدرضا شجریان) شده است. این گفته با واکنش منفی کاربران فضای مجازی روبهرو شد. «من شرمم شد به جای ایشان». این را یکی از کاربران خبرآنلاین نوشت.
یکی دیگر از کاربران نوشت: «بیماری استاد شجریان بیماری جسمیه شما رو چکار کنیم که سرطان عقل دارید و بنا به گفته حضرت مولانا حضرت عیسی برای همه دوا و درمان داشت به جز نادان و از دست نادان فراری بود.» دیگری هم این طور از اظهارات کارگردان طرفدار ابراهیم رئیسی انتقاد کرد: «واقعا برای به اصطلاح متمدنین و کسانی که خود را با فرهنگ میدانند، بایست شرمنده شد که از یکی از مفاخر این سرزمین که همپای باربد و نکیساست با عنوان هنرمند سرطانی یاد کنند جای آن است که خون موج زند در دل لعل / زین تغابن که خزف میشکند بازارش.»
از جانب دیگر امیرحسین مدرس، مجری صداوسیما، با انتشار پستی در اینستاگرام خود نوشت: «آقای ابوالقاسم طالبی پیش از انداختن قلادههای طلا به گردن دیگران، ... از ادب بر گردن خود بیاویز».
سازندگان انیمیشن دیریندیرین هم اثری را درباره محمدرضا شجریان و با آرزوی سلامتی برای او ساختند. در انیمیشن تازه دیریندیرین، محمدرضا شجریان یک هنرمند و شخصیت واقعی معرفی شده که دارای ادب و کمال و هنر است و یک ملت برایش آرزوی سلامتی میکنند. در روزهای گذشته نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که نباید آثار هنری را با گرایشهای سیاسی مرتبط کرد، ثبت ملی «ربنا»ی شجریان را «اقدام مناسبی» توصیف کرده بود. علی مطهری، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ثبت ملی «ربنا»ی محمدرضا شجریان به خانه ملت گفته بود: «نباید آثار هنری را با گرایشهای سیاسی مرتبط کرد. در واقع اگر گرایش سیاسی پدیدآورنده یک اثر را نیز قبول نداریم، نباید آسیبی به اثر او برسد، بنابراین ثبت این اثر به همت سازمان میراث فرهنگی اقدام مناسبی بود.»
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، با بیان این که نوع برخورد با شجریان از ابتدا درست نبود، افزود: «بعضا ممکن است ایشان در حوادث سال ٨٨ از موضوعی ناراحت و مصاحبهای کرده باشند. با وجود این، ایجاد این نوع محدودیت برای هنرمندان کار درستی نیست؛ چرا که هنرمندان روحیه لطیفی دارند و ممکن است اظهارنظر تندی هم کرده باشند اما نباید به آن خیلی حساسیت نشان داد. آن نوع برخوردها از ابتدا با ایشان درست نبود.»
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به تازگی دعای مشهور «ربّنا» با اجرای محمدرضا شجریان را ثبت ملی کرده است.
پیامد سخن ابوالقاسم طالبی در جامعه فرهنگی ایرانی ایجاد نوعی گریز از تفکر و نگاهی است که از فرهنگ ایرانی و اسلامی دور افتاده و نمیتواند انتظارات عمومی را برآورده کند.
در ایران بزرگ همه بزرگان باید حضورشان در ارکان عمومی و فرهنگی جامعه در نظر گرفته شود و حذف ظاهری اینها، در واقع بر حضور عمومی از راههای دیگر میافزاید. اگر صدای شجریان از صداوسیما پخش نشود، آیا هوادارانش صدای او را از راههای دیگر دنبال نخواهند کرد؟»