این روزها برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به هر موضوعی می‌پردازند تا بتوانند نگاه مردمی را به سمت خود جلب کنند و بگویند ما برای ایجاد اشتغال، افزایش پرداخت یارانه و رونق تولید آمده‌ایم.

به گزارش جماران روزنامه ایران در گزارشی، نوشت: سؤال این است با یارانه 250 هزار تومانی که برخی پیشنهاد می‌دهند تولیدکننده چه می‌شود و آیا این بخش بی‌سهم از آزاد شدن قیمت حامل‌های انرژی خواهد بود؟ در شرایطی که برخی نامزدها کاسه داغ‌ تر از‌آش شده‌اند و اوضاع صنعت را اسفبار می‌دانند، فعالان این حوزه چنین نظری ندارند و می‌گویند نسبت به گذشته شرایط بهتر شده است.

یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بدون اینکه به آمار دقیقی استناد کند می‌گوید در دولت روحانی 70 درصد واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی تعطیل شده است. این در شرایطی است که آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران از احیای واحدهای صنعتی خبر می‌دهد که در دولت گذشته تعطیل شده بودند. 

بانک مرکزی از افزایش پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی گزارش داده و عنوان کرده است در طرح رونق واحدهای صنعتی به بیش از 22 هزار واحد صنعتی مبلغی در حدود 15 هزار میلیارد تومان، پرداخت شده است.

این عدد به غیر از احیای 7 هزار و 500 واحد صنعتی باعث رونق تعداد زیادی از واحدهای صنعتی شده است. مرکز آمار هم طی گزارشی یادآور شده است در دولت گذشته بیش از 3 هزار واحد صنعتی تعطیل شده بود.لذا یکی از میراث‌هایی که به دولت یازدهم رسید بحران 4 هزار و 500 واحد صنعتی و تعطیلی 3 هزار واحد تولیدی بود.

در دولت گذشته سهم صنعت و معدن از پرداخت تسهیلات به صورت میانگین 70 درصد بود اما در دولت روحانی این عدد بین 110 تا 120 درصد است.لذا این نشان می‌دهد که دولت یازدهم در تزریق نقدینگی به واحدهای صنعتی بیشترین سهم را داشته است. این در حالی است که دولت یازدهم با نفت حدود 50 دلار در هر بشکه فعالیت کرد و دولت گذشته هر بشکه نفت را بیش از 100 دلار فروخت.

در دوره فعالیت دولت یازدهم برپایه آمار منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت، 12هزار و 200 واحد تولیدی جدید تکمیل و راه‌اندازی شده‌اند که این رقم با محاسبه واحدهای احیا شده در 42 ماه گذشته به 17هزار و 200 واحد می‌رسد. این رقم 3.5 برابر تعداد واحدهایی است که در چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید تعطیل شده‌اند و تعداد آنها به پنج هزار و 100 واحد صنعتی می‌رسد. این گزارش می‌افزاید: اگر واحدهای صنعتی توسعه یافته دردولت یازدهم را به تعداد واحدهای احیا شده و تازه تأسیس بیفزاییم، متوجه می‌شویم که بیش از 24 هزار واحد تولیدی در دوران دولت یازدهم در کشور فعال شده‌اند که پنج برابر واحدهای تعطیل شده در این دولت هستند. 

نگاهی به واحدهای تعطیل شده تا زمان استقرار دولت یازدهم نیز نشان می‌دهد تا ابتدای کار دولت تدبیر و امید 12هزار و 500 کارخانه در کشور تعطیل شده است.

**۶۰ درصد قطعه‌ سازان در دولت گذشته ورشکسته شدند
صحبت برخی از کارشناسان و فعالان حوزه‌های مختلف هم نشان می‌دهد که در دولت گذشته حدود 70درصد واحد‌های تولیدی تعطیل شده است و این دولت تنها ارثیه دار بوده است. 

آرش محبی‌نژاد دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌ سازی گفت:امروز وضعیت فعالان این صنف در حال پیشرفت است و گره‌هایی که پیش از این بوده بتدریج در حال باز شدن است. خوشبختانه با برنامه‌ ریزی‌هایی که وزارت صنعت و سازمان گسترش صنایع انجام داد قطار تولید قطعات در سال 93 دوباره روی ریل بازگشت و شاهد تولید یک میلیون و 300هزار دستگاه خودرو در سال گذشته بودیم.

وی تصریح کرد: بر اثر رکود سال‌های 90 تا 92، 60 درصد واحدهای قطعه‌ سازی ورشکسته، تعطیل و تعلیق شده بودند اما امروز بخشی از آنها به زنجیره تولید بازگشته‌اند که البته مهم‌ترین دلیل آن برجام بوده است. در واقع برجام صنعت خودروسازی را نجات داد. 

محبی‌نژاد ادامه داد: بزرگ‌ترین ضربه را به صنعت قطعه‌ سازی تصمیم‌های خلق‌الساعه‌ زد، در سال 90 مدیران وقت تصمیم‌گرفتند تعرفه کالاها را 50 درصد کاهش دهند و همین سبب شد که به تولید داخلی ضربه شدیدی وارد شود.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.