مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از ورود نخستین هواپیمای ATR طی هفته آینده به کشور خبر داد.

 

 

به گزارش جماران از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرهاد پرورش افزود: حدود 6 روز تا زمان نهایی تحویل نخستین هواپیمای ای. تی. آر به ایران باقی مانده است و برهمین اساس اواخر هفته آینده ایران ایر نخستین هواپیمای سفارشی خود را از شرکت ای. تی. آر تحویل می‌گیرد.
به گفته پرورش، قرار است هر 4 فروند از این هواپیماها به تدریج وارد ناوگان هوایی ایران ایر شود تا در مسیرهای کوتاه هوایی مورد استفاده قرار گیرد.
پرورش درخصوص اینکه آیا هر 4 فروند ازهواپیماهای سفارشی در یک زمان به ایران ایر تحویل داده می شود، گفت: هنوز مشخص نیست که بتوانیم این 4 فروند هواپیما را در یک زمان تحویل بگیریم و در صورت قطعی شدن اعلام خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، شرکت ایتالیایی- فرانسوی ATR سومین کمپانی هواپیماسازی است که پس از امضای برجام، به طرف قرارداد کشورمان برای نوسازی ناوگان فرسوده خطوط هواپیمایی تبدیل شده است که می تواند هواپیماهای منطقه ای تا سقف 90 صندلی را تولید کند و این کمپانی در سال 1981 به واسطه همکاری دو غول هوایی ایرباس و Leonardo تاسیس شد. 
ATR تا به حال بیش از 1500 هواپیما فروخته است و بیش از 200 اپراتور در بیش از 100 کشور دنیا دارد و هر 8 ثانیه یک بار، یک فروند ATR در جایی از دنیا فرود می آید ٢٠٠ شرکت هواپیمایی در سراسر دنیا از این نوع هواپیما استفاده می کنند. 
ای.‌تی.‌آر 72 هواپیما دو موتوره توربوپراپ میان‌ برد منطقه‌ای است که توسط شرکت هواپیماسازی فرانسوی- ایتالیایی ای. تی. آر تولید می‌شود و این هواپیما نوع تکامل یافته‌ای تی.آر.42 است که از سال 1989 تولید آن آغاز شد و معمولاً برای حمل و نقل منطقه‌ای توسط شرکت‌های مسافربری انتخاب می‌شود. 
** مشخصات فنی هواپیمایی ATR 
ای. تی. آر 600-72 اولین بار در سال 1385 با نام تجاری ای.تی. آر 212A-72 به بازار معرفی شد و تولیدکنندگانش تاریخ عرضه آن را سال 1388 اعلام کردند اولین نمونه این مدل که مدل توسعه یافته‌ای. تی. آر 500-72 بود و ای. تی. آر 600-72 با چندین ویژگی بهبود یافت. این مدل مجهز به موتور کانادایی PW127M است که با 5 درصد افزایش توان به برخاست راحت‌تر کمک می‌کند. 
** هواپیمایی مدرن مناسب فرودگاه‌های شهرهای کوچک ایران 
72-600 که برای خرید توسط ایران انتخاب شده توانایی طی کردن مسافت بین 1500 تا 1600 کیلومتر را دارد می‌تواند در پروازهای داخلی میان فرودگاه‌های کوچک ایران مورد استفاده قرار گیرد. در واقع این هواپیما قرار است در خطوط هوایی داخلی جایگزین برخی از فرسوده ترین هواپیماهای موجود در جهان نظیر انواع فوکر و MD (مکدانل داگلاس) شوند که سال هاست در خطوط پروازی داخلی مشغول رفت و آمد هستند. 
از جمله مشخصات عملکردی سری ATR 600 می توان به سرعت کروز (پیمایش طولانی) 509 کیلومتر در ساعت، بُرد پروازی 1500 کیلومتر و نیاز به مسافت 1333 متری برای پرواز (طول مسیر تیک‌آف) اشاره کرد که استفاده از این هواپیما را در مسیرهای درون شهری و فرودگاه های نسبتا کوچک شهرهای کشور امکان پذیر می کند و قرار است از این هواپیماها 20 فروند وارد ناوگان هوایی ایران ایر شود. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.