کره شمالی با هشدار نسبت به برگزاری نشست پیش روی شورای امنیت با هدایت وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرد که چنانچه جنگی در منطقه شبه جزیره کره رخ دهد، مسئولیت عواقب آن بر عهده آمریکا و شورای امنیت خواهد بود.
به گزارش جماران، قرار است رکس تیلرسون ریاست نشستی را در روز جمعه (فردا) در شورای امنیت سازمان ملل بر عهده بگیرد که دستور آن بررسی مساله هسته ای شبه جزیره کره و برنامه اتمی کره شمالی است.
یک سخنگوی دولت کره شمالی روز پنجشنبه در سخنانی، برگزاری این نشست را محکوم کرد و گفت که آمریکا با انتقال تجهیزات پیشرفته نظامی خود به شبه جزیره کره درصدد بر هم زدن توازن راهبردی این منطقه است.
وی در سخنان خود که خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی و خبرگزاری کره شمالی آن را منتشر کرده اما به نام او اشاره نکردند، استقرار سامانه تاد آمریکا در کره جنوبی را نیز به شدت محکوم و تاکید کرد که فرقی نمی کند چه کسی شروع کننده یک حمله از پیش تعیین نشده خواهد بود، زیرا در صورت شروع هر جنگ و حمله ای، مقصر اصلی و مسئول آن فقط آمریکاست.
سخنگوی دولت کره شمالی همچنین تاکید کرد که شورای امنیت سازمان ملل به ابزار دست آمریکا تبدیل شده و در سالهای اخیر به دلیل اتخاذ سیاست های نادرست و هم مسیر شدن با این کشور، از مسئولیت های اصلی خود تخطی کرده و این می تواند باعث بروز درگیری و جنگی تمام عیار در منطقه شود.
وی در عین حال تاکید کرد: برنامه های تسلیحاتی هسته ای این کشور که برای مقابله با تهدیدهای آمریکا است، همچنان تداوم خواهد داشت و شورای امنیت نیز بهتر است به وظایف قانونی خود عمل کند.
تنش ها میان کره شمالی و آمریکا از زمانی که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قدرت را در اختیار گرفت و بخصوص پس از شروع رزمایش سالانه این کشور با کره جنوبی افزایش قابل توجهی یافته است.
کره شمالی به دلیل تداوم و اجرای برنامه های تسلیحات اتمی موشکیاش از سال ۲۰۰۶ تحت تحریمهای سازمان ملل است و شورای امنیت این سازمان در پی انجام پنجمین آزمایش اتمی این کشور، تحریم علیه پیونگ یانگ را تشدید کرده است.
برگزاری نشست روز جمعه شورای امنیت به ریاست رکس تیلرسون در حالی برگزار می شود که «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به تازگی با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود گفت وگوی تلفنی داشت و از رئیس جمهوری آمریکا خواست که نسبت به تحولات منطقه شبه جزیره کره خویشتن داری پیشه کند.
کره شمالی بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از توسعه فناوری موشک های اتمی و بالستیک منع شده است.
این کشور تاکنون پنج آزمایش اتمی انجام داده که دو مورد آن فقط در سال گذشته میلادی (2016) صورت گرفته است.