سفیر کشورمان در پاریس گفت: بانکهای بزرگ فرانسوی از ترس مجازاتهای سنگین آمریکا بیش از حد احتیاط میکنند و این درحالی است که روابط دوکشور شایستگی و فرصتهای بسیار خوبی برای توسعه دارد.
به گزارش جماران، به ابتکار بانک سرمایهگذاری عمومی فرانسه ( BPI ) و بیزینس فرانس گردهمایی « بررسی چشمانداز حضور در بازار ایران » با حضور علی آهنی سفیر کشورمان در فرانسه، پل فرانسوا فورنیه ، معاون اجرایی در بخش نو آوری بانک BPI و جمعی از فعالان اقتصادی و نمایندگان شرکتهای فرانسوی و متخصصین امور ایران در روز سه شنبه مورخ 5 ادریبهشت ماه 1395 در محل ساختمان بانک مذکور برگزار شد.
علی آهنی سفیر کشورمان در فرانسه در این گردهمایی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی دو کشور و تازه ترین تحولات در روابط با فرانسه از جمله سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران در چارچوب برگزاری اولین دور کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و دیدار اخیر وزیر اقتصاد این کشور از ایران خاطرنشان کرد: بعد از توافق هستهای و سفر سال 94 رئیس جمهور ایران از فرانسه و سایر دیدارهای انجام شده در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی و پارلمانی، فضای حاکم بر روابط دو کشور تحول اساسی یافته است.
آهنی ادامه داد: باوجود تلاش های انجام شده متاسفانه بانکهای بزرگ فرانسوی با احتیاط بیش از حد و ترس از مجازتهای آمریکا از همکاری با بانکهای ایرانی امتناع میکنند، در حالی که روابط دو کشور شایستگی و فرصتهای بسیار خوبی برای توسعه دارد .
وی افزود: شرکتهای فرانسوی نباید به خاطر تحمیل قوانین فرا سرزمینی آمریکا به بانکهای فرانسوی و ترس آنها از مجازاتهای آمریکایی فرصتهای خوب همکاری با شرکای ایرانی را به نفع رقبای خود از دست بدهند.
سفیر کشورمان گفت: در سفر وزیر اقتصاد فرانسه به تهران در مورد اهمیت همکاری بانکهای مهم فرانسوی برای فاینانس پروژههای بزرگ، مشکلات ناشی از قوانین تحمیلی فراسرزمینی آمریکا علیه همکاری شرکتهای فرانسوی با ایران، راههای کاهش ریسکهای موجود و همکاری ایران با فاتف گفتگو و بر ضرورت حمایت بانکهای فرانسوی از حضور بیشتر شرکت های این کشور در بازار ایران تاکید شد.
در ادامه این نشست فورنیه ، معاون اجرایی در بخش نو آوری بانک سرمایهگذاری عمومی فرانسه در سخنان خود ضمن اشاره به ضرورت تشویق شرکتهای فرانسوی برای حضور در بازار ایران ، افزود انتقال تکنولوژی و همکاریهای تحقیقاتی در حوزههای مختلف اقتصادی ایران اعم از نفت و گاز، خودرو و .. دو موضوعی هستند که در صورت ارائه از سوی شرکتهای فرانسوی با استقبال در بازار ایران همراه خواهند شد.
وی تاکید کرد: نسبت به همکاریهای دو کشور و پیدا کردن مکانیزم های بیشتر برای فاینانس پروژههای مشترک در ایران با تلاش نهادهای اقتصادی و سیاسی دو کشور از جمله سفارتخانهها و همانطور که در سفر اخیر آقای سپن ، وزیر اقتصاد فرانسه به تهران مطرح شد خوشبین هستم.
رومن کراوال، رایزن اقتصادی و مسئول دفتر بیزنس فرانس در تهران هم با اشاره به ارائه خدمات و اقدامات این دفتر برای شرکتهای فرانسوی برای حضور در بازار ایران بر ضرورت شناخت این شرکتها از فرهنگ و عرف مربوط به همکاری با شرکت های ایرانی و مردم ایران تاکید کرد و افزود: چشمانداز روشنی را برای روابط با ایران قائل بوده و این امر با توجه به داشتن موقعیت مهم جغرافیایی در خاورمیانه، ظرفیتهای عظیم اقتصادی، سیاستهای دولت ایران در حمایت از سرمایهگذارای خارجی، استفاده از بازار ایران برای دسترسی به بازار کشورهای ثالث است.
آهنی گفت: میزان واردات و صادرات ایران و فرانسه در طول سال گذشته تا کنون سه برابر شده است و انتظار میرود این روند افزایش یابد.