ستاد دانشگاه مازندران معتقد است رسانهها بخشی از سرنوشت انتخابات را رقم میزنند.
به گزارش جماران، مهرداد متانی با اشاره به نقش رسانهها در برگزاری انتخابات اظهار کرد: انتخابات اساس یک حکومت دموکراسی را تشکیل می دهد، در حقیقت انتخابات یک رفراندومی است که شرایط برابر برای حضور و مشارکت فعالانه مردم در ساختار سیاسی یک کشور را فراهم میکند.
وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی با دموکراسی دینی اداره میشود و در این دموکراسی دینی کانالهای مختلفی برای ورود افراد، مردم و احزاب سیاسی در تصمیمگیریها وجود دارد که مهمترین این کانالها انتخابات است طوریکه میتوان گفت انتخابات بیانگر یک جامعه دموکراسی است.
استاد مدیریت رسانه دانشگاه مازندران عنوان کرد: اصلیترین هدف برگزاری انتخابات مشارکت لایهای مردم در ساختار سیاسی کشور است و در حقیقت فرصتی است که مردم میتوانند به مطلوبهای خود دست پیدا کنند.
متانی با تاکید بر اینکه لازمه مشارکت و حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم سازی بسترها است، گفت: در دنیای امروز که دنیایی پیچیده بوده و بدون حضور رسانهها نمیتوان به زندگی پرداخت، رسانهها نقش تاثیرگذاری در مشارکت مردم در عرصه انتخابات دارند.
وی یادآور شد: رسانهها حلقه ارتباطی مردم و دولت هستند که از یکسو میتوانند دیدگاه سیاسی، خواستهها و آراء مردم را به مسئولان اطلاع داده و از سوی دیگر به عنوان سخنگوی مردم فعالیت کنند، همچنین یکی دیگر از کارکردهای رسانه این است که نظرات مردم را در سیاستها به تصویر بکشند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نباید فراموش کرد که نقش دیگر اصحاب رسانه اهمیت دادن به انتخابات است به این معنا که با انتقال دیدگاههای منتخبان مردم، مشارکت بیشتر و آگاهانه را رقم میزنند.
متانی با اشاره به اینکه در عصر حاضر اگر امکانات رسانهای مناسب در اختیار مردم قرار گیرد مردم فقط یک رأیدهنده نخواهند بود، اظهار کرد: رسانهها به نوعی میتوانند نقش جبهه خود را در فضای انتخاباتی نشان دهند و به گونهای در ساختار سیاسی جامعه تاثیرگذارند که رفتار انتخاباتی مردم را رقم بزنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در آستانه انتخابات ریاستجمهوری و شوراهایشهر و روستا قرار داریم رسانهها می توانند با گزارش لحظه به لحظه از انتخابات از قبل برگزاری این رفراندوم تا بعد آن علاوه بر اطلاع رسانی بر تصمیمگیری نهایی، انتخاب و مشارکت مردم تاثیر گذارند.