ضوابط و چارچوب های تولید و پخش برنامه های انتخاباتی دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در دومین جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بررسی و تصویب شد.
به گزارش جماران از وزارت کشور، این جلسه با هدف برخورداری برابر نامزدها از امکانات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد و حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور، علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما، احسان قاضیزاده هاشمی نماینده مجلس و عضو شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، مسئولان ستاد انتخابات کشور و نماینده ناظر شورای نگهبان حضور داشتند.
در این جلسه که به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برگزار شد، موضوعاتی که نامزدها و نمایندگان آنها در برنامههای تولیدی، زنده و مستندهای تلویزیونی میتوانند به آنها بپردازند و همچنین مواردی که از آنها منع شده اند به تفصیل بررسی و تصویب شد.
طبق این مصوبه نامزدها مجاز به تبیین و تشریح برنامهها و اولویتهای کاری خود در عرصههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در امور داخلی و خارجی هستند.
همچنین در این مصوبه بر نبود مغایرت برنامههای نامزدها با اصول قانون اساسی، سیاست های کلی نظام و سایر قوانین و مقررات، ارائه نکردن برنامه یا وعده های انتخاباتی فراتر از حدود اختیارات ریاستجمهوری، حفظ اتحاد، همبستگی و منافع ملی و پرهیز از ایراد اتهام، افترا، تخریب یا هتک حرمت سایر اشخاص و خودداری از هرگونه سیاه نمایی از وضعیت کشور و خدمات و اقدامات دستگاههای اجرایی، دولتی، تقنینی و قضایی مورد تاکید قرار گرفته است.
در بندهای دیگر این مصوبه نیز به شرایط و اصول حاکم بر برنامههای تولیدی صداوسیما اعم از مناظره ها، مستندهای انتخاباتی، گفتگوهای زنده و ویژگی های فنی و پخش این برنامه ها با رویکرد حفظ بی طرفی و برابری نامزدها پرداخته شده است.
همچنین مقرر شد کمیسیون بررسی تبلیغات با عضویت نمایندگان تام الاختیار اعضاء، از روز شنبه دوم اردیبهشت ماه ضمن استقرار در سازمان صدا و سیما بر نحوه اجرای این دستورالعمل در کلیه برنامه ها نظارت کند.
فصل ششم قانون انتخابات ریاست جمهوری، به موضوع تبلیغات نامزدها اختصاص دارد و بر اساس آن به منظور تضمین برخورداری یکسان نامزدهای ریاست جمهوری از امکانات دولتی کمیسیونی به نام کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات زیر نظر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات و بنا به دعوت وزیر کشور تشکیل می شود.
دادستان کل کشور یا نماینده تامالاختیار او، وزیر کشور یا نماینده تامالاختیار او، دبیر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات، رئیس شورا یا یکی از اعضای شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به انتخاب شورا و رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یا نماینده تامالاختیار او اعضای این کمیسیون را تشکیل می دهند و شورای نگهبان میتواند یک نفر از میان اعضای خود یا از خارج را به منظور نظارت بر کار کمیسیون مزبور تعیین کند.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 29 اردیبهشت ماه برگزار می شود.