۲۷ فروردین مدارک داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را به شورای نگهبان می‌دهیم.

وزیر کشور گفت:‌ وزارت کشور از همه نامزدها انتخابات و حامیان آن‌ها و احزاب، گروه‌ها و اشخاص می‌خواهم با تعامل مثبت و مبتنی بر اخلاق و قانون همکاری بیشتری در اجرای انتخابات داشته باشند.

به گزارش جماران، عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز در آغاز روند ثبت نام انتخابات داوطلبان ریاست جمهوری ادامه داد:‌ امروز خداوند به  ملت عزیز ایران توفیق داده است که در تعیین سرنوشت خود و کشورشان شرکت کنند و به خاطر این نعمت الهی که به یمن امام (ره) ، مردم و انقلاب اسلامی به دست آمده است اگر شبانه روز هم شکر کنیم باز هم جای شکر دارد.

وی با اعلام دستور شروع مراحل انتخابات ریاست جمهوری به فرمانداران سراسر کشور اظهار کرد: امیدواریم همه مسئولان اعم از مجریان و ناظران و همه کسانی که در امر برگزاری انتخابات به ما کمک می‌کنند از جمله رسانه ها ، رادیو و تلویزیون ،‌نیروی انتظامی، قوه قضاییه و همه دستگاه های دیگر ضمن حفظ رعایت کامل بی طرفی و مرّ قانون ، در ایجاد نشاط سیاسی و مشارکت بالا و برگزاری انتخابات سالم و قانونی همکاری لازم را انجام می دهند. ما با کمک شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی می توانیم هم در اجرای و هم در نظارت انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گام های بهتری برداریم. ما باید ضمن فعالیت مستمر و قانونی و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی بتوانیم یکبار دیگر حماسه و شکوه حضور در روز 29 اردیبهشت به منصه ظهور برسانیم. ان‌شاء‌الله در این ایام بتوانیم با نیت خالص و پاک برای خدمت به مردم، رفتار قانونی و اخلاقی مناسبی داشته باشیم.

رحمانی فضلی در ادامه افزود: به مردم عرض می کنم وزارت کشور، شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی برگزاری یک انتخابات کاملا آرام ، قانونی ،‌سالم و با شکوه را تدارک دیده اند.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه کسانی می‌توانند در انتخابات ثبت نام کنند ، اظهار کرد: قانون بیان کرده داوطلبان باید دارای شرایط از جمله رجال مذهبی و سیاسی، ایران الاصل ، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران ، مدیر و مدبر ، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا و مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشد.همه کسانی که خود را مستعد ریاست جمهوری می دانند و شرایط ذکر شده در قانون را دارند می‌توانند ثبت نام کنند و ثبت نام از آن‌ها انجام می‌شود.

وی در مورد تبلیغات زودهنگام نیز اظهار کرد: تبلیغات زودهنگام قطعا تخلف است و همه نامزدها و احزاب و شخصیت ها از جمله رسانه هایی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند نباید تبلیغات داشته باشند اما فعالیت در جهت آگاه سازی مردم را تبلیغات زودرس نمی دانیم. همه کسانی که خود را به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری معرفی می کنند جزء افراد شناخته شده هستند و تبلیغات زودهنگام آن‌ها یقینا نگرشی در افکار عمومی نسبت به آن‌ها ایجاد کرده و افکار عمومی این تبلیغات را نمی پذیرند . به مصلحت همه است که وارد  تبلیغات زودهنگام نشوند.

وی در مورد ادامه روند انتخابات ریاست جمهوری پس از ثبت نام ها نیز گفت:  بعد از اتمام ثبت نام ها در روز 26 فروردین ما مدارک داوطلبان را در روز 27 فروردین به شورای نگهبان تحویل می دهیم . شورای نگهبان 5 روز فرصت دارد تا صلاحیت نامزدها بررسی کند اما 5 روز دیگر هم می‌تواند بررسی ها را تمدید کند. به هر حال روز 8 اردیبهشت تبلیغات شروع می‌شود و تا پیش از آن یعنی روز 6 و 7 اردیبهشت باید اسامی تائید صلاحیت شدگان اعلام شود.

وزیر کشور در پایان درباره اظهارنظر سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر تشکیل کمیته بررسی تبلیغات در وزارت کشور گفت:‌ تشکیل این کمیته در قانون پیشبینی شده و ان‌شاء‌الله شنبه این کمیته را تشکیل می دهیم و گزارش‌ها  درباره تخلف از قانون را بررسی می کنیم و سپس تخلفات را مورد رسیدگی قرار می دهیم.

وزیر کشور همچنین صبح امروز (اولین روز ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست  جمهوری) از بخش‌های مختلف ستاد انتخابات کشور بازید کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.