وحدت مولفهای است که بزرگان بیش از سایرین در تحقق آن تلاش میکنند؛ به ویژه اصل وحدت در میان اصلاحطلبان به عنوان یک استراتژی و برنامه ثابت شناخته میشود که شاید دلیل روابط خوب میان آنها هم متاثر از پایبندی آنها به اصل وحدت باشد.
به گزارش جماران روزنامه آرمان نوشت؛ بزرگان جریان اصلاحطلبی از فرصتهای مختلف در جهت تقویت با هم بودن و وحدت استفاده میکنند که از جمله آنها دیدارهای نوروزی است. در این ایام بدنه جریان اصلاحطلب و تعدادی از مستقلان مانند علی مطهری با حضور در منزل یا محل کار بزرگان، ضمن تبریک سال نو از نصایح و دیدگاههای آنان در ادامه مسیر فعالیت خود بهره میبرند. عبدا... نوری از جمله این بزرگان است که تمایلی به انتشار تلاشهایش در راستای وحدت بخشی ندارد، اما بسیاری آگاه هستند که او در این زمینه بسیار فعال است. روز پنجشنبه از ساعت ۱۷ بود که زنگ خانه عبدا... نوری تا نیمی از شب فشرده میشد و بسیاری از بزرگان سیاسی و دولتمردان سابق و شاید هم فعلی داخل میشدند تا در این دیدار نوروزی برای تقویت وحدت و انسجام به همفکری بپردازند. در این دیدار نوروزی حاضران گریزی هم به انتخاباتهای شورای شهر و ریاستجمهوری در ۲۹ اردیبهشت داشتند و پرشکوهتر برگزار شدن این دو انتخابات و همچنین حضور کاندیداهای موثر در تحقق خواست ملت از جمله موضوعاتی بود که به بحث درباره آنها پرداخته شد.
تداوم جلسات وحدت در منزل نوری
وحدت بخشی و تقویت تصمیمات جمعی و نه انفرادی موضوعی است که دربرنامههای نوری مشهود است، مانند همان جلسات دو هفته یکباری که به میزبانی او برگزار میشود و سیاسیون صاحبنظری مانند سعید حجاریان، بهزاد نبوی، فیضا... عرب سرخی، امینزاده و... در آن حضور دارند. آغاز برگزاری این جلسات به سالهای دور باز میشود، چرا که اصل بر همه با هم بودن است و این ایده که تنها به تصمیم یک گروه یا فرد توجه شود، مورد پذیرش نیست. دراین جلسات پس از مرور اتفاقات سیاسی و تصمیمات مهمی که باید در جریان اصلاحات اتخاذ شود، حاضران که هر یک به حزب یا گروهی از اردوگاه اصلاحات منتسب هستند، به ارائه پیشنهاداتی میپردازند و دیگران با تکمیل این دیدگاه به اتخاذ تصمیم واحد میپردازند. برخی با اشاره به دیدار معاون اول رئیسجمهور با مقام معظم رهبری بر آن بخش تاکید دارند. جهانگیری در آن جلسه از چهرههایی همچون رئیس دولت اصلاحات، موسوی خوئینیها و عبدا... نوری برای ایجاد کانال ارتباطی نام برده، اما نظر بر پذیرش این مسئولیت از سوی خود او بوده است. این موضوع از همان روحیه تقویت وحدت ملی نوری نشات میگیرد.
نیاز به تحقق گفتوگوی ملی
بسیاری آگاه هستند که ایده گفتوگوی ملی نخستینبار از سوی عبدا... نوری در شرایطی مطرح شد که تعامل میان اصلاحطلبان و مسئولان در سطوح بالا چندان گرم نبود و نیاز به آن بود که سوءتفاهمها و مشکلات از طریق گفتوگو برطرف و حل و فصل شود. البته این پیشنهاد به آن برهه محدود نشد، چرا که در اسفند ۹۵ بار دیگر عبدا... نوری بر تداوم گفتوگوی ملی چنین تاکید کرد: «ایران از لحاظ شرایط داخلی و خارجی در شرایط بسیار سختی قرار دارد. براساس چنین برداشتی و البته احساس مسئولیت در قبال ایران و اسلام است که فکر میکنم همه علاقهمندان به این آب و خاک در هر جایگاه و مقامی باید هرچه بیشتر در جهت میانهروی، همبستگی، تفاهم و گفتوگوی ملی حرکت کنند؛ یعنی اگر تا دیروز اصلاحطلبان، اصلاحات حداکثری یا ساختاری را مطالبه میکردند که ممکن بود مورد توافق قرار نگیرد و بر سر تحقق آن چالش ایجاد شود، امروز به این نتیجه رسیدهاند که به حداقلها قناعت کنند، برای اینکه شاید بتوان برای بهبود اوضاع کشور یک گام به جلو برداشت.» انتخابات مجلس نهم تجربه شیرینی برای اصلاحطلبان نبود، چرا که آنها در انتقاد به برخی اتفاقات تصمیم گرفتند از حضور در انتخابات پرهیز کنند بنابراین نوری مواضع متفاوتی اتخاذ کرد و چندان راضی به اجرای این تصمیم نبود چرا که معتقد بود و هنوز هم بر این اعتقاد است که باید حضور داشت و در مسیر رفع مشکلات گام برداشت، چرا که با نبودن مشکلی حل نخواهد شد. از سوی دیگر اکنون که دلواپسان بدون لحاظ نیاز کشور به آرامش از هر فرصتی برای هجمه به دولت بهره میگیرند، نیاز به گفتوگوی ملی میان جریان اصلاحات و حاکمیت است. در همین راستا اتاق فکر ملی ایدهای است که عبدا... نوری در راستای تحقق و تقویت آن گام بر میدارد. اگر این مجموعه بتواند با حضور افکار و اندیشههای مختلف فعالیت خود را داشته باشد، ثمرات زیادی برای اردوگاه اصلاحطلبی و تمام اقشار جامعه خواهد داشت، چرا که اصل و هدف آن تقویت وحدت است. اکنون که منطقه با بحران مواجه است و از سویی دو انتخابات مهم در پیش است، وحدت و گفتوگوی ملی راهکار موثری در برقراری آرامش کشور است.