نماینده دایم چین در سازمان ملل متحد گفت که کشورش از رسیدگی بی طرفانه، عادلانه و شفاف به موضوع استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه حمایت می کند.

به گزارش جماران ، «‌لیو جیه یی» در سخنانی تاکید کرد که سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی و دیگر نهادهای ذی ربط سازمان ملل باید بررسی ها و تحقیقات همه جانبه ای را در این باره انجام دهند.
وی با اشاره به موضوع استفاده از این سلاح ها و گاز اعصاب در استان ادلب در شمال غرب سوریه که بیش از ۷۰ کشته و ۲۰۰ زخمی برجای گذاشته است، ‌گفت: تلفات سنگین این اقدام چین را شوکه کرده است.
مقام چینی تاکید کرد که تاکنون چندین مورد استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه گزارش شده است؛ با این حال باید به طور دقیق این مساله مورد بررسی قرار گرفته و حقایق به درستی و شفاف اعلام شود.
روزنامه «مردم» ارگان حزب حاکم چین روز جمعه از قول «‌لیو جیه یی» نوشت: کشورش هر اقدامی از این دست را علیه شهروندان و غیرنظامیان محکوم می کند و به طور کلی چین به شدت مخالف استفاده هر کشور، سازمان و هر شخصی از چنین تسلیحاتی است که تلفات سنگینی برای غیرنظامیان به دنبال دارد.
نماینده چین در سازمان ملل یک بار دیگر تاکید کرد که این کشور همچنان از رهیافت سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه پشتیبانی می کند.
وی همچنین تاکید کرد که چین از همه گروه های ذی ربط می خواهد تا بجای تنش آفرینی و ایجاد مشکل به دنبال حل سیاسی مساله باشند.
«مردم» در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: برخی از کشورها به دنبال صدور قطعنامه ای در این باره هستند اما اختلافاتی میان اعضای شورای امنیت در باره متن آن وجود دارد و برای همین رای گیری در این باره هنوز انجام نشده است.
همزمان خبرگزاری شین هوا چین نیز گزارش کرده است که از دیدگاه بسیاری تحلیلگران، غیرمنطقی است که استفاده از این سلاح ها به دولت سوریه نسبت داده شود.
در جریان حادثه شیمیایی روز سه شنبه (15 فروردین) در شهر «خان شیخون» واقع در جنوب استان «ادلب» تاکنون حداقل 70 نفر کشته و دهها تن نیز زخمی شدند.
آمریکا و کشورهای هم پیمان ضدسوری که بیش از شش سال قبل سناریوی ساقط کردن دولت قانونی اسد را با استفاده ابزاری از گروه های تروریستی تحت الحمایه خود کلید زدند، اکنون سناریوهای جدیدی را برای توقف فعالیت های ضد تروریستی دمشق دنبال می کنند.
شورای امنیت سازمان ملل که به همین خاطر روز چهارشنبه 17 فروردین ماه تشکیل جلسه داده بود بدون رای گیری درباره طرح کشورهای غربی در محکومیت دولت سوریه، به نشست خود پایان داد.
گفتنی است، در سال 2014 میلادی تمامی تسلیحات شیمیایی سوریه به خواست داوطلبانه دولت اسد و تحت نظارت دقیق ناظران غربی از جمله مراجع آمریکایی از این کشور خارج شد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.