یا تاکنون پیش آمده است که نسبت به یادگیری زبانی جدید علاقه به خرج داده اما در نهایت از آن دست کشیده باشید؟ اگر چنین تجربهای دارید به احتمال زیاد به صورت ناخودآگاه مرتکب چند اشتباه استراتژیک کوچک شدهاید.
به گزارش جماران، همان طور که میدانید، یادگیری زبانی که تا به امروز با آن هیچگونه ارتباطی نداشتهاید و در محیط منحصر به فردش زندگی نکردهاید، بسیار دشوار خواهد بود. از طرفی اراده و پشتکار نیز از جمله فاکتورهای اساسی و ضروری برای موفقیت در این امر به شمار میروند. با این حال اغلب اوقات دیده میشود که با وجود اراده قوی فرد نسبت به یادگیری، باز هم پس از گذشت مدتی ناامیدی غالب شده و ادامه مسیر غیر ممکن میشود. اما حتی اگر این حالت هم برایتان پیش بیاید، نباید خیلی غافلگیر شوید چرا که بسیاری از افراد علاقهمند به یادگیری زبانهای خارجی را نیز درگیر خود کرده است. در این میان آگاهی از یک سری عادات بد فردی که منجر به دل سرد شدن و رها کردن یادگیری میشوند، اهمیت بالایی مییابد و میتواند به شما در راستای تکمیل مسیر و موفقیت کمک شایانی کند. از این رو به همراه یکدیگر نگاهی به چندین مورد از مهمترین این دسته عادتها خواهیم داشت. به توصیههای زیر توجه زیادی نشان دهید.
عجله نداشته باشید، آرام پیش روید!
زمانی که ماجراجویی برای فراگیری یک زبان جدید آغاز میشود، شور و اشتیاق ایجاد شده در فرد هیچگونه مرزی نمیشناسد. این شور و اشتیاق از جهانی بسیار خوب و پسندیده است اما نباید تنها با همین فاکتور تکیه کرد! پس از مدتی که اشتیاق از حالت شدید خود فروکش میکند، نیاز به جستوجوی انگیزه یادگیری در جایی دیگر خواهید داشت. به همین دلیل است که توصیه میشود شور و اشتیاق اولیه خود را در مسیری درست به کار انداخته و اجازه ندهید به راحتی از بین برود. در واقع باید آهسته به پیش روید و عجله را کنار بگذارید. یادگیری زبان باید تبدیل به جزئی از فعالیتهای روزانه دائمی شما شود.
بسیاری از مواقع نیز ممکن است با انگیزهای سرشار شروع کنید اما این حالت معمولا یکی دو هفته به طول میانجامد. توصیه ارزشمند پیرامون این مشکل همان طور که گفته شد، پیش روی آرام است. روزانه ده دقیقه مطالعه زبان مورد نظر بهتر از یک هفته مطالعه شبانه روز اما بدون آینده خواهد بود.
مزایای حافظه بد!
شاید این عبارت کمی عجیب به نظر برسد اما مخاطب سخن کسانی هستند که پروسه حفظ کردن را تنها راه حل موفقیت تصور میکنند! اگرچه یک حافظه قوی بسیار یاری رسان است اما باید روشهای آموزش و استفاده درست از آن را بلد باشید. به خاطر سپردن عبارتهای مختلف تنها به صورت مقطعی مفید هستند. برای مثال وقتی در فرودگاه به دنبال چمدانهای خود میگردید! اما اگر وارد مکالمهای شوید که عبارت مورد نظر شما در کتابی که حفظ کردهاید نبوده است، قطعا با مشکل رو به رو خواهید شد. از ذهن خود به عنوان شریک استفاده کنید. نه تنها لغات را به خاطر بسپارید بلکه نسبت به یادگیری و برقراری ارتباط با آنها پشتکار نشان دهید. در این صورت احتمال فراموش کردن کلمات و ذخیره سازی آنها در حافظه کوتاه مدت کاهش یافته و میتوانید روند انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت را تمرین کنید.
هیچ کس بینظیر نیست!
همیشه در نظر داشته باشید که هیچ انسان کامل و بینقصی روی کره زمین وجود ندارد و لزومی برای فشار وارد کردن به خودتان نیز نخواهد بود. یکی از اصلیترین مشکلاتی که در مسیر یادگیری زبانهای بیگانه وجود دارد، انتظارات کاذبی است که هر فرد ممکن است از خود داشته باشد. از جمله این انتظارات مضر میتوان به مکالمه صریح و بدون نقص اشاره کرد. البته هر فردی با تلاش و تمرین مستمر میتواند به چنین جایگاهی دست یابد اما نباید تمام اینها را طی مدت زمان کوتاهی طلب کنید. واقع بین باشید، خودتان را تحت فشار قرار ندهید و از اشتباه کردن واهمه نداشته باشید. به زودی شاهد پیشرفتهای بزرگی در فراگیری زبان مورد نظر خود خواهید بود.
بیش از حد مطالعه نکنید!
بسیاری از افراد گمان میکنند اگر روز و شب مطالعه داشته باشند، به هدف خود با سرعت بیشتری نزدیک میشوند اما این موضوع دیدگاهی کاملا غلط است. در هر مرحله از روند پیشرفتتان در فراگیری یک زبان خارجی، به خود جایزه دهید. بهترین پاداشی که میتوانید به خودتان بدهید، استراحت است. در واقع برای آنکه مغز بیشترین انرژی و کارایی را در اختیار داشته باشد، نیاز به استراحت و آرامش خواهد داشت و شما باید این استراحت را به صورت دورهای برایش مهیا کنید. برای مثال اگر ۲ ساعت در روز مطالعه میکنید و از پیشرفت خود راضی هستید، به تماشای فیلمهای زبان اصلی بپردازید. این خود یک پاداش کاملا مناسب است. در مراحل ابتدایی از زیر نویس کمک گرفته و به تدریج وابستگیتان را نسبت به آن کاهش دهید. تاثیرات شگفتانگیز این کار پس از مدت زمان کوتاهی نمایان میشود.
هدف را از یاد نبرید!
به عنوان فردی که سعی در یادگیری یک زبان جدید دارد، باید نخست مهارت هدفگیری را بیاموزید. اگر میخواهید تمام این مسیر دشوار را تا انتها طی کنید، باید اهدافتان واضح و مشخص باشد. چرا این زبان را انتخاب کردهاید؟ به راستی فلسفه شما از آموختن یک زبان دیگر چیست؟ اینها سوالهایی هستند که باید مکرر از خود بپرسید و از اهداف اصلی که در ذهن دارید غافل نشوید. فکر کردن به هدف و تلاش برای آن، موفقیت را دست یافتنیتر و در عین حال لذت بخشتر خواهد کرد. پیش از آنکه شروع کنید، اهداف روشنی برای خودتان تنظیم کرده و در جهت دستیابی به آنها از هیچ تلاشی فرو گذار نشوید.