رییس جمهور، با بیان اینکه کردستان دژ نفوذناپذیر حراست از ایران بوده و خواهد بود، استعداد سرشار انسانی را مهمترین سرمایه کردستان دانست و تاکید کرد: دولت تامین آب و برق سرمایه گذاران در صنایع استان کردستان را تضمین می کند و امروز شرایط برای توسعه بیشتر این استان مهیاست.
به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر شنبه در نشست صمیمی با جمعی از جوانان و نخبگان استان کردستان ، با تأکید بر اینکه تنوع قومی نه تهدید امنیتی بلکه امنیت آفرین و مایه تفوق و عظمت ایران اسلامی است، اظهار داشت: دولت یازدهم با قوت مسیر وحدت، همدلی و توسعه کشور را ادامه خواهد داد.
دکتر روحانی گفت: کردستان سرزمین پرآبی است و باید تلاش شود که آب از غرب استان به شرق استان منتقل شود و با تصمیم دولت، تأمین آب و برق، طرحهای کشاورزی و صنعتی در کردستان تضمین خواهد شد.
رییس جمهور با بیان اینکه مردم کردستان به عنوان قدیمیترین اقوام ایرانی همواره هر کجا بودهاند به ایرانی بودن خود افتخار میکنند، گفت: مردم و سرزمین کردستان شایسته خدمات بیشتر و بالاتر هستند.
دکتر روحانی با اشاره به وجود معادن غنی در استان کردستان، گفت: یکی از اقدامات خوب دولت یازدهم کشف معادن جدید بوده است و اکتشاف اینگونه معادن در کشور، طی 3 سال گذشته بیش از 2 برابر شده است و در کردستان نیز رقم 5 درصد، امروز به 29.3 درصد افزایش یافته و بزودی آثار اکتشافات جدید، نمایان خواهد شد.
رییس جمهور خط ریلی را از نیازهای استان کردستان دانست و گفت: در سال 96، 5 استان به راهآهن سراسری متصل خواهد شد و یکی از خطوط راهآهن که دولت تأکید دارد که باید بعد از همدان اجرایی شود، اتصال راهآهن همدان به سنندج است و در این زمینه اقدامات اولیه، آغاز شده است.
دکتر روحانی افزود: خط آهن کردستان باید به مرزهای غربی و از عراق و سوریه به کرانه مدیترانه امتداد یابد و این شدنی است و کردستان میتواند حلقه وصل راهآهن ایران به کرانههای مدیترانه باشد.
رییس جمهور گفت: کردستان استانی مرزی است و این امتیاز بزرگی است که نباید دست کم گرفته شود و اینکه در کشورمان در کنار زبان سراسری و فرهنگ بزرگ ایرانی، زبانها و فرهنگهای محلی نیز وجود دارد، اینها همه میتواند نقاط قوت و سرمایه ارزشمندی برای کشورمان باشند.
دکتر روحانی تصریح کرد: خطای بزرگ و بی انصافی است اگر کسی بین استانهای مرزی و مرکزی فاصله ببیند. ما همه ایرانی هستیم و به آن افتخار میکنیم.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه دولت به اجرای حقوق شهروندی اصرار دارد، گفت: امسال، سال اجرای مفاد منشور حقوق شهروندی است و این منشور به تمام دستگاهها ابلاغ شده و باید اجرایی شود.
دکتر روحانی تصریح کرد: در حقوق شهروندی همه در کنار هم قرار داریم و تفاوتی بین زن، مرد، مذاهب، ادیان و اقوام مختلف وجود ندارد و بر حقوق شهروندی همه ایرانیان، پای خواهیم فشرد، چرا که بر مبنای این وعده ها که از اصول قانون اساسی است مردم پای صندوق آراء آمدند.
رییس جمهور گفت: به مردم کردستان وعده داده بودم که از همه توان خود برای اینکه افراد شایسته این سرزمین در کرسی مدیریتهای کلان قرار بگیرند، استفاده خواهم کرد و اینکه امروز در استان کردستان، 87 مدیر بومی وجود دارد به معنای آن است که در مسیر درستی حرکت میکنیم و باید آن را ادامه دهیم.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: همواره در جمع وزرای کابینه تأکید دارم که باید از میان جوانان، زنان و قومیتهای مختلف، افراد شایسته را شناسایی و از ظرفیتهای آنها استفاده کنند.
رییس جمهور با تأکید بر اینکه هنر، علم، ورزش و فرهنگ، مرز نمیشناسند، تأکید کرد: به همه شعرا، ادیبان و هنرمندان ایران افتخار می کنیم. باید بسیاری از مرزهای غلطی را که در میان مردم نهاده شده ، برچیده و با وحدت و همدلی در کنار هم قرار بگیریم.
دکتر روحانی با ابراز تأسف از اینکه برخی مدام دچار شک و توهم بوده و به دنبال یأس افکنی در جامعه هستند، اظهار داشت: باید با تلاش و کوشش، بدبینی و شک و تردیدهای نابجا را کنار گذاشت و برای پیشرفت و آبادانی کشور تلاش کرد.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: امروز در سایه اعتماد و امید، صادرات نفت خام و میعانات نسبت به قبل از اجرای برجام، حداقل 2 برابر افزایش داشته است و این مسیر درست را باید همچنان ادامه داد.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه ملت ایران، شایسته برخورداری از بالاترین امتیاز و نمره هستند، اظهار داشت: بدون تردید دست به دست هم و با اتحاد و همدلی میتوانیم در بالاترین سکوها قرار بگیریم.
رییس جمهور لزوم برخورداری از روحیه امید به آینده روشن را مورد تأکید قرار داد و گفت: برای تبدیل سال ۹۶ به سال تولید اشتغالزا؛ باید همه قوا، نهادها و بخش خصوصی کنار هم باشند و همه امور به برخورداری از روحیه امید بستگی دارد و همه باید به آینده روشن، پیشرفت کشور و حل مشکلات، امیدوار باشیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه بدترین منکرها ناامید کردن مردم از آینده و حل مشکلات است و متأسفانه عدهای روحیه امید مردم را با افشاندن بذر یأس و ناامیدی هدف قرار دادهاند، اظهار داشت: بذر تردید و نفاق و دشمنی نباید پاشید، اطمینان و یکرنگی و دوستی خواسته ملت است.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: مردم کردستان با ایثار و فداکاری توانستند امنیت را در استان خود برقرار کنند و بیتردید در مسیر تلاش این مردم برای آبادانی و توسعه کردستان، دولت بدون هیچ منت، آماده حمایت و پشتیبانی است و آن را وظیفه انسانی، ملی و اسلامی خود میداند.
دکتر روحانی گفت: تدریس ادبیات کردی در دانشگاه کردستان اجرای دقیق قانون اساسی است و اگر امروز سفیر توانمندی از کردستان داریم به وظیفه عمل کرده ایم.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به نقش و اهمیت سازمانهای مردم نهاد(سمن)، گفت: دولت لایحه حمایت از سمنها و تشکل های اجتماعی را آماده کرده و به زودی به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد کرد و لایحه مربوط به منطقه آزاد بانه و مریوان نیز تا کنون دو بار به مجلس ارایه شده و اجرای آن را پیگیری خواهیم کرد.
در ابتدای این نشست ، استاندار کردستان، ماموستا سیدمحسن حسینی از علمای اهل سنت، دکتر اسعد اردلان از دیپلماتهای ارشد کشور، دکتر مسعود الماسی از اساتید دانشگاه، دکتر جلالیزاده از نمایندگان ادوار مجلس و خانم ساحل زارعی از فعالان اجتماعی استان در سخنان جداگانهای، ضمن تقدیر از تلاشها و اقدامات دولت یازدهم در خصوص منطقه کردستان و رسیدگی به مطالبات مردم این منطقه، دیدگاهها و نظرات خود را با رییس جمهور در میان گذاشتند.