دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: یکی از جرائم بزرگ جنگی و جنایات علیه بشریت، کودک کشی است که در سازمان ملل کنوانسیون های مختلفی در رابطه با حقوق کودک وجود دارد و کودک کشی بزرگترین جرم و تخلف است.
به گزارش جماران، محمد جواد لاریجانی با حضور در گفتوگوی ویژه خبری با موضوع «مواضع دوگانه مجامع بین المللی در خصوص حقوق بشر» ، با اشاره به حضور در اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو گفت: یکی از نهادهای مهم در داخل ساختار سازمان ملل شورای حقوق بشر است که پایگاه آن در ژنو است و اهمیت آن چیزی شبیه به شورای امنیت است و یکی از جلسات مهم سالانه این شورا در ایام آخر سال شمسی برگزار میشود و در طول 4 هفته به مسائل مختلف میپردازند تا در این جمع کشورهای دنیا مسائل مختلف حقوق بشری، مشکلات و تعرضات را مورد بحث قرار داده و راجع به تعمیق قضیه و مفاهیم آینده مباحثات دوستانه و برادرانه داشته باشند؛ البته سازمان ملل در واقعیت با این مولفهها خیلی تفاوت دارد و عملا به یک تئاتر سیاسی تبدیل شده که در این تئاتر آمریکا و بعضی متحدان اروپایی و اذنابشان تعزیه گردان هستند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: یکی از جرائم بزرگ جنگی و جنایات علیه بشریت کودک کشی است که در سازمان ملل کنوانسیون های مختلفی در رابطه با حقوق کودک وجود دارد و کودک کشی بزرگترین جرم و تخلف است حالا اگر در دنیا به کودک کشی نگاه کنیم میبینیم ایران مورد وسیع ترین اتهام کودک کشی قرار میگیرد ولی در یمن هزاران کودک با بمبهای خوشهای رژیم سعودی کشته میشوند و از نبودن غذا از بین میروند ولی گزارش یونیسف عنوان میکند به دلیل جنگهای داخلی یمن این کودکان میمیرند، آیا واقعا این بمبهای خوشهای نشاندهنده جنگ داخلی است؟
لاریجانی ادامه داد: یکبار در سازمان ملل در زمان بانکیمون عربستان از لیست کشورهای کودک کش خارج شد و در مقابل تلویزیون چک را نشان داد و گفت به این دلیل اقدام فوق صورت گرفت و از سوی دیگر در گزارش دبیر کل و شورای حقوق بشر موضع گیریهای مختلف در مورد کشور ما صورت می گیرد و ما را به کودک کشی متهم میکنند. یکی از اهداف این تجمع آینده نگری مسائل حقوق بشر است تا ببینیم بشر با چه نکاتی مواجه است و اگر این صورت گیرد خیلی اتفاقات خوبی رخ میدهد.
لاریجانی حقوق همجنس گرایان را به عنوان مهمترین موضوع در آینده نگری مفهومی حقوق بشر در این تجمع مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر شورای حقوق بشر به تجمعی تبدیل شود که کشورها دور هم بنشینند و تجربهها، میراث فرهنگی و مدنی خود را بیان کنند، مسائل خوبی اتفاق میافتد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نگاه دولت جدید آمریکا در مورد حقوق بشر چیست؟ گفت: حکومت جدید در آمریکا ممکن است یک بخش هایش غیرمنتظره باشد ولی بخش خیلی خوب آن اصلا غیرمنتظره نیست و شفاف تر شده است. وقتی شورای حقوق بشر تشکیل شد امریکا برای مدتی بیش از دوسال و اندی از حضور در آن امتناع کرد و دلیلش آن بود که مکانیزم گزارش گیری یو پی آر که جمهوری اسلامی پرچمدار آن بود را در شان خود نمیدانست و عنوان میکرد که من باید در مورد سایر کشورها بحث کنم پس عدم پیوستن به شورای حقوق بشر سابقه دارد. سازمان ملل به جای اینکه مجمعی باشد که ملت های دنیا تجربیات مدنی را مطرح کنند به یک تئاتر تبدیل شده است.
لاریجانی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده گفت: ساختار دموکراتیک که در ایران از محصولات انقلاب اسلامی است بی نظیر است و آیا امکان دارد حقوق بشر بدون دموکراسی باشد؟
وی افزود: در دوران ریاست جمهوری اوباما این کشور-آمریکا- نیز عضو شورای حقوق بشر شد و برای اولین بار در تاریخ سازمان ملل آمریکا در انجا نشست و کشورهای دیگر در این شورا در رابطه با رفتار حقوق بشری این کشور صحبت کردند که در کنگره آمریکا عنوان شد که خفت از این بزرگتر نیست. خود بزرگ بینی که آمریکا به آن دچار است نشان میدهد که این مرض کرونیک بوده است ولی ادبیات آنها فرق دارد و ترامپ ادبیات غیرمترقبهای دارد که حتی هم پیالههای حزبی وی نیز از او فاصله گرفتند که از این جهات مواجهه دولت آمریکا با موضوع حقوق بشر جدید است و آمریکا آسیب پذیرتر شده است.
وی با اشاره به مساله نژاد پرستی ادامه داد: این مساله در قاموس غرب بسیار مهم است و عملا چند نوع نژاد پرستی داریم که یکی از آنها نژاد پرستی مبتنی بر یک اعتقاد بیولوژیک است؛ یعنی معتقدند برخی نژادها در این دوره به اصطلاح داروینی آن تئوری بشر از یک حالتی به حالتی رسید که از نظر بدنی تمام توانمندیهای انسانی را پیدا کرد و از این حالت به حالت فعلی به عنوان پروسه تحول فکری بشر یاد شد و معتقدند که تحولات از این دوره به بعد دیگر یکسان نیست که این نوع نژاد پرستی باطل است. یک نوع دیگر نژاد پرستی این است که معتقدند در میراث تاریخی یک تفکر یا ملتی بالاتر از دیگران هستند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تاکید کرد: بدخیم ترین نوع نژادپرستیها و بدترین تهدید برای حقوق بشر این است که گروهی بر اساس خودمحوری و خود بزرگ بینی عنوان کند که ما چون زور داریم همه باید ما را بپرستند که این نوع نژادپرستی در آمریکا به آن دامن زده میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شورای حقوق بشر در رابطه با اظهارات اسلام هراسانه ترامپ واکنش نداشته است؟ گفت: فعلا تعزیه گردان اصلی سازمان ملل آمریکا و متحدان اروپایی و اذنابش هستند. در شورای حقوق بشر هم همینطور است و اعضای این شورا 47 عضو هستند که با رای مجمع عمومی انتخاب میشوند. مثلا کشوری مثل عربستان سعودی که هیچ رکورد حقوق بشری ندارد عضو آن هستند.
لاریجانی با بیان اینکه ایران لنگر دموکراسی است گفت: ساختار مدنی ما از هر کشوری در منطقه بالاتر است. ایران بالاترین رکورد را در اساسی ترین محور حقوق بشر دارد و ما در صحنه بین المللی در این زمینه رقیب نداریم ولی مورد تعرض قرار میگیریم.
لاریجانی با انتقاد نسبت به روند تعیین گزارشگر ویژه برای ایران گفت: در سازمان ملل مکانیزمهای گزارشگری متعددی تعبیه شده است که یکی از آنها گزارشگر موضوعی است. به طور مثال ۳۸ گزارشگر عنوان میشوند مثلا گزارشگر موضوعی درباره حقوق کودک، حق دسترسی به غذا و موارد مختلف. یکی دیگر گزارشگریها سیستم یو پی آر است که به طور کامل است و گاهی گزارش درباره یک حادثه است و یا گزارشگر ویژه کشوری است که ما از اول انقلاب تا کنون داشته ایم. این پنجمین و یا ششمین گزارشگر ویژه ایران است درحالیکه این اقدام برای کشوری مثل رژیم صهیونیستی باید لحاظ شود که در آن تعرضات حقوق بشر بسیار وسیع صورت گیرد و قوانین و قواعد حقوق بشر زیر پا گذاشته شود.
لاریجانی با طرح این سئوال چرا گزارشگری ویژه برای ایران نصب میکنند؟ گفت: قوانین ما شفاف است و اگر واقعا نگرانی حقوق بشر دارند اطراف ما خیلی وجود دارد و امریکا بدتر از همه است. اولین اشکال ما به شخص نیست چه احمد شهید و چه خانم جهانگی بلکه تعیین گزارشگر ویژه برای ایران اولا ناموجه است و ثانیا خلاف مقصد تشکیل شورای حقوق بشر است.
لاریجانی افزود: مخالفت ما با گزارشگر ویژه بسیار مستدل، متین، حرفه ای و دقیق است ولی بعضی حضرات اعلام میکنند که چرا ما پرخاشگری میکنیم درحالیکه بحث حرفه ای انجام میدهیم. استدلال دیگر ما عملکرد است. گزارشگران ویژه نباید وارد تبلیغات شوند. یکی از گزارشگران ویژه هنوز مرکب حکمش خشک نشده بود از تلویزیونی به تلویزیون دیگر میرفت و علیه ما موضع گیری میکرد، البته ما گوشمان از این تبلیغات پر است. این خانم نیز سه ماه است که مسوولیت گرفته و در این مدت چندین بیانیه با استفاده از از امکانات سازمان ملل، برای ما پخش کرده است.
لاریجانی با بیان اینکه گزارشگر نمیتواند بیانیه صادر کند، گفت: در این زمینه رسما برای کمیسر عالی نامه نوشتم و اعلام کردم که چرا امکانات شما اینگونه در اختیار قرار میگیرد و گزارشگر باید گزارش تهیه کند نه موضع گیری کند. اشکال بعدی ما این است که این خانم متدولوژی ندارد و تمام گزارشهای ارایه شده توسط تیمی از قضات عالی رتبه، اساتید و کارشناسان به صورت دقیق و حرفهای پاسخ داده میشود. این خانم باید توجه کند اگر گزارشی علیه ما منتشر میکند باید متدولوژی داشته باشد. وی همیشه اعلام میکند گزارش هایی که به من رسیده بسیار مرا ناراحت کرد و بسیار جدی است. گزارش باید کاملا شفاف باشد و راستی ازمایی شود و ما پاسخ های خود را ارایه دهیم و ایشان بررسی کند و در گزارش خود اعلام کند که این گزارش امد و راستی ازمایی کردم و تا این درجه قبول دارم و بقیه را قبول ندارم و این بر اساس مصوبات عملی گزارشگری شورای حقوق بشر گزارش حرفهای میشود.
لاریجانی تصریح کرد: مساله دیگر مربوط با آشنایی با قوانین ایران است این خانم در گزارش خود نوشته است یکی از مسایلی که من را نگران میکند مساله جدا بودن استقلال قوا از همدیگر است و مدعی شده در ایران قوه قضاییه به شدت تحت تاثیر قوه مجریه است و نوشته است یک قاضی میتواند به راحتی توسط دولت جابجا شود و در حین کار از کار برکنار کند.
لاریجانی تاکید کرد: گزارشگر ویژه حقوق بشر منافقینی که علیه ملت ما و بدتر از داعشیها هستند را به عنوان مدافع حقوق بشر میداند. وی 8 پاراگراف در دفاع از فتنه گران نوشته است.
وی یاداور شد: امام (ره) فرمودند اساس حکومت ما بر اسلام است و در تمام مجامع بین المللی با قدرت شرکت کنید، حق ما است و هیچ فرصتی را برای دفاع و بیان دیدگاه از دست ندهید. ثالثا در برخورد با چالشها داعیانه عمل کنید ولی محکم و این دستورالعمل ایشان از سوی مقام معظم رهبری به عناوین مختلف ابلاغ شده است. لذا حضور جمهوری اسلامی در این شورا بسیار ضروری است و از اینکه بعد انتقاد مورد حمله قرار گیریم ابایی نداربم و بسیار قوی و استدلالی و منطقی دفاع میکنیم.
وی افزود: به نظرم این یکی از زمینه های مهم برای جمهوری اسلامی است و ما اگر در این زمینه پرچمدار شویم تنها نیستیم و کشورهای زیادی در قاره امریکا، اسیا و حتی اروپا وسعت زیادی دارند لذا گوش شنوا وجود دارد و جالب است در شورای حقوق بشر قطعنامه علیه سوریه داریم در حالی که باید علیه تروریسم باشد.
لاریجانی یاداور شد: در تاریخچه حقوق بشر که 70 سال است که این مکانیزم حقوق بشری به وجود آمده دوره های مختلفی بوده است. یک دوره که دوره اول آن بود دوره تاسیسی نام دارد که در آن دوره مدارک اصلی تهیه شد. در این دوره جهان اسلام و حتی نصف دنیا غایب بود و از جهان اسلام مثل مسیحی سکولار حضور داشت لذا حقوق بشر به اسم دیگری که توصیه می کرد که باید قوانینش جهان شمول باشد تدوین شد. دوره دوم حیات حقوق بشری در بحث مکانیزم سازی بود و دوره سوم که نسل فعلی آن اکنون است دوره بازگشت به مفاهیم است مثل حق حیات که قبلا محصور به موضوعات بیولوژیک که انسان حق دسترسی به قضا داشته باشد است اما حق حیات بشر که فقط غذا نیست بلکه روابط اجتماعی و روابط بین انسان ها را در بر می گیرد؛ لذا موضوعاتی مثل ازدواج و خانواده در این دوره مطرح می شود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: غرب در اینگونه مبانی در حال پاره کردن مفاهیم است اتفاقا اکنون زمان مهمی است که باید دیدگاه خود را براساس تفکر اسلام مطرح کنیم باید مطرح کنیم و باید جای آن در اسناد حقوق بشری باز کرد بسیار بد است که عده ای بنشینند که بگوید حرف ما بهترین حرف است این حرف خیانت به حقوق بشر است. این حق مسلم بیش از یک و نیم میلیارد مسلمان دنیا است که این حق را داشته باشند که راه و رسم خود را تعیین کنند نه اینکه غرب به ما بگوید چه کنیم و یا چه نکنیم. ما علاوه بر دفع تهاجم ها باید از این فرصت تاریخی استفاده کنیم و در سازمان های بین المللی حرف خود را بزنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: اجلاس حقوق بشر 4 هفته است که یک هفته آن درباره حقوق کودک بوده است و ما در این اجلاس با استفاده از افراد متخصص و صاحب فن دیدگاه خود را در موضوع حقوق کودکان به نحو بسیار خوبی بیان می کنیم و درباره تهاجمات بسیار مستدل و حرفه ای پاسخ می دهیم.
وی ادامه داد: ناگفته نماند که ما در جاهایی به رفتارهای آنها تهاجم می کنیم و باید نشان دهیم چه اتفاق های بدی دارد صورت می گیرد. همچنین درباره مبارزه با مواد مخدر و استفاده از کودکان در امور جنسی و مبارزه با بردگی جنسی و امثال آن به طور اثباتی حضوری فعال داریم. ظهور این اقدامات این است که ما جلوی برخی کارها مثل همجنس گرایی را می گیریم و زمانی می توانیم بگوییم که کارمان درجه اعلا پیدا کرده که در اسناد حقوق بشری حرفایمان ثبت شود؛ البته نمونه هایی رخ داده اما کافی نیست و باید به مراکز اصلی اسناد توجه کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اضافه کرد: دورانی که برخی افراد در نیویورک بنشینند و برای بشریت نرم رفتاری بنویسند گذشته است. امیدواریم که این منطق مشتری بیشتری در سطح بین المللی پیدا کند.