سران و روسای هیات های 21 کشور عضو اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند 'آیورا' عصر سه شنبه در پایان نخستین اجلاس سران در جاکارتا پایتخت اندونزی هرگونه اقدام تروریستی را محکوم کردند و تمام اشکال تروریسم را تهدیدی جدی برای صلح منطقه ای و بین المللی دانستند.

به گزارش جماران، براساس بیانیه پیشگیری و مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز که به تصویب سران 'آیورا' رسید، 21 کشور عضو به منظور رسیدگی به وضعیت گسترش تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز در منطقه و این اتحادیه همکاری خواهند کرد.
به نوشته تارنمای شبکه تلویزیونی 'مترو' اندونزی، در این بیانیه نقش دولت ها، نهادهای بین المللی و منطقه ای و همچنین جامعه مدنی در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی ضروری دانسته شده است.
'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه ریاست هیات جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران آیورا در اندونزی را بر عهده داشت.
اعضای اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند همچنین بر نقش آموزش در جوامع برای ایجاد مقاومت در برابر افراط گرایی و خشونت تاکید کردند.
تلاش برای حل و فصل مناقشات و درگیری ها، ریشه کن کردن فقر و ترویج توسعه پایدار از اصولی بود که در این بیانیه کشورهای عضو خواستار اجرای آن شدند.
در سند مقابله با افراط گرایی از ابتکار کشورمان در ارائه قطعنامه مربوط به جهان بدون خشونت و افراط گرایی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با اجماع تصویب شد، استقبال شده و این قطعنامه به عنوان مبنایی برای مقابله با تروریسم و افراطی گری مورد تاکید قرار گرفت.
اعضای 'آیورا' همچنین همکاری نزدیک با سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد را برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی ضروری دانستند.
اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند سال 1997 شکل گرفت و در بیستمین سالگرد تاسیس آن 21 عضو شامل ایران، آفریقای جنوبی، استرالیا، بنگلادش، کومور، هند، اندونزی، کنیا، ماداگاسکار، مالزی، موریس، موزامبیک، عمان، امارات متحده عربی، سیشل، سنگاپور، سومالی، سریلانکا، تانزانیا، تایلند و یمن نخستین اجلاس سران را برگزار کردند.
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.