وزرای خارجه، دادگستری و امنیت ملی آمریکا در حمایت از دستور مهاجرتی جدید ترامپ به اظهار نظر در این خصوص پرداختند.
«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا در این باره گفت: مردم آمریکا اطمینان داشته باشند که ما راه هایی را برای بهبود روش های صلاحیت سنجی (مهاجران) به کار خواهیم بست.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ترامپ در صدور این دستور از اختیارات قانونی خود برای حفظ امنیت مردم آمریکا استفاده کرده است.
همچنین، «جف سشنز» وزیر دادگستری این کشور نیز در حمایت از دستور جدید محدودیت مهاجرتی که امروز توسط ترامپ به امضاء رسید، گفت: ما نیز مانند هر کشور دیگری حق داریم کسانی که به آمریکا وارد می شوند را کنترل کرده و آن هائی که ممکن است به ما آسیب برسانند را بیرون برانیم.
از سوی دیگر «جان کلی» وزیر امنیت داخلی آمریکا درباره دستور مهاجرتی جدید ترامپ اعلام کرد: دستور اجرائی امروز که توسط ترامپ به امضاء رسید موجب می شود تا امنیت آمریکا بیشتر شود.
وزیر امنیت داخلی آمریکا ادامه داد: در تلاشیم تا با همکاری یکدیگر بتوانیم آن را اجرائی کنیم. ما این دستور را به اجرا درمی آوریم. ما قانون وضع نمی کنیم؛ اما سوگند خورده ایم تا آن را به اجرا درآوریم؛ لذا چاره ای جز اجرای آن نداریم.
لازم به ذکر است، واشنگتن پست ساعاتی پیش اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سرانجام قانون بازبینی شده محدودیت ورود شهروندان شش کشور اسلامی به خاک آمریکا را امضا کرد.
به گفته «کلیان کانوی»، مشاور کاخ سفید، بر اساس قانون جدید تمامی آن دسته از شهروندان این کشورها که اقامت دائم آمریکا را در اختیار دارند از دستور منع مهاجرت جدید ترامپ معاف شده اند.
همچنین آن دسته از شهروندانی که ویزای قانونی در دست داشته و به داخل خاک آمریکا وارد شده و یا قصد ورود به خاک این کشور را دارند نیز از محدودیت های اعمال شده معاف خواهند بود.
گفتنی است دولت آمریکا پیشتر با هماهنگی های انجام شده با دولت عراق، شهروندان این کشور را به طور کلی از قانون منع ورود به آمریکا معاف کرده بود.
«کانوی» همچنین تاکید کرد که زمان آغاز اجرایی شدن قانون جدید امضا شده توسط ترامپ از ۱۶ مارس (۲۶ اسفند) است.
شایان ذکر است، پس از اینکه ترامپ در ۲۷ ژانویه سال جاری میلادی با صدور دستوری از ممنوعیت سفر اتباع ۷ کشور مسلمان به کشورش خبر داد، دادگاهی در شهر «سیاتل» طی حکمی آن را به صورت موقت لغو کرد.
«جیمز رابرت» یکی از قضات فدرال شهر سیاتل ایالت واشنگتن آمریکا طی حکمی، دستور لغو موقت سیاست مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور، مبنی بر ممانعت از ورود اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا برای یک بازه زمانی ۹۰ روزه را صادر کرده بود.
دولت ترامپ در پی این اقدام و برای لغو حکم این قاضی، از دادگاه دیگری تقاضای بررسی فوری پرونده مذکور را مطرح نمود؛ لیکن این دادگاه حکم خود را مبنی بر لغو فوریت بررسی اعلام و موضوع را به صورت عادی در دستور کار خود قرار داد.
یک ماه پیش نیز دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی فدرال را علیه ترامپ مورد تأئید قرار داد تا رئیس جمهور جدید آمریکا پرونده قضائی مربوط به دستور خود را تنها از طریق دادگاه عالی این کشور بتواند مورد پیگیری قرار دهد.
گفتنی است، فقدان نام عربستان در فهرست اتباع ۷ کشوری که بر اساس دستور اجرائی «دونالد ترامپ» نمی توانند به آمریکا بروند، تردیدهای زیادی را درباره این حکم به وجود آورده است.