همایش «ایران فرهنگی در جهان امروز» با حضور دولت مردان و اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.
به گزارش جماران، در این مراسم که شامگاه 10 اسفند ماه در تالار وحدت برگزار شد، سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی، علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت ارشاد، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور و معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند.
همچنین هنرمندانی مانند خشایار اعتمادی، پری ملکی، سهیل محمودی، علی اوجی، صاعد باقری، شاهین آرین، هنگامه اخوان، ناصر آقایی، افسانه بایگان، فریدون شهبازیان، رضا یزدانی، محمود پاکنیت، امید نعمتی، سیروس الوند، رازیک اوهانیان، بهروز غریبپور، فریبا کوثری، نادر مشایخی، سهراب کاشف و سروش صحت حضور داشتند.
اجرای این مراسم بر عهده سید عباس سجادی بود.
این همایش با برگزاری سه نشست ادامه پیدا کرد. نشست اول با موضوع "اقتصاد و فرهنگ" حضور منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما، احمد علی نقی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، نشست دوم با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، بهروز غریب پور نویسنده و کارگردان تئاتر، محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران با موضوع "برجام و فرهنگ" و نشست سوم با موضوع "محیط زیست و فرهنگ" و حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اصغر همت رئیس خانه تئاتر، فرهاد فیلمنامه نویس برگزار شد.
صالحی امیری: بنای ما نقد پذیری و کاهش عصبیت است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنای ما گفت و گو ،کاهش عصبیت و افزایش سطح اشتراکات است.
به گزارش جماران، سید رضا صالحی امیری در همایش ایران فرهنگی در جهان امروز، که شامگاه سهشنبه 10 اسفند ماه در تالار وحدت برگزار شد، گفت: بنای ما گفتوگو، تحمل، مدارا، نقد پذیری، درک متقابل و افزایش سطح اشتراکات است.
وی افزود: چهار کانون اثر بخش در هر جامعهای حضور و بروز دارند که می توانند منبع اصلی تعادل و تعامل و همگرایی ملی باشند. کانون اول نخبگان و اصحاب علم و اندیشه و فرهنگ و دانایی هستند. کانون دوم رسانهها هستند که حلقه اتصال دولت مردان، نخبگان و مردم هستند. کانون سوم حاکمیت است و دولت که میتواند به عنوان یکی از کانونهای اصلی کشور اثربخشی بکند. کانون دیگر مردم هستند که به مصابه اقیانوس بزرگ و جوشان آن جامعه هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این سوال که چگونه میتوانیم میان این چهار کانون رابطه منسجم و عقلانی برقرار کنیم، اظهار کرد: همه تجربههای جهانی نشان میدهند که برای اینکه بتوانیم جامعهای سالم، پاک، دوراندیش و همه جانبه نگر داشته باشیم، لازمهاش تعامل چهار کانون حاکمیت، رسانه، نخبگان و مردم است.
او که در تالار وحدت و با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و اندیشه سخن میگفت: خطاب به آنان ادامه داد: ترکیبی که امشب در اینجا جمع شدهاند، نمادی از مردم ایران هستند که می توانند زبانی برای انتقال مطالبات مردم به دولت مردان باشند ورسانهها نیز رسالت این انتقال را به عهده دارند و این باید برای ما به یک فرهنگ تبدیل شود. ما به جای اینکه در شرایط غیراخلاقی و غیراصولی سخن بگوییم و از طریق ابزارهای مختلف با پیامهای نامربوط دیگران را آزار دهیم، باید بهترین مسیر را که همان گفتوگو متقابل است انتخاب کنیم.
او افزود: گفتوگو باعث کاهش عصبیت و افزایش سطح اشتراکات میشود. جامعه ای که در آن گفتوگو نیست، خشونت، ناامنی، تخریب و انگزنی در آن تقویت میشود.
او با اشاره به برگزاری همایش ایران فرهنگی در جهان امروز اظهار کرد: فلسفه آغازین این گفتوگو که امشب مراسم آغازین آن است بر این مبناست که دولت مردان سخنان شما حاضران را بشنوند.
صالحی امیری افزود: در سطح بعدی، هنرمندان و اصحاب سینما و موسیقی با یکدیگر گفتوگو کنند و باید برایند این گفتوگوها به یک فرهنگ عمومی و ملی تبدیل شود.
تلاش برای امنیت کشور بدون وجود استراتژی فرهنگی ماندگار نیست
در ابتدای این نشست شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در سخنانی اظهار کرد: سهم ایران فرهنگی در جهان امروز موضوع مهمی است. ساعاتی است که یکی از بزرگترین افتخارات سینمایی ایران حاصل شده است. من از شما خواهش می کنم به افتخار اصغر فرهادی، تیم هنرمندش و هرکسی که در جهان به هر معنایی برای ما افتخار میافریند دست بزنید.
او ادامه داد: همت هنرمندان این سرزمین فرصت کافی برای سخن گفتن میخواهد. کسانی که باخون دل و نیت اقتدار فرهنگی کار می کنند و دریافت جایزه اسکار توسط اصغر فرهادی نشانی از تعظیم جهان به ادب و هنرایرانی و دستاوردهای فرهنگی و هنری ما است.
در ادامه علی نقی رو به نیلی اظهار کرد: امروز صنعت چاپ در سراشیبی رکود و مرگ است و ما شاهد رقم 14 هزار میلیارد تومان ورود کالای چاپی به کشور هستیم. سوال ساده من این است که دولت چه سیاستی را برای این امر برنامه ریزی کرده است؟
سپس مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور بیان کرد: برای اولین بار است که هنگام صحبت کردن هول شدم زیرا ما اهالی اقتصاد آدمهای نامحبوبی هستیم و بیشتر مشکلات را ما درست میکنیم. موضوع صحبت الان نیز با رکود شروع شد. اهالی هنر برعکس ما چهرههای محبوبی هستند. امیدوارم ابتکار آقای صالحی امیری برای برگزاری این برنامه فتح بابی باشد که امکان گفتوگو را برای ما ایجاد کند.
او ادامه داد: من بیش از 10 سال است که نه به عنوان یک مسئول دولتی بلکه به عنوان یک فرد دانشگاهی علاقه مند بودم اقتصاد را با هنر مرتبط کنم. بسیاری از دردهای اجتماعی که اهالی هنر از آن آثارشان را استخراج میکنند، منشا اقتصادی دارد.
وی گفت: زمانی که ارتباط بین اقتصاد و هنر برطرف نشود، ضعف ما است که مجبور میشویم با عدد و رقم و نمودار صحبت کنیم که پیام را منتقل نمیکند. دو هفته پیش من به آقای صالحی امیری پیشنهاد دادم که یک سری سوژه را به اهالی سینما معرفی کند که ریشه اقتصادی دارد و سپس به مشکل بزرگ تبدیل شده است. شاید بتوان داستانهایی را از اقتصاد نقل کرد که اهالی هنر ببیند که اقتصاد انقدر هم خشک و بیروح نیست. من امشب برای برگزاری آن جلسه ابراز آمادگی میکنم.
نیلی با اشاره به متولدین دهه 60 و انفجار جمعیت در ایران گفت: در سرشماری سال 1365 همه متوجه شدند که کودکان صفر تا 4 سال ما، 9 میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل میدهند. این بچهها در خانوادههایی متولد شدند که پدر و مادرشان با کاهش سطح درامد روبرو شده بودند و در شرایط دشوار جنگی بزرگ شدند. زمانی که به سن کار و ازدواج رسیدند از آنجا که رسم بوده دخترها با پسرهای دو سه سال بزرگتر از خود ازدواج کنند، خیلی از دخترهای متولد دهه 60 نتوانستند ازدواج کنند. پسرها دقیقا در زمانی به سن کار رسیدند که کشور با وفور درآمد مواجه شده بود و قیمت نفت افزایش یافته بود اما به دلایلی شغلی ایجاد نشد و ما با جوانایی مواجه شدیم که نه امکان ازدواج داشتند نه امکان اشتغال که این موضوع امکان مشکلات اجتماعی را به وجود آورد.
وی اضافه کرد: داستان متولدین دهه 60 داستان غم انگیزی بود که جدای از ناهنجاری اجتماعی، امروز خودش را به این صورت نشان میدهد که یک میلیون و 200 هزار نفر در سال وارد بازار کار میشوند که پیش از سال 1383 این تعداد به کمتر از 60 هزار نفر میرسید.
نیلی بیان کرد: شما هنرمندان با عمق عواطفتان و تولید موضوعات هنری خیلی خوب است بدانید اتفاقاتی که در یک بازه زمانی افتاده چه بوده که ما امروز با برخی چیزها مواجه شدیم.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور در ادامه گفت: شرایط ما به گونهای است که بهبود وضعیت اقتصادی کشور را نسبت به سال 1391 و 1392 شاهد هستیم و البته با شرایط مطلوب فاصله داریم. ما در سال 1394 با کاهش قیمت نفت مواجه شدیم که بقیه صنایع وابسته را نیز تحت تاثیر قرار داد. در سال 1390 درآمد خالص حاصل از صادرات نفت خام 12 میلیارد دلار بود که در دیماه سال گذشته و پیش از برجام این درامد به کمتر از یک میلیارد دلار در ما رسید. یعنی در سال گذشته مجموعا 24 میلیارد دلار درآمد داشتیم که این رقم نشان میدهد به غیر از سال 1377 که درآمد حاصل از نفت ما پایینتر بود، سال 1394 بدترین سال نفتی ما بوده است.
او ادامه داد: با وجود مشکلاتی که کشور با آن دست و پنجه نرم میکند اما آسیبهایی که سایر کشورهای نفتی از کاهش قیمت نفت دیدند ما ندیدیم و به طور نسبی وضعیت بهتری در این زمینه داریم. در دورهای که درآمد نفتی زیاد بود خیلی شبیه به کشور ونزوئلا اداره میشدیم.
نیلی همچنین اظهار کرد: در برخی از صنایع مانند ساختمان و چاپ هنوز با مشکل مواجه هستیم. زمانی که سطح درآمد مردم کاهش پیدا میکند، اولین جایی که خرج از آن کم میشود حوزه هنر است این موضوع را در رابطه با دولت نمیگویم بلکه در سطح کشور و انتخاب مردم این اتفاق میافتد و زمانی که درآمد آنها کاهش پیدا میکند به طور طبیعی به سمت نیازهای اولیهشان حرکت میکنند.
وی افزود: ما زمانی که با کمبود تقاضا در حوزه فرهنگی و هنری مواجه میشویم، این موضوع به صنعتهای وابسته آن نیز سرایت میکند. بنابراین برای بهبود این وضعیت باید تلاش کنیم سطح درآمد مردم افزایش پیدا کند.
شاهسواری در ادامه گفت: یکی از اشکلاتی که زمانی که با آقای نیلی صحبت میکنیم وجود دارد، احتمال ناامیدی است. من مجبور هستم برخی آمارهای آقای نیلی را درباره سینما به چالش بکشم. اشکال اساسی در جهان بینی ما نسبت به موضوع است. اصالت دادن به اقتصاد به عنوان حل کننده مشکلات ما را به این سمت میبرد که بدون پول هیچ کاری انجام نمیشود. جهان امروز جهان کسب و کار خرد است که کار هنری در این جز این کسب و کار به حساب می اید.
او ادامه داد: ما در هنر از این ایده تا نیروی انسانی متکی به اقتصاد خودمان هستیم. این ارزشهای ذاتی هنر است که مورد غفلت مدیران بوده است که از نظر آنها ما یا تزیینی هستیم یا معلوم نیست چه میگوییم.
شاهسواری در ادامه به ارائه آماری در حوزه سینما پرداخت و گفت: میزان فروش فیلمهای سینمایی در سال 1392، 31 میلیارد تومان، در سال 1393، 55 میلیارد تومان و در سال 1394، 75 میلیارد تومان بوده است و باید بگویم در سال 1395 این رقم از مرز 160 میلیارد تومان نیز عبور کرده است. در حال حاضر تعداد سالنهای تئاتر درونزایی که در شهر وجود دارد و در آنها تئاتر اجرا میشود حتما به بالای 100 عدد میرسد. دوستان ما در حوزه موسیقی با همه موانعی که داشتند در سال گذشته گردش مالی 250 میلیارد تومانی داشتند. اشکال ما اینجاست که اینقدر با اعداد بزرگ فکر کردهایم که این پولهای خرد و ریز، به حساب نمیآید.
مدیرعامل خانه سینما بیان کرد: در حال حاضر بیش از 1000 شهر ما فاقد سالن سینما است. چرا نظام مدیریتی کشور نمیتواند از یک امر درونزا استفاده کند و مدام به فکر این است که کجا کارخانه بزند. عدم توجه به برخی اولویتها ما را دچار مشکل میکند. ما برای حفظ اقتصاد معتقدیم در حوزه فرهنگ و هنر، اقتصاد ملی، درونزا و مقاومتی داریم.
وی افزود: اگر کمی اولویتهایمان را نگاه کنیم و ببینیم حجم خانوادههایی که امکان بهرهبرداری از کالاهای فرهنگی را ندارد به چه صورت است به نتایج بهتر میرسیم. من جرئت بیان آمار کالای قاچاق فرهنگی را ندارم. مردم ما نیازمند رویکرد کیفی به زیستشان هستند. تابلو، تصویر و فیلم روی دیوار میتواند جامعه را علاقهمند و امیدوار و به اقتصاد و سیاست کمک کند.
شاهسواری اظهار کرد: اگر در جهان امروز نگاه کنیم، عمیقترین مدافعین ما اهالی فرهنگ و هنر هستند. تلاش برای امنیت کشور بدون وجود عمق استراتژی فرهنگی ماندگار نیست.
وی خطاب به نیلی گفت: آقای نیلی در اولین فرصت زمانی را تعیین کنید که گفتوگویی به قصد مفاهمه در کسب افتخارات ملی در همه حوزهها داشته باشیم. افتخاراتی مانند اصغر فرهادی و آرزو کنیم که کاش قدر اصغرفرهادیها را بیشتر بدانیم و آنها را زیاد کنیم.
در ادامه این نشست، علی نقلی بیان کرد: ما آمدهایم درد و دل خود را با تعامل به کسانی که رای داده ایم بگوییم و از آنها دستورالعمل بگیریم. آیا از 14 هزار میلیارد تومان ورود کالای چاپی به کشور که 280 میلیارد تومان آن می تواند صنعت را نجات دهد، جلوگیری نمیشود؟ ظرفیت چاپ کشور میتواند همه آن 14 هزار میلیارد تومان را تامین کند به شرطی که از ورود کالای چاپی به کشور جلوگیری شود. من از آقای صالحی امیری درخواست دارم علاوه بر جلوگیری از ورود این کالاها، اقدام به وارد کردن ماشینالات و امکانات بیشتر برای صنعت چاپ کنند.
در پایان این نشست، نیلی اظهار کرد: من با گردش مالی صنعت چاپ آشنایی ندارم اما این رقم واردات نداشتیم. من بر اساس علاقه شخصی، کسب و کار در هنر را دنبال میکنم که رشد خوبی داشته و مزیت به حساب میاید. شاید یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام شود این است که باید در وزارت ارشاد به اقتصاد هنر توجه بیشتری کنند تا گردش مالی آن تبدیل به مازاد شده و در حوزههای مختلف سرمایه گذاری شود.
علیاکبر صالحی: گردنه ترامپیست روبرویمان است
رئیس سازمان انرژی اتمی در همایش ایران فرهنگی در جهان امروز با اشاره به نقش هنر در جامعه از چگونگی به ثمر نشستن مذاکرات هستهای گفت.
به گزارش جماران، دومین نشست از سلسله نشستهای همایش ایران فرهنگی در جهان امروزی به موضوع برجام و فرهنگ اختصاص پیدا کرد.
این بخش با حضور علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، بهروز غریبپور کارگردان تئاتر و محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران برگزار شد. بهروز غریبپور در این نشست به کم بودن فضای مفاهمه اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۷۷ وقتی به ایتالیا رفتم در حال تماشای یک برنامه تلویزیونی بودم و دیدم که یک نفر سولیست پیانو می نوازد. بعد از اینکه پیانو نوازیاش تمام شد به سمت دوربین برگشت و گفت: به خاطر مشغله کاری که در وزارت آموزش و پرورش دارم، کمتر تمرین پیانو کردم و به همین خاطر از مخاطبانش عذرخواهی کرد. من دراین جا تازه متوجه شدم که این فرد وزیر آموزش و پرورش کشور ایتالیاست.
او پس از بیان این خاطره اظهار کرد: نمی دانم در دولت آقای روحانی چه کسی ساز میزند یا آواز میخواند. کدام یک از شما کتابهای جدید را خواندهاید. به تئاترهای جدید رفتهاید. این همه در تهران گالری وجود دارد. کدامتان بدون انکه دعوتتان کنند به آنها سر میزنید.
این کارگردان تئاتر اضافه کرد: بقای کابینهها حداکثر هشت سال است اما بقای فرهنگ مثل آقای دعایی که بدون اینکه دعوت شوند همه ما را سرافراز میکنند بسیار است.
در ادامه این مراسم، محمد آموزگار رئیس اتحادیه کتابفروشان و ناشران تهران از علی اکبر صاحلی رئیس سازمان انرژی اتمی خواست تا درباره اتفاقی بودن یا برنامه ریزی داشتن مذاکرات هستهای از او سوال کرد که صالحی هم در جواب و در ابتدای سخنانش بحث امید را مطرح کرد و گفت: یکی از محرکهای اجتماعی امید است. اگر امید به صورت فردی و اجتماعی وجود نداشته باشد، جامعه از حرکت باز میایستد.
او در اهمیت حضور امید در جامعه داستانی از زبان پیامبر (ص) بیان کرد و گفت: ما یک ملت داریم و یک دولت. همواره دولت در جایگاهی نشسته که ملت دائم از او سوال می کند. چون دولت در مقام خادمی ملت است اما این مسئله باید دو طرفه باشد یعنی زمانی باشد که ملت هم به کمک دولت بیاید.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به اهمیت هنر در جامعه گفت: به نظر من هنر کاری که میتواند بکند این است که نگذارد چرخدندهها در جامعه خرد شوند. هنر در جامعه به معنی ایجاد چرخش نرم امور است. اگر درست فهم و درک شود و نشر پیدا کند.
او سپس به موضوع انرژی هسته ای، برجام و مذاکرات ۵+۱ اشاره کرد و با طرح این پرسش که چرا این اتفاق رخ داد گفت: این انقلاب یک موجود زنده است و هیچ اتفاقی هم در خلاء برای زنده ماندن آن رخ نداده است.
بنابراین حتما در زمانی باید یک محرکی وجود داشته باشد، قبل از پیروزی انقلاب در این جامعه محرکی به نام مشروطه وجود داشت. تا به انقلاب اسلامی رسیدیم. بعد از انقلاب ما شروع به بالندگی کردیم و علی رغم مشکلات و نابلدیها جهت درستی را رفتیم.
او ادامه داد: در این سیری که در حال حرکت هستیم گاهی با موانعی مواجه شدیم الان گردنه ترامپیست روبروی ماست اما مردم ایران از همه این مشکلات عبور کردهاند.
او با اشاره به اهمیت تدبیر برای جامعه و اعضای آن گفت: مسئولیت تک تک ابنا بشر، تدبیر است و برای همه ضروری است اما باید به تقدیر هم توجه کنیم. ما هنوز بیش از ۳۷ سال از انقلابمان نمیگذرد در صورتی که ما ملتی هستیم که ۳۷۰۰ سال تاریخ و تمدن دارد. ۳۷ سال در مقابل این ۳۷۰۰ سال زمان زیادی نیست.
در همین ۳۷ سال هم برای این ملت یک کتاب قطور و زرین رقم خرده است. ما هم اکنون در حال طی کردن بالندگی هستیم و باید به دوره فرهیختگی برسیم. ما در ابتدای راه هستیم. ملت جالبی هستیم. انتظاراتمان زیاد است و عجولیم اما آرام آرام به وضعیت و افق روشنی خواهیم رسید.
صالحی سپس در باره علت به وجود آمدن برجام و اینکه چرا در میان تمام کشورهایی که به انرژی هسته ای دست پیدا کرده اند، ایران مورد چالش قرار گرفته است گفت: علت این است که ایران در عرصه بینالمللی حضور دارد و آنها میخواهند معزولش کنند. این مسئله هم به خاطر این است که انقلاب دارای ایدئولوژی و شیوه حکمرانی ارائه کرده و آنها به خاطر نشر پیدا نکردن این شیوه حکمرانی میخواهند مارا مهار کنند. آنها سالها از راه برخورد سخت با ما تقابل کردند اما راهی به جایی نبردند. تصمیم گرفتند با تعامل ما را مهار کنند. این مهار کامل آنها تبدیل به مهار محدود شد و در این مرحله بود که ما وارد مذاکره شدیم.
او گفت: این مذاکرات به سرانجام نمیرسید مگر اینکه تدبیر رهبری به کمک ما امد. تدبیر شد که با آمریکا وارد گفتوگو شدیم.
صالحی گفت: وقتی مذاکرات به نتیجه رسید، احساس غرور کردم از این که چگونه یک گروهان به پشتوانه این مردم به نتیجه رسید.
او گفت: خیلی تلاش شد برجام را نافرجام نشان بدهند و این عین بی عدالتی است. او با ارائه توضیحاتی درباره تصمیمات گرفته شده درباره پایین اوردن تعداد سانتریفیوژها در مذاکرات ۵+۱ گفت: در حال حاضر ما غنی سازی داریم اما به اندازه سوختی که داریم. من این را بارها گفتهام مذاکرات ما افتخار آمیز بود و صفحه زرینی در تاریخ این ملت است. ما هم اکنون بزرگترین قرارداد صنعتی را در حوزه پتروشیمی بستهایم. وضع عالی است و خوب جلو می رویم و سال آینده شرایط بهتر میشود ولی اینگونه نیست که یک شبه همه بیکاریها و گرانیها کاهش پیدا کند اما دوستان به شدت در حال کار کردن هستند.
او در بخش دیگری از سخنانش به برگزیده شده فیلم فروشنده اصغر فرهادی در اسکار اشاره کرد و آن را غرور انگیز خواند و گفت: زمانی مجله تایم نوشته بود ایرانیها ملت عجیبی هستند. با پولی که ما خرج ساعت استراحت قهوه و چایی میکنیم، فیلمهایی میسازند که خواستار بینالمللی دارد.
در ادامه این نشست بهروز غریبپور با تمجید از تیم مذاکره کننده ایرانی در بحث مذاکرات ۵+۱ گفت: در این مذاکرات بازیگری خیلی مهم است.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در عرصه هنر باید این را آموزش بدهیم که چه چیزی را بیافرینیم. در عرصه سیاست هم چنین چیزی حتما هست. من کاری به تفکر قوام السلطنه ندارم اما او با استالین و رژیم خونخوار شوروی بازیگری کرد. چه بسا اگر به گذشته دیپلماتها برگردیم، میبینیم آنها هم به نوعی خوی تئاتری و بازیگری دارند.
غریبپور همچنین با اشاره به برگزیده شدن فیلم فروشنده اصغر فرهادی در اسکار گفت: این روی صحنه رفتن پروفسور نادی و خانم انصاری و نرفتم فرهادی روی سن نشان میدهد که هنرمندان هم بازی دیپلماسی را بلدند.
پس از پایان مراسم درحالیکه حاضران سالن را ترک می کردند، عباس شیرخدا مرشد زورخانه به روی سن رفت و "به نام خداوند جان و خرد" را خواند.
صالحی امیری انتقادهای وارده به همایش را پذیرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقادها نسبت به سنگین بودن وزن سخنرانی دولتمردان را در همایش ایران فرهنگی در جهان امروز نسبت به اصحاب قلم و اندیشه را پذیرفت.
به گزارش جماران، سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از پایان همایش "ایران فرهنگی در جهان امروز" در پاسخ به انتقاد یکی از خبرنگاران که به او گفت چرا وزن ارائه گزارش عملکرد و سخنرانی دولتمردان، به بیان مشکلات و چالش های حوزه هنر از جانب فعلان این عرصه سنگین تر از دیگر مدعوین بود، گفت: این انتقاد را می پذیرم و این تذکر وارد است. قطعا در جلسات بعدی فضای گفتوگو را دوجانبه میکنیم. این تجربه اول بود و قول می دهیم نواقص را برطرف کنیم.
همچنین معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در واکنش به این انتقاد، گفت: مسئولان دولت باید در مقابل مردم گزارش کار بدهند و ما می خواهیم از این فرصت استفاده کنیم و بگوییم که چه کارهایی کرده ایم.
وی افزود: هنرمندان، سینماگران و اهالی رسانه به عنوان یکی از تاثیرگذارترین قشرهای فرهنگی، برای ما از اهمیت زیادی برخوردارند و می توان با کمک آنها شیوه زندگی نامطلوب در جامعه را اصلاح کرد که سینما، تتائر و موسیقی در اصلاح این شیوه نقش مهمی دارند.