وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: در سال ۹۲ همه خواستههای گروهی و جناحی خود را کنار گذاشتند و وقتی همفکری و همراهی شد و مردم نیز حمایت کردند نتیجه این شد که دولت معتدلی روی کار بیاید. در سال ۹۴ گام دوم را برداشتیم و این گام دوم نشان میدهد که ما عقبنشینی نکردیم و از حرکت سال ۹۲ پشیمان نیستیم.
به گزارش جماران، حجتالاسلام موسویلاری در همایش «حماسه امید» با اشاره به ایام شهادت حضرت زهرا (س) گفت: این مراسم در مرحله اول برای قدرشناسی از مردمی است که با حضور خود در هفتم اسفند سال گذشته حماسهای آفریدند و در مرحله دوم بازخوانی مسیری است که به این پیروزی منتهی شد.
او ادامه داد: جای تامل فراوان دارد که ما در سالروز هفتم اسفند برای آنچه که اتفاق افتاد و اینجایی که هستیم و به آن رسیدیم چه باید کنیم که فراموش نشود مردم با حضور خود حجت را تمام کردند.
این عضو شورای عالی سیاستگذاری یادآور شد: آنچه اتفاق افتاد محصول تلاقی درک صحیح دستاندرکاران از واقعیت جامعه و حمایت درست مردم از این درک بود.
وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه اتفاقی که در اسفند سال گذشته رخ داد برای جامعه مبارک بود، گفت: ما شاهد شکلگیری مجلسی متفاوت از مجلس نهم بودیم. آنچه که در مجلس نهم برای مردم غیرقابل تحمل بود تنشآفرینی، عدم درک واقعی مسائل جامعه و مشکلاتی بود که از طریق افراطگری برای جامعه رخ میداد.
او افزود: در هفت اسفند ۹۴ مردم با حضور خود به تندروی و افراطیگری و نفی و حذف نه گفتند و هفت اسفند نه بززگی به این روشها و منشها بود.
موسوی لاری گفت: دستاندرکاران امور و آنهایی که با فعالیت خود و متانتی که در رفتار خود داشتند این تلقی مردم را خوب درک کردند و با بکارگیری روشهایی صحیح و بدون تخریب و افراطگری زمینه را برای این درک متقابل نخبگان و تودههای مردم فراهم کردند. از آن روز تا امروز یک سال گذشته است.
او گفت : آنچه در این نشستها لازم است این است که ببینیم ما منتخبان مردم تا چه انداره توانستهایم به آنچه که قبل از انتخاب شدن میگفتیم عمل کنیم و برای آینده چگونه حرکت کنیم. ارزیابی راه طی شده برای اینکه بدانیم مسیر را درست رفتهایم و در آینده باید چه کنیم ضروری است.
موسوی لاری تاکید کرد: قولی که به مردم دادیم و برنامهای که گفتیم، این است که این مسیر یک گام به جلو است. ما در ۹۲ مشکلاتی که بعد از سال ۸۴ داشتیم را با درک صحیح جبران کردیم و همه احزاب و شخصیتها به این نتیجه رسیدیم که در ۸۴ مسیر درستی طی نکردیم و اگر همدلی میکردیم این مشکلاتی که در هشت سال بعد رخ داد هیچگاه رخ نمیداد. ما در این هشت سال خاطره شیرینی نداریم.
وزیر کشور دولت اصلاحات یادآور شد: در سال ۹۲ همه خواستههای گروهی و جناحی خود را کنار گذاشتند و وقتی همفکری و همراهی شد و مردم نیز حمایت کردند نتیجه این شد که دولت معتدلی روی کار بیاید. در سال ۹۴ گام دوم را برداشتیم و این گام دوم نشان میدهد که ما عقبنشینی نکردیم و از حرکت سال ۹۲ پشیمان نیستیم.
او با طرح این پرسش که برای سال ۹۶ چه باید بکنیم که گام سوم قاطعتر و مستحکمتر باشد، اظهار کرد: در ۹۶ با دو انتخابات که یکی لایههای زیرین جامعه با آن درگیر است که انتخابات شوراها و دیگری ریاست جمهوری که تکلیف مشخص است و یک کاندیدا مطرح است، مواجه هستیم. اما انتخابات شوراها چون بسیاری از نیروها میآیند و موج اجتماعی ایجاد میشود برای ما یک برکت است.
موسوی لاری خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد گام سوم را استوارتر برداریم راهی جز همراهی و هماهنگی نداریم. تنها خطری که وجود دارد این است که غافل شویم. کمی و کاستیهایی وجود دارد و برخی نماینده ها از دولت و دلخوریهایی دارند. برای موفقیت در این انتخابات باید این موارد را در سبدی بگذاریم تا گام سوم محکمتر برداشته شود. مردم هم این امید را واقعی تصور کنند و نگویند که امید هم سرابی بیش نبود. مجلس باید بعد نظارتی را قوی کند و هم مسیر را برای فعالیت نهادهای مدنی مهیا کند.