«محمد رجبی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: برای تعطیلات نوروز از 25 اسفند تا 15 فروردین در مجموع 860 واگن مسافری با واگن های پشتیبانی از جمله رستوران آماده شده و 146 واگن نیز برای استفاده های احتمالی به عنوان ذخیره در نظر گرفته شده است.

به گزارش جماران، مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا گفت: یک هزار و 6 دستگاه واگن مسافری، پشتیبانی و ذخیره با یک میلیون صندلی برای ارائه سرویس در ایام تعطیلات نوروز 96 آماده شده است.

وی با بیان اینکه شرکت رجا اکنون 51 تا 52 درصد بازار حمل و نقل ریلی کشور را در اختیار دارد، گفت: ستاد نوروزی شرکت رجا از دی ماه امسال برنامه ریزی های خود را آغاز کرده تا در این ایام بتواند بدون هیچ مشکلی به هموطنان خدمت رسانی کند.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا یادآورشد: از یک میلیون صندلی ریلی در ایام نوروز 96، تاکنون بلیت 220 تا 230 هزار صندلی به فروش رفته و انتظار داریم تا یک تا دو هفته دیگر بلیت های بیشتری توسط هموطنان ما به صورت اینترنتی و حضوری خریداری شود.

پیش فروش بلیت 61 درصد حضوری و 39 درصدی اینترنتی 
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا خاطر نشان کرد: در 25 روز گذشته 61 درصد بلیت های این شرکت برای ایام تعطیلات نوروزی به شکل حضوری و 39 درصد اینترنتی پیش فروش شده است. 
وی با بیان اینکه روزانه به طور متوسط 135 رام قطار شرکت رجا در مسیرهای مختلف سیر خواهد کرد، اظهار داشت: طبق برنامه ریزی در 21 روز تعطیلات نوروزی 2800 رام قطار رجا در مسیرهای مختلف به هموطنان بدون افزایش قیمت بلیت، خدمت رسانی خواهد کرد. 
رجبی بیان کرد: سالیانه به طور متوسط 850 میلیون سفر با استفاده از شبکه حمل و نقل هوایی، دریایی، زمین و ریلی کشور انجام می شود که 24.5 درصد آن سهم ریلی است.
وی سهم شرکت رجا از کل سفرهای کشور را 2 درصد برآورد کرد و گفت: تلاش می کنیم تا 10 سال آینده این سهم به پنج درصد برسد.
وی یادآور شد: شرکت رجا از ابتدای امسال تاکنون حدود 12 میلیون مسافر را جا به جا کرده است که میزان نسبت به سال گذشته اندکی کمتر شده و دلیل عمده آن نیز توقف فعالیت 300 واگن مسافری رجا در سال 95 بوده است. 

ضرورت نوسازی ناوگان رجا با توجه به متوسط عمر 31 سال ناوگان 
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا یادآور شد: اکنون متوسط عمر ناوگان ریلی رجا 31.7 سال است و 50 درصد واگن های شرکت رجا بیش از 31 سال عمر دارند.
رجبی افزود: این شرایط سبب شده تعمیر و نگهداری این واگن ها برای شرکت رجا فشار کاری بیشتری به همراه داشته باشد. 
وی بر نوسازی ناوگان ریلی این شرکت تاکید کرد و گفت: برای نوسازی ناوگان ریلی رجا اکنون یک قرارداد ساخت 120 واگن در یکی از شرکت های داخلی منعقد شده به طوری که در ایام نوروز 12 واگن نو تحویل شرکت رجا می شود و با بازسازی 18 واگن دیگر در مجموع 30 واگن به ناوگان ریلی رجا در ایام نوروز اضافه می شود.
رجبی با بیان اینکه اکنون شرکت رجا 1200 واگن مسافری در اختیار دارد، گفت: بخشی از آن به علت عمر زیاد واگن ها متوقف است و در مجموع شرکت رجا با 840 واگن مسافری خدمت رسانی می کند. 
 
برگزاری مناقصه خرید 250 واگن مسافری
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا گفت: مناقصه خرید 250 واگن مسافری دیگر توسط شرکت رجا برگزار شده تا شرکت های خارجی با انتقال دانش فنی و با مشارکت شرکت های ایرانی این واگن های را در داخل تولید کنند.
رجبی افزود: 15 درصد منابع مورد نیاز خرید این واگن ها توسط شرکت رجا و 85 درصد آن توسط شرکت های خارجی تامین می شود.
وی اظهار داشت: تاکنون 9 شرکت اروپایی و داخلی برای اجرای آن اعلام آمادگی کرده اند و امیدواریم تا تابستان 96 قرارداد آن به مبلغ حدود 11 هزار میلیارد ریال نهایی شود.
وی با بیان اینکه شرکت رجا یک شرکت زیان ده است، شرکت رجا سالیانه 90 تا100 میلیارد تومان ضرر دارد که بخشی از ضرر شرکت رجا از محل بدهی های راه آهن جمهوری اسلامی ایران تهاتر می شود. 
 
 لزوم حمایت وزارت صنعت از تولیدکنندگان واگن مسافری
در ادامه این نشست خبری رئیس هیات مدیره شرکت حمل و نقل ریلی رجا گفت: با وجود نیاز به واگن های مسافری شرکت رجا طی پنج سال گذشته واگن دست دوم وارد نکرده هرچند که قیمت آن در مقایسه با واگن های ساخت داخل بسیار کمتر بوده است. 
سید محمد راشدی افزود: قیمت یک دستگاه واگن ساخت داخل 27 میلیارد ریال است در حالی که یک دستگاه واگن دست دوم وارداتی زیر 20 سال کمتر از 10 میلیارد ریال قیمت دارد اما قیمت بلیت هر دو واگن یکسان است. 
وی خواستار حمایت دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولید کنندگان داخلی شد و گفت: ساخت واگن سرمایه زیادی نیاز دارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید با اختصاص تسهیلات ارزان قیمت از شرکت های داخلی سازنده واگن بیش از پیش حمایت کند. 
به گزارش جماران، اکنون بیش از 2300 واگن مسافری 11 شرکت ریلی در کشور فعال است و تا سال 1404 باید تعداد ناوگان ریلی کشور به 2 برابر افزایش یابد ضمن آنکه 11 هزار کیلومتر خط ریلی فعلی نیز باید به 25 هزار کیلومتر برسد. 
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.