رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی ایرانیان، تاریخ کهن یکتاپرستی است، گفت: ایرانیان همواره در طول تاریخ موحد و یکتاپرست بوده اند.

به گزارش جماران، علی اکبر ولایتی در برنامه مستند «ایران» که امروز در شبکه سوم سیما پخش شد، این مطلب را بیان کرد.
وی در این برنامه که با موضوع کلی ایران و هویت تاریخی، فرهنگی و تمدنی آن در پاسخ به این سئوال که عناصر فرهنگی هویت ایرانی چیست و اگر نژاد و قومیت مشخص‌کنندۀ هویت فرهنگی ایرانی نیست، چه چیز هست؟ این مطلب را بیان کرد و افزود: برای تبیین موضوع بهتر است که از موضوع مذهب و دین ایرانیان شروع کنیم زیرا یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی ایرانیان، تاریخ کهن یکتاپرستی است که ما ایرانیان به آن مفتخریم و از آن دفاع می‌کنیم چرا که ایرانیان در بخش اعظم تاریخ ایران، یکتاپرست بوده‌اند و این یکتاپرستی از عناصر اصلی هویت ایرانی شده است.
ولایتی در ادامه به دلایل این موضوع پرداخت و افزود : ما پنج دلیل و استناد شامل قرآن کریم، فقه و حدیث، متون تاریخ اسلام متون زرتشتی و متون معتبر ادبیات فارسی را می توانیم بر این مدعای خود، یعنی یکتاپرستی ایرانیان در بخش اعظم تاریخ ارائه نماییم.

*ایرانیان از دیرباز به خدای یگانه باورمند بوده‌اند
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه برخلاف اغلب تمدن‌های کهن جهان که تاریخ طولانی بت‌پرستی، چندگانه پرستی و اعتقاد به ارباب انواع دارند، گفت: ایرانیان از دیرباز به خدای یگانه باورمند بوده‌اند. این مطلب بسیار دقیق و مهمی است که باید با ظرافت و با تکیه بر شواهد متقن تاریخی تبیین شود چرا که این مهم دارای مستند و بر اساس شواهد مورد قبول تاریخی است.
ولایتی تشریح کرد: با توجه به تمامی مستندات مطرح شده باید گفت ایرانیان از دیرباز موحد بوده‌اند و اگر انحرافاتی در دوره‌هایی از تاریخ ایجاد شده بود، همانند انحرافاتی بود که از دید ما مسلمانان، بعضی از دیگر اهل کتاب، پیدا کرده‌ بودند.
برنامه مستند «ایران» سلسله گفت وگوهای علمی با حضور علی‌اکبر ولایتی و اجرای پورحسین است که در موضوع کلی ایران و هویت تاریخی، فرهنگی و تمدنی آن پخش می شود.
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.