«جاستین تئودور» نخست وزیر کانادا روز پنجشنبه طی سخنرانی در پارلمان اروپا گفت: همه جهان از اتحادیه اروپایی قوی منفعت برده است و این اتحادیه الگویی بی سابقه در همکاری های مسالمت آمیز بوده است. خبرگزاری رویترز این سخنان تئودور را فاصله گرفتن کانادا از آمریکا دانست.

به گزارش جماران، وی همچنین اظهار داشت که اتحادیه اروپا و کشورش وظیفه هدایت اقتصاد بین المللی را در شرایط چالش انگیز برعهده دارند.
رویترز این اظهارات نخست وزیر کانادا را نشانه فاصله گرفتن وی از آمریکا در دولت «دونالد ترامپ» که ارزش ها وآینده اتحادیه اروپا را زیر سوال برده و انگلیس که رای به خروج از اتحادیه داده است، ارزیابی کرد.
تئودور یک روز پس از تصویب توافق تجارت آزاد بین اتحادیه اروپا و کانادا (CETA) در پارلمان اروپا خطاب به قانونگذاران اروپایی گفت: شما نقش مهمی در رفع چالش هایی دارد که ما همگی به عنوان جامعه بین المللی با آن مواجه هستیم. در حقیقت همه جهان از یک اتحادیه اروپای قوی منفعت برده است. 
تئودور که همچنین قرار است از المان دیدن کند، اظهار داشت: کانادا و اتحادیه اروپا در باور دمکراسی، شفافیت، حاکمیت قانون، حقوق بشر، یکپارچگی و تنوع پذیری اتفاق نظر دارند.
اتحاده اروپا و کانادا با تصویب توافق تجاری به ترامپ پاسخ دادند که از توافق مشارکت ترانس پسفیک (تی پی پی) عقب نشینی کرده و به دنبال بازنگری در توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) است. 
توافق جامع اقتصادی و تجاری از این جهت برای کانادا مهم است که وابستگی اش به آمریکا را به عنوان یک بازار صادرات کاهش می دهد.
این نخستین توافق تجاری اتحادیه اروپا با یک کشور عضو گروه هفت است و به نوعی موفقیت پس از ماه ها مخالفت با آن به ویژه در شرایطی محسوب می شود که اعتبار اتحادیه به دنبال رای خروج انگلیس تضعیف شده است.
سخنرانی تئودور با استقبال گرم قانونگذاران شهر استراسبورگ مواجه شد. کانادا و اتحادیه اروپا گفته اند تئودور باید تضمین کند که توافق جامع تجاری و اقتصادی ظرف چند ماه اجرایی می شود. 
تئودور گفت: در صورت موفقیت، این توافق به الگویی برای توافقات تجاری در آینده بدل خواهد شد و در غیر این صورت می تواند آخرین توافق باشد. در نتیجه اشتباه نکنید این لحظه ای مهم برای ما است. 
به گزارش ایرنا، توافق تجاری اتحادیه اروپا و کانادا دیروز چهارشنبه با 408 رای موافق، 254 رای مخالف و 33 رای ممتنع، به تصویب رسید و باید به تایید پارلمان های ملی اعضای اتحادیه اروپا برسد.
هزاران مخالف این پیمان شامل جنبش های چپ، فعالان محیط زیستی و ضد جهانی شدن، در ورودی ساختمان پارلمان اروپا تجمع کردند و علاوه بر حمل پلاکاردهای اعتراضی، مجسمه ای از «اسب تروا» را به نشانه عواقب تصویب این توافقنامه برای اروپا، به نمایش گذاشتند.
پیشتر خبرگزاری فرانسه نیز از جمع آوری افزون بر 550 هزار امضا علیه این توافقنامه توسط اتریشی ها خبر داده بود.
این توافق را تئودور و مقام های ارشد اتحادیه اروپا 30 اکتبر 2016 در بروکسل امضا کردند.
طرفداران این پیمان تجارت آزاد به این باورند که مناسبات تجاری میان اتحادیه اروپا و کانادا یک پنجم افزایش خواهد یافت. از جمله قرار است تعرفه گمرکی از 99 درصد اموال تجارتی برداشته شود.
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.