١. روند نابودی کشورهای اسلامی در دستور کار غرب و اسرائیل است. اسرائیل به دلایل مختلف ازجمله ترکیب جمعیتی، در بلندمدت امکان ادامه حیات ندارد. تنها ضامن بقای اسرائیل تضعیف هرچه بیشتر کشورهای اسلامی است. جنگ و ادامه بحران در افغانستان، عراق، سوریه، لیبی، یمن و ایجاد خصومت بین عربستان و ایران زمینهساز جنگافروزی علیه ایران، ادامه سناریوی نابودکردن کشورهای اسلامی است. کشورهای فوق که در تله جنگهای تحمیلشده قرار گرفتند تا یک قرن دیگر جراحات عمیق جنگ را با خود خواهند داشت و اگر این آسیبها منجر به تجزیه و تلاشی آنها نشود، قادر به بازگشت به شرایط پیش از جنگ خود خواهند بود.
٢. ترامپ شخصیتی بسیار پیشبینیناپذیر و شیفته بحرانسازی و به تعبیر بسیاری دچار آسیبهای روحی بسیار است. همه عمر خود را به شکلبخشی و حکومت بلامنازع بر امپراتوری اقتصادی خود سپری کرده است و اکنون در مقام قدرتمندترین کشور دنیا میخواهد با همان شیوه به اداره کشور و دنیا بپردازد. اگر کسی او را به چالش بکشد، از آن استقبال میکند. تصمیمهایی را که میگیرد، به انجام میرساند، صرفنظر از اینکه چه هزینههایی برای ایالات متحده آمریکا و بقیه دنیا داشته باشد.
٣. در دوران پیشاترامپ نهادهای بینالمللی مانند سازمان ملل و شورای امنیت همواره در اختیار منویات ایالات متحده و متحدان آن بودهاند. نقض قوانین بینالملل از سوی آمریکا با اغماض روبهرو میشد و همین قوانین موضوع تنبیه دیگر کشورها بوده است.
امروزه در دوران ترامپ او بهسهولت از خروج از سازمان ملل سخن میگوید و سازمان ملل و مصوبات آن را ضد منافع آمریکا و اسرائیل برمیشمارد. ترامپ قواعد حاکم بر دنیا را حتی به صورت ظاهر نمیپذیرد. او به دنبال قاعده دیگری است: «اگر با من نیستید، علیه من هستید».
٤. اسرائیل در دوران ترامپ، بهترین دوران خود را برای تثبیت دائمی خود، تضعیف مخالفان و پیشبرد اهداف خود دنبال خواهد کرد. تعیین یکی از سرسپردهترین شخصیتهای صهیونیستی بهعنوان سفیر آمریکا در اسرائیل، اعلام اینکه سفارت آمریکا از تلآویو به اورشلیم منتقل خواهد شد و آغاز ساخت گسترده شهرکها با وجود مخالفت اخیر سازمان ملل، بخشی از اقدامات و موضعگیریهایی است که تا هفته نخست حضور ترامپ در دولت اعلام شده و رخ داده است. انتظار میرود که نسلکشی فلسطینیان در دوران ترامپ ابعاد هولناکی به خود بگیرد.
٥. با وجود همه مخالفتهای کشورهای اروپایی با حضور ترامپ در موقعیت جدید و حتی بروز تنشهای شدید احتمالی بین آمریکا و متحدانش، نهتنها متحدان اروپایی، بلکه چین و روسیه نیز کنار ایران نخواهند ایستاد. این نگرانی وجود دارد که ایران وجهالمصالحه دعواهای آنها با یکدیگر شود. موضعگیریهای آشکارتر و خصمانهتر ترامپ پس از مذاکره با پوتین صورت خواهد گرفت و اگر همسویی روسها علیه ایران را جلب کند فضا تغییر میکند. از سوی دیگر نظریه ایجاد اختلاف بین اروپا و آمریکا و نزدیکشدن به اروپا برای کاهش فشارهای آمریکا، در دهههای گذشته امتحان خود را پس داده است.
٦. مذاکره تلفنی ترامپ با شاه عربستان و چراغ سبز آمریکا به عربستان موج جدید حملات هوایی عربستان به یمن و کشتار اخیر کودکان در این کشور را به دنبال داشت. تصویب فروش جنگندههای جدیدتر به عربستان و هشدار دو روز پیش مشاور امنیتی آمریکا- که شخصیتی بسیار نژادپرست و ضدمسلمان و ضدایرانی است- به آزمایش موشکی ایران و ادعای ادامه حمایتهای ایران از حوثیهای یمن و تکرار این هشدار از سوی ترامپ نشانه دیگری از توطئه در حال شکلگیری علیه ایران است.
٧. با وجود همه هزینههای ما در جنگ سوریه، امروز روسیه و ترکیه به دنبال بهرهگیری از نتایج آن هستند. در سیاستهای داخلی و خارجی همه کشورها، منافع ملی آنها تعیینکننده جهتگیریهای آنهاست. رئیسجمهوری اندونزی- پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان- که بهتازگی میهمان کشور ما بود، در واکنش به اقدام ترامپ در منع ورود اتباع هفت کشور اسلامی گفت این تصمیم اتباع اندونزیایی را در بر نمیگیرد و همه باید در اندونزی در مقابل این تصمیم سکوت اختیار کنند. همه کشورها با هدف تأمین امنیت ملی خود میکوشند خود را از آسیبهای این موجود خطرناک مصون نگه دارند.
٨. در چنین شرایطی که آمریکا و متحدانش که ناقض تعهدات خود در برجام بودهاند، به دنبال بهانهای هستند که ایران را ناقض برجام جلوه دهند، آزمایش موشکی بهانه لازم را به اسرائیل و دولتمردان ترامپ برای ایجاد ائتلاف جدید علیه ایران فراهم آورده است. اظهارات نخستوزیر اسرائیل مبنی بر اینکه در ملاقات خود با ترامپ مسئله آزمایش موشکی ایران را مطرح خواهد کرد، نشانههای آشکار توطئههای جدید علیه ایران است. با وجود اینکه ایالات متحده و فرانسه پیشتر اعلام کرده بودند که آزمایش موشکی موضوع برجام نبوده است، آیا اظهارات صریح وزیر خارجه فرانسه در محل وزارت خارجه کشورمان، موضعگیری سفیر انگلیس در سازمان ملل و اظهارات مشاور امنیتی ترامپ را میتوان بیارتباط با بهانهگیریهای جدید آمریکا ارزیابی کرد؟ اعلام وضع تحریمهای جدید آمریکا از سوی شخص ترامپ مقدمه اقدامات مخرب بعدی این کشور علیه ایران است.
٩. در چنین شرایطی که تیغ در دست زنگی مستی است که میرود تا با تصمیمات فاجعهبار خود نقطهعطفی تاریخی در سقوط ایالات متحده آمریکا باشد و همزمان آوار این فروریزی کشورهای دیگری را مدفون کند، باید بیش از هر زمان دیگری دوراندیشی اختیار کرد، تدابیری اندیشید و اقداماتی انجام داد. در صورت بروز بحرانهای احتمالی، این فرصت از همه گرفته خواهد شد و تنها آیندگان و تاریخ درباره تصمیمات امروز ما قضاوت خواهند کرد.
منبع: شرق