معاون رییس جمهوری و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در حال حاضر 2 میلیون و 360 هزار کارمند به شکل رسمی، پیمانی و قراردادی در دستگاه های مختلف دولتی مشغول به خدمت هستند.

به گزارش جماران، جمشید انصاری عصر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در حاشیه سفر 2 روزه خود به قزوین برگزار شد در خصوص وضعیت جذب نیروها در دولت، افزود: تعداد کارکنان دولت بالا است و در یک دوره پنج ساله باید 15 درصد نیروی انسانی دستگاه ها کاهش پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه یادآور شد: دولت چهار نوع شیوه استفاده از نیروی انسانی دارد که شامل رسمی، پیمانی، قراردادی و کارگری است و براساس احکام قانونی می توانیم به میزان یک سوم خروجی‌های دولت نیرو جذب کنیم.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه برخی دستگاه ها با 20 درصد مازاد نیرو مواجه هستند، گفت: این در حالی که در برخی از مناطق، مشاغل و دستگاهها با کمبود نیروی انسانی روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه باید علاوه بر کار در دستگاه های اجرایی به فکر ایجاد ظرفیت های شغلی در سایر بخش ها باشیم تا از معضل بیکاری کاسته شود، اظهار کرد: نظام اداری این تعارض را دارد که از یکسو هزینه‌های دولت به واسطه حقوق کارکنان افزایش یافته و از سوی دیگر بیشتر جوانان تمایل به استخدام در دولت دارند.
انصاری با بیان اینکه کار دولتی به دلیل ثبات و امنیت شغلی مورد اقبال بیشتر تحصیل کرده‌های کشور می باشد، اظهار کرد: اما دولت در پذیرش نیروهای جدید با محدودیت روبرو است.
وی با اشاره به اجرایی شدن دولت الکترونیک در کشور، اظهار داشت: هنوز کارهای اساسی مربط به این حوزه به طور کامل انجام نشده است و امیدواریم اجرایی شدن این خدمت به چابک سازی دولت کمک کند.
انصاری با تاکید براینکه تامین نیروی انسانی دولت براساس الزامات قانونی و نه براساس خالی بودن پست‌های سازمانی صورت می گیرد، خاطر نشان کرد: در بسیاری از دستگاه ها ما نیاز به اشتغال تمام وقت نیروها نداریم و افراد با اضافه کاری و دریافت هزینه، این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های دولت در حوزه اشتغال زایی، گفت: دولت قادر است سالانه 700 هزار شغل جدید ایجاد کند اما نیاز کشور یک میلیون و 100 هزار شغل می باشد بنابراین سالانه 350 هزار نفر به جمع بیکاران ما اضافه می شود که باید برای آن تدبیر کنیم.

اشتغال همه فارغ التحصیلان دانشگاهی در دولت، توقعی نادرست و غیرممکن 
انصاری ادامه داد:مشکل ما در حوزه اشتغال فرهنگی و اجرایی است و اینکه همه فارغ التحصیلان دانشگاهی ما انتظار داشته باشند پس از درس خواندن فقط در دستگاههای دولتی استخدام شوند کاملا اشتباه و ناممکن است.
رئیس امور اداری و استخدامی کشور افزود: باید میزان اشتغال در بخش خدمات کشور بالا برود تا مشکل بیکاری در کشور حل شود چرا که آمار شغل های کشور در این بخش 40 درصد می باشد که آمار جهانی مربوط به این حوزه 70 درصد است.
انصاری در ادامه در خصوص میزان جذب بانوان در آزمون های استخدامی کشور، گفت: هیچ گونه تففکیک جنسینی در این زمینه نداشته ایم و در آزمون استخدامی اخیر 29 هزار و 600 نفر شرکت کردند که نیمی از آنها را بانوان تشکیل می دادند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در مورد استفاده نکردن از بانوان در بعضی پست های مدیریتی نیز اظهار کرد: در برخی دستگاه ها در خصوص واگذاری مسئولیت به بانوان مقاومت هایی دیده می شود اما بخشی هم مربوط به استقبال نکردن بانوان و رضایت نداشتن آنها از قبول مسئولیت ها است زیرا یک مدیر باید وقت بیشتری برای کارها اختصاص دهد که بسیاری از بانوان چون این موضوع در روند زندگی و خانوادگی آنها اخلال ایجاد می کند معمولا تمایلی به پذیرش پست های مدیریتی ندارند.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: تلاش می کینم تا ساز و کارهای مناسب را برای واگذاری مدیریت ها به بانوان فراهم کنیم تا از ظرفیت این قشر برای خدمت رسانی بیشتر استفاده شود.

مرکز آمار ایران تنها مرجع برای اعلام نرخ بیکاری و آمارهای رسمی 
رئیس امور اداری و استخدامی کشور درباره اعلام آمارها و تناقضی که در آنها دیده می شود،تاکید کرد:مرکز آمار ایران تنها مرجع برای اعلام نرخ بیکاری و آمارهای رسمی در کشور است و اعلام آمارها از سوی هر نهادی قابل پذیرش نیست 
وی اضافه کرد: هر کشور برای خود دارای یک مرجع رسمی در حوزه امار است که چنین مرکزی نیز در کشور ما وجود دارد و می توان با اعتماد کامل به آمارهای آن اتکا و اطمینان کرد.
 

اجرای برجام متوقف نمی‌شود 
معاون رئیس جمهور در خصوص برجام نیز صحبت کرد و گفت: قواعد حاکم بر برجام به صورتی است که هیچ کشوری اجازه اخلال در آن را ندارد اما این به معنای آن نیست که در روند اجرای برجام با مشکلاتی همراه نباشیم.
انصاری همچنین با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور جدید آمریکا افزود: آنچه هم اکنون با روی کار آمدن ترامپ در ایالت متحده رخ داده است، یک پدیده منحصر به فرد در سیاست داخلی و خارجی این کشور می باشد.
وی با بیان اینکه سیاست‌های رئیس جمهوری جدید آمریکا پیامدهای زیادی برای این کشور در جهان دارد، تصریح کرد: برجام و توافق ما با کشورهای دیگر متوقف نمی‌شود زیرا دولت معتقد است برجام یک سند حقوقی بین المللی است.
انصاری اضافه کرد: برجام در شورای امنیت به تصویب رسیده است و قواعد حاکم بر این نوع قراردادها به صورتی است که هیچ کشوری اجازه اخلال در آن را ندارند.
وی در پایان تاکید کرد: شرکای غیرآمریکایی در برجام تاکید کرده‌اند که متعهد به توافقنامه با ایران هستند و ما با دیگر کشورها در این سند حقوقی مشکلی نداریم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.