رییس کل بانک مرکزی، جهت گیری های دولت را رساندن رشد اقتصادی کشور به هشت درصد اعلام کرد و گفت: با برنامه ریزی های دولت، اقتصاد ایران در سال 96 شیب بلندی به سمت رشد و توسعه پیدا خواهد کرد.

به گزارش جماران ؛ ولی الله سیف روز سه شنبه در جمع فعالان اقتصادی استان کرمانشاه در سرسرای اجتماعات اتاق بازرگانی استان، رشد اقتصادی کشور را اکنون 7.4 درصد اعلام کرد و افزود: جهت گیری های دولت به سمت افزایش این رقم به هشت درصد است که آن را می توان از دستاوردهای بزرگ دولت دانست.

او یکی از ویژگی های دولت تدبیر و امید را برگرداندن آرامش به اقتصاد کشور و امیدوار شدن فعالان اقتصادی به فعالیت دانست و گفت: نگاه تیم اقتصادی دولت به فعالیت های اقتصادی اکنون منطقی است و از این رو فعالان اقتصادی می توانند برخلاف سال های گذشته تصمیمات درازمدت برای فعالیت های خود بگیرند.

وی کاهش نرخ تورم و تک رقمی کردن آن بعد از 25 سال را یکی از دیگر دستاوردهای مثبت دولت یازدهم دانست و افزود: نرخ تورم اکنون 8.6 درصد است که تصمیم داریم تک رقمی بودن آن را حفظ کنیم.

ر ییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اقتصاد قبل از سال 92 از وضعیت متعادل خود خارج شده بود و آشفتگی و تورم بالای 40 درصد بر اقتصاد کشور حاکم بود، گفت: در این فضای آشفتگی و نوسان های نرخ ارز و التهاب ناشی از آن، فعالان اقتصادی نمی توانستند برای آینده کاری خود تصمیم بگیرند و از این رو تیم اقتصادی دولت تصمیم به برگرداندن آرامش به اقتصاد کشور به عنوان یک اولویت اساسی گرفت.

سیف، آرامش حاکم بر بازار و اقصاد کشور را در نتیجه سیاست های پولی، مالی دولت و پایبندی به بندهای اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار کرد: میزان پایبندی به سیاست های اقتصاد مقاومتی می تواند منجر به تقویت اقتصاد کشور شود.

او در بخش دیگری از سخنان خود به پرداخت تسهیلات در جهت رونق تولید در استان های کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون 150هزار میلیارد ریال تسهیلات به بیش از 200 هزار بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط در کشور پرداخت شده که منجر به رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال شده است.

او تلاش دولت را رونق بخشی به واحدهای تولیدی در سطح کشور از طریق اعطای تسهیلات بانکی دانست و افزود: باید به بانک ها اجازه داد طرح ها را از نظر توجیه فنی و اقتصادی مورد بررسی قرار دهند.

وی مطالبات معوق را یکی از مشکلات بانک ها دانست و گفت: این موضوع منجر به اتخاذ تصمیمات محتاطانه تر بانک ها در پرداخت تسهیلات شده است که باید به بانک ها این حق را داد.

او بر تسریع در فرآیند پرداخت تسهیلات در بانک ها تاکید کرد و گفت: اینکه فرآیندها باید کوتاهتر شود ما هم موافقیم اما باید طرح ها با دقت مورد بررسی قرار گیرد و بانک از بازگشت سرمایه خود اطمینان حاصل نماید.

وی از مسوولان استانی خواست بانک را جزو حلقه فعالیت اقتصادی به شمار آوردند و برای طرح هایی که توجیه فنی و اقتصادی ندارد به بانک ها در جهت پرداخت تسهیلات فشار نیاورند.

او از اعضای کارگروه رفع موانع تولید دراستان ها هم درخواست کرد اگر واحدی با تسهیلات بانکی توان فعالیت ندارد از هدر رفت منابع جلوگیری کنند و منابع را در اختیار واحدهای دارای توجیه بگذارند.

او گفت: فعالیت بانکداری اکنون زیان ده است در حالیکه باید مانند دیگر فعالیت های اقتصادی توجیه اقتصادی داشته باشد که اکنون این توجیه را ندارد.

رییس کل بانک مرکزی، در مورد سود تسهیلات بانکی هم با بیان اینکه در گذشته 29 درصد بود، گفت: با اتحاذ برنامه هایی این رقم را به 17درصد رسانده ایم اما معتقدیم نرخ سود تسهیلات در بخش هایی مانند کشاورزی باید 10 و 11 درصد باشد.

سیف، همچنین با بیان اینکه بازار اقتصادی کشور نیاز به شفافیت دارد، گفت: در موضوع مالیات و تسهیلات بانکی باید این شفافیت باشد و اگر بخواهیم این شفافیت را مخدوش کنیم بازخوردهای بدی در حوزه اقتصاد خواهد داشت و در جاهایی خود را به شکل مشکلاتی نشان می دهد.

وی در بخش پایانی سخنان خود از کرمانشاه به عنوان استانی مظلوم نام برد و گفت: این استان در طول سال های جنگ تحمیلی زیربمباران موشک های دشمن بود و استحاق خدمات بهتر و بیشتری را دارد.

او با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهیدان استان کرمانشاه افزود: مردم این استان در سال های جنگ و بعد از آن متحمل زیان های زیادی شدند و اکنون زمان رسیدگی به مشکلات این مردم رسیده است.

او یکی از برنامه های دولت را حمایت از استان های کمتر برخوردار از جمله کرمانشاه دانست و گفت: اقدام های خوبی در استان در حال انجام است که با نتیجه گرفتن این اقدام ها شاهد رفع مشکلات اساسی مردم از جمله بیکاری خواهیم بود.

او به بازدیدهای خود از واحدهای تولیدی استان نیز اشاره کرد و گفت: در تهران مسایل و مشکلات این واحدها را پیگیری خواهم کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.