امام خمینی(ره) رهبری توانمند و وارسته بودند که ملت مبارز ایران را در مسیر دستیابی به اهداف متعالی به درستی هدایت کردند و با درایت و تدبیر خویش، کانون توجه اندیشمندان و بزرگان جهان قرار گرفتند و اینگونه به عنوان انسانی با بصیرت و الگویی برای تمامی آزادیخواهان جهان شناخته شدند.

به گزارش جماران، امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی با نگاه ژرف و اندیشه های روشنگرانه خویش توانستند نهضت انقلابی مردم ایران را به خوبی رهبری کنند و اینگونه ملت مبارز این مرز وبوم با هدایت و رهنمودهای امام(ره) در مبارزه ای گسترده و سرنوشت ساز در برابر رژیم پهلوی، موفق شدند در 22 بهمن 1357 خورشیدی به پیروزی بزرگی دست یابند و تومار حکومت طاغوت را در هم بپیچند.

این حماسه تاریخی سبب شد تا نام معمار بزرگ انقلاب در تاریخ معاصر جاودان شود. امام راحل راهی نو و مکتبی اصیل را برای احیای ارزش ها و اصول اسلامی در جهان کنونی ارایه کردند. مطالعه مبانی اندیشه امام خمینی(ره) نشان می دهد که دیدگاه و عملکرد ایشان، تحول و تغییر بنیادین در عرصه نظام و روابط بین الملل را به وجود آورد و سخنان گوهربار معمار انقلاب با وجود تبلیغ های منفی رسانه های بیگانگان علیه جمهوری اسلامی ایران در میان جوامع مختلف بشری به شدت ریشه دوانده است. این مهم را می توان با کاوشی در کلام نخبگان سیاسی و اجتماعی جهان به صورت آشکار مشاهده کرد. 

این امر سبب شد تا مروری کوتاه بر سخنان برخی رهبران و شخصیت های برجسته جهان در ارتباط با امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی داشته باشیم.

- پاپ ژان پل دوم رهبر فقید کاتولیک های جهان: برما لازم است که در کنار ادای احترام در برابر تمامی دستاوردهای امام خمینی(ره) که با رهبری سیاسی و دینی خود برای ملت و امت خویش به ارمغان آوردند، تأمل عمیق، تشکر و تقدیر کنیم.

- فیدل کاسترو رهبر کوبا: اینجانب مفتخر به برخورداری از امتیاز آشنایی نزدیک با یکی از بزرگترین شخصیت های تاریخ شدم، یک آشنایی بسیار نزدیک با خلوت آخرین سال ها، روزها و دقایق زندگی در کنار نزدیک ترین افراد خانواده و دوستانش. تنها می توانم از عمیق ترین گوشه قلبم بگویم و تکرار کنم که ایشان یک نمونه بودند. نمونه، یک نمونه واقعی.

- هنری کسینجر استراتژیست و مشاور رییس جمهوری آمریکا در دهه 70 میلادی: امام خمینی(ره)، غرب را با بحران جدی برنامه ریزی روبرو کردند، تصمیم های ایشان آنچنان رعدآسا بودند که مجال هر نوع تفکر و برنامه ریزی را از سیاستمداران و نظریه پردازان سیاسی می گرفت. هیچ فردی نمی توانست تصمیم های امام(ره) را از پیش حدس بزند، ایشان با معیارهای دیگری، غیر از معیارهای شناخته شده در دنیا، سخن می گفتند و عمل می کردند. 

- پروفسور حامد الگار استاد اسلام شناسی در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا: یک مسلمان هرچه قدر بخواهد از یک شخصیت بزرگ معنوی تعریف و تمجید کند، به خاطر آنکه بزرگی و عظمت تنها از آن خداست و نمی توان شخصی غیر از خداوند را با این صفات خواند، بهتر است به جای به کارگیری چنین لفظی گفته شود که عظمت و بزرگی خداوند به صورت نادری در آن فرد جلوه پیدا کرده و او را به آیتی از «الله » مبدل ساخته است. امام خمینی(ره) به یقین چنین آیتی به شمار می رفتند. آرامشی که در امام(ره) وجود داشت، متعلق به فردی بود که با شیوه ای زاهدانه خود را غرق در «اندیشه و عبادت الهی» کرده اما با این وجود آنچنان به اقدام های سیاسی مهمی دست می زدند که به لحاظ گستردگی و تاثیر در هیچ فرد انقلابی وجود نداشت و به خاطر چنین ویژگی ایشان بود که در شخصیت امام(ره) نوعی تکامل و همه جانبگی ایجاد شد، به طوری که از عابد گرفته تا عامی و از عارف گرفته تا قاضی، همه را تحت تاثیر قرار می دادند. در یک کلام، زندگی ایشان تجلی عمل صالح و ایثار بود و امام خمینی(ره) در این دنیا چنان به سر می بردند که گویی همواره مجذوب عز قدس الهی هستند و به این دلیل بود که میلیون ها مسلمان جهان از ممالک مختلف به ایشان عشق ورزیده و به راهش ایمان آوردند. 

- مصطفی ایوب دانشمند مسلمان آمریکایی و مسوول گروه مطالعات ادیان در دانشگاه تامبل آمریکا: بنده معتقدم که تاریخ، امام خمینی(ره) را به عنوان بزرگترین شخصیت جهانی سده 20 معرفی خواهد کرد زیرا ایشان فردی به شمار می رفتند که هم نبوغ سیاسی و هم نبوغ دینی داشتند. بنده معتقدم که از جمله مهم ترین تاثیرهای نهضت امام خمینی(ره) این بوده که حکومت در یک کشور بزرگ و با اهمیت اسلامی را از ماهیت لائیکی آن به ماهیت اسلامی و دینی مبدل ساخت و بدین ترتیب جمهوری اسلامی الگویی برای جنبش های اسلامی جهان شد. من بر این باورم که از لحاظ قدرت فکری، امام(ره) تنها یک فرد یا پدیده فردی نبودند بلکه یکی از سازندگان تاریخ محسوب می شدند. 

- رابین وود زورث نویسنده و محقق مسیحی آمریکایی: امام (ره) یک توفان بودند، با این همه در نهاد این توفان یک سکون و آرامش مطلق وجود داشت. در درون ایشان یک حقیقت ساکن و غیر قابل حرکت وجود داشت اما همین بی حرکتی باعث حرکت کلی یک کشور شد.

- پروفسور برنارد لوئیس خاورشناس آمریکایی: امام خمینی(ره) از موضع گیری ‌های دشمنانه ابر قدرت آمریکایی نمی هراسیدند اما از آن چیزی که از ناحیه آمریکا هراس داشتند، گمراه کنندگی و فریبندگی شیوه زندگی آمریکایی بود. 

- احمد هوبر اندیشمند مسلمان اهل سوئیس: امام خمینی(ره) نخستین رهبر مذهبی در سده ما است و انقلابی را به وجود آوردند که همزمان سه وجهه مذهبی، سیاسی و فرهنگی را در خود جمع کرده بود. تمام انقلابیان سده ما نظیر لنین، مائوتسه تونگ، آدولف هیتلر و موسولینی! یک انقلاب سیاسی و اجتماعی را به وجود آوردند اما چون آنان بویی از مذهب نبرده بودند، راه و روش هایشان امروزه کهنه شده و طرفدارهایشان به پایان خط رسیده اند اما امام خمینی(ره) نخستین رهبر مذهبی هستند که دین، سیاست و فرهنگ را یک جا به کار گرفته اند و به همین دلیل نیز ادامه خواهد یافت. از جمله کارهای اعجاب انگیز امام(ره) ارتباط عمیق با نسل جوان است. با اینکه ایشان بخش اعظم زندگی اش را پشت سرگذاشته بودند اما نسل جوان را به میدان مبارزه می کشانیدند. ایشان نه تنها از ارزش های بزرگ اخلاقی- انسانی و ایمان عمیق مذهبی برخوردار بودند بلکه عالمی دانشمند و فقیهی آگاه از مسایل جاری به شمار می رفتند و در زمینه های سیاست و دانش اجتماعی و اقتصادی اطلاعات وسیعی داشتند. 

- غیاث الدین صدیقی متفکر آزاد اندیش انگلیسی و عضو پارلمان مسلمانان انگلیس: شخصیت امام(ره) تاثیر عمیقی بر دنیای جدید به خصوص بر امت اسلامی داشته است. مدت ها بود که ما رهبری نداشتیم که آنچه را می گفت تاثیر داشته باشد. به نظر من این مهم ترین خصوصیت امام خمینی(ره) بود، مردم احساس می کردند که هر آنچه ایشان انجام می دادند، هیچ دلیلی جز برای عزت اسلام و کیان اسلامی نداشت. این مهم ترین دستاورد و این ویژگی شخصیت ایشان محسوب می شود. 

- دیمتری کیت سیکس از متفکران مسیحی ارتدوکس و استاد تاریخ روابط بین الملل یونان: برای ما مسیحیان ارتدوکس یونان امام خمینی(ره) نمونه ای بودند از یک مبارز جهانی، جهت استقرار حق به جای ارزش های مادی است. اگر چه تبلیغات جهانی غرب سعی می کرد از ایشان یک تصویر فناتیک ترسیم کند اما ما می دانیم وجود امام(ره) مملو از مهر و محبت نسبت به تمام ملل روی زمین که در مسیر خدا حرکت می کردند و برتری ارزش های مادیگری را رد می کردند، بوده است. 

- پروفسور پروولسی ایتالیایی استاد ایران شناسی در دانشگاه رم: مهم ترین عملکرد امام خمینی(ره) امکان پذیر کردن یک انقلاب اسلامی بود، آن هم در کشوری که تمدن و فرهنگی قوی را در سابقه خود دارد. این کار باعث شد تا مردم ایران فرهنگ واقعی و قدیمی خود را که همان فرهنگ اسلامی بوده، بشناسند و خود را متکی بر آن فرهنگ به جامعه جهانی بشناسانند. این در حالی بود که تا پیش از انقلاب اسلامی، تنها آوایی که از ایران بلند بود و معیار شناخت جهانیان از کشور ایران اعلام می شد، صدای غربزدگی بود. بنابراین امام(ره) آغاز کننده انقلابی بودند که بالاخره فرهنگ اسلامی راستین ملت ایران را آشکار ساخت. 

- فرانچسکو گابریلی اسلام شناس ایتالیایی: امام خمینی(ره) سمبل ضد حمله به امپریالیسم، سده هستند، ایشان مظهر و قهرمان این عکس العمل به شمار می روند.

- ماسیمو فینی روزنامه نگار ایتالیایی: حقیقت انقلاب اسلامی و تفکر امام خمینی(ره) بسیار عمیق است و جهان غرب از درک عمیق آن درمانده است.

- پرفسور اسماعیل کیلبس فیلسوف برجسته اسپانیایی: دین زنده شده است، کلیساها جان تازه گرفته اند، توجه به مذهب و اندیشه های مذهبی در دانشگاه ها دیگر زشت و کم بها تلقی نمی شود. زیبایی های معنوی در زندگی روزمره مورد بازیابی قرار گرفته است، جهان برای نجات و زیبا کردن روابط اجتماعی اش به قدرت دین و جاذبه های معنوی گرایش شدید پیدا کرده است و این همه ناشی از دعوت نوینی بوده که امام خمینی (ره) با انقلاب دینی اش در عرصه افکار و ذهنیت جامعه جهانی آغاز کردند.

- آنتونیو مدرانو نویسنده اسپانیایی: جهانیان همچنان تحت تأثیر انقلاب معنوی امام خمینی(ره) قرار دارند.

- ریاج تاتاری رییس جامعه مسلمانان اسپانیا: امام خمینی(ره) عامل بیداری مسلمانان هستند. امام(ره) که شخصیتی ممتاز و برجسته در جهان اسلام شناخته می شوند، موفق شدند یک انقلاب مهم اسلامی را در ایران به پیروزی برسانند. پیروزی انقلاب اسلامی در ایران یک حرکت بسیار مهم و با اهمیت برای جهان اسلام به حساب می آید و سبب افتخار مسلمانان است.

- محمد لنسل رییس مرکز فرهنگی تجدید حیات اسلام در اتریش: بی تردید انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) نه تنها تصویر تازه ای از اسلام در اروپا ارایه کرد، بلکه حتی زندگی مذهبی غیرمسلمانان را هم دگرگون ساخت؛ به عبارت دیگر امروز حتی در اروپا نیز مذهبی بودن ارزش و معنای تازه ای یافته است. 

- گوتفرید شایبر استاد اصول الهیات مسیحی در دانشگاه اوگسبورگ آلمان: آنچه ناظران امروزی اوضاع در ایران را به صورت کامل شگفت زده می کند، وفاداری بلاقید و شرطی است که ملت در برابر امام خمینی(ره) ابراز می کنند. البته این واقعیت بدون یک استدلال و برهان کلامی برای چنین حاکمیتی قابل توجیه نیست. جالب است گفته شود که در این نقطه، بنیادگرایی یا به اعتبار مفهوم متعارف کنونی، بنیادگرایی نیست زیرا در عرف امروزی، بنیادگرایی معنی پذیرش بی چون و چرای ساختار فکری ناسازگار با زمان را می دهد، در حالی که امام(ره) انتقال یک الگوی فکری موجود را با عنایت به اوضاع زمان و سنجش با معیارهای کلامی اسلام انجام داده اند. 

- روژه گارودی فیلسوف و اندیشمند فرانسوی: انقلابی که به رهبری امام خمینی(ره) روی داد، متعلق به تمدن بشری بود و به یک جامعه و ملت خاص اختصاص نداشت.

- میشل فوکو فیلسوف فرانسوی و از نظریه پردازان پست مدرنیزم: شخصیت امام خمینی(ره) پهلو به افسانه می زند زیرا هیچ رییس دولتی و هیچ رهبر سیاسی حتی با حمایت تمام رسانه های دنیا نمی تواند ادعا کند که با مردمش چنین پیوند عاطفی عمیقی دارد.

- پروفسور فرانسوا توال استاد کرسی استراتژی در دانشگاه نظامی فرانسه: پیروزی انقلاب امام خمینی(ره) در ایران از پر اهمیت ترین وقایع و انقلاب های نیمه دوم سده 20 بوده، در حقیقت، مهم ترین واقعه در طول تاریخ شیعه است.

- ژیل کیپل جامعه شناس فرانسوی: اثرگذاری نقش امام خمینی(ره) در احیای تفکر دینی دیده می شود. مسلمانان اروپایی به دلیل ماجرای سلمان رشدی و حجاب اسلامی، یک حرکت اخلاقی و اجتماعی را آغاز کرده اند.

- پروفسور یاوس اوسوس رییس اتحادیه راه اسلامی در اروپا و استاد برجسته دانشگاه در آلمان: امام خمینی(ره) بیدارگر تمامی موحدان در عصر ما هستند، احیای دین و معنویت در روزگاری که سیطره مادیت و ابزار مادی و اندیشه های ضد معنوی، جامعه بشری را در چنبره خود گرفته بود، مدیون ایشان و یاران انقلاب اسلامی است.

- پروفسور اودو اشتاین باخ مدیر انستیتوی خاورشناسان آلمان: امام خمینی(ره) همان شخصیتی محسوب می شدند که برای نخستین بار اصول گرایش به بنیادهای اسلامی را در شکل یک دولت اسلامی، دولت جمهوری اسلامی ایران، تحقق بخشیدند و امام(ره) همان شخصیتی بودند که نیروهای اصولگرا را به وسیله یک انقلاب اسلامی علیه رژیم نیرومند طرفدار غرب، یعنی رژیم شاه، بسیج کردند.

- پروفسور لودویگ هاگمن استاد کرسی الهیات عملی در دانشگاه ورتسبورگ آلمان: ایجاد نظامی به نام جمهوری اسلامی که به وسیله امام خمینی(ره) در ایران عملی شد، برای تحقق این آرمان، یگانه مثال برازنده و روشن است. رهبران انقلاب اسلامی در ایران با وجود اینکه شیعه هستند و شیعیان درصد جمعیت جهانی مسلمانان را تشکیل می دهند، هیچ‌گاه جای تردید باقی نگذاشته اند که انقلاب آنان نه یک انقلاب شیعی و نه یک انقلاب ایرانی است، بلکه یک انقلاب وحدت بخش امت اسلامی(پان اسلامیستی) محسوب می شود. اصولگرایی اسلامی، اعم از نوع شیعی و سنی آن، به طور کلی یک حرکت وحدت اسلامی است.

- رابرت کالستون دانشمند کانادایی: از نظر من که یک غربی و فردی غیر مسلمان هستم، این معجزه است که یک انقلاب مکتبی و الهی بتواند در جهان امروز این طور تحقق پیدا کند و در جهت استقرار عدالت به پیش برود، این انقلاب، بدون شک، از جانب خداوند حمایت می شود.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.