کمیسیونر عالی پناهجویان سازمان ملل اعلام کرد که تصمیمگیری درباره درستی ممنوعیت پذیرش پناهجویان به خود آمریکا بستگی دارد اما سازمان ملل به شدت نسبت به پیامدهای این ممنوعیت نگران است.
به گزارش جماران، فیلیپو گراندی، کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: جنبه عملیاتی دستور رئیسجمهور آمریکا برای ممنوعیت ورود پناهجویان به شدت ما را نگران کرده چراکه این دستور شامل افراد بسیاری میشود و تعداد زیادی را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی پس از بازدید از دره "بقاع" واقع در شرق لبنان که صدها هزار آواره سوری در آن زندگی میکنند گفت: ما مشغول برآورد پیامدهای این دستور، مدیریت آنها و مذاکره با دولت واشنگتن هستیم.
اظهارات گراندی چند ساعت پس از آن مطرح شد که دستور یک قاضی فدرال که ممنوعیت پذیرش مسافران از هفت کشور مسلمان یا پناهجویان را مسدود میکند، مقامات و مدافعان را با مشکل روبرو کرد.
گراندی گفت: کاهش تعدادی پذیرش پناهجویان مغایر با ماهیت همکاری بینالمللی است که آمریکا و دیگر کشورهای جهان سال گذشته در نشست مهاجران و پناهجویان در نیویورک به عنوان رویکرد اساسی در رابطه با آوارگان آن را تایید کردند. اگر شما یکی از مهمترین جنبههای تشریک مسئولیت جهانی را کاهش دهید، این همکاری را که حقیقتا باید آن را به منظور رسیدگی به مشکل آوارگان و پناهجویان حفظ کنیم، ضعیف میکند.
گراندی در پاسخ به این سوال که آیا کشورهای دیگر سهم پناهجویان آمریکا را متقبل میشوند یا خیر گفت: دیگر کشورها روند خودشان را دارند و نباید مسئولیت افرادی را که دیگر نمیتوانند وارد آمریکا شوند به آنها تحمیل کرد.
وی در ادامه گفت: این ممنوعیت حدود ۴۱۱ آواره را که در حال حاضر در لبنان زندگی میکنند تحت تاثیر قرار داده است. لبنان یک کشور کوچک عربی است که میزبان ۱.۲ میلیون آواره است. این آوارگان افرادی هستند که روند پذیرش و رفتن به آمریکا را تکمیل کردهاند. آنها آمادهاند تا سوار هواپیما شده و به آمریکا سفر کنند. تنها به آنها گفته شده که در اینجا منتظر بمانند. این یک مشکل بزرگ است. شاید آنها تمامی داراییهای خود را فروخته و محل اقامت خود را ترک کرده باشند. این تصمیم حقیقتا برای این آوارگان و همچنین برای لبنان ناعادلانه است.
منبع: ایسنا