نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «اظهارات وزیرخارجه عربستان تنها در حد شعار است و دولتمردان این کشور در سردرگمی شدید هستند» گفت: در چنین شرایطی انتظار میرود وزارت خارجه با قدرت، پاسخ دندانشکن داده و برخوردهای لازم را انجام دهد.
به گزارش جماران، ابوالفضل حسنبیگی در تحلیلی از وضعیت آمریکا و مواضع ترامپ و به دنبال آن اظهارات سخیف وزیر خارجه عربستان گفت: شرایط جدید به وجود آمده در سطح بینالملل به واسطه وضعیت بسیار وخیم آمریکاییهاست. آمریکاییها بعد از آنکه شرایط داخلیشان را به سمت فروپاشی دیدند با برنامهریزی برای روی کار آمدن آن تلاش کردند، آن هم فردی که با شعارهای پوپولیستی به دنبال جذب رای قشر عظیمی از جامعه آمریکا بود.
وی افزود: در ابتدا احزاب آمریکا طرفدار ترامپ نبودند اما جمهوری خواهان با دیدن اقبال نسبی مردم مجبور به حمایت از ترامپ شدند. البته اقبالی که طبق برخی گزارشها به حدود 23 درصد میرسید که کمتر از 50 درصد از مردم آمریکا نیز به پای صندوقهای رای نیز آمده بودند. این خود نمونه دیگری از شرایط شکننده و وخیم ایالات متحده است.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه به فرمان جدید ترامپ مبنی بر ممانعت از ورود اتباع هفت کشور از جمله ایران و آمریکا اشاره و اظهار کرد: این فرمان در حالی صادر شده که 200 میلیون جمعیت آمریکا از مهاجران هستند و حتی خانواده ترامپ نیز غیرآمریکایی است لذا شعارهای ترامپ علیه خارجیها حتی متوجه او و خانوادهاش میشود. غیرآمریکاییها که اگر در آمریکا حضور نداشته باشند این کشور دیگر جایگاهی در دنیا ندارد.
حسنبیگی ادامه داد: ترامپ در ابتدا به دنبال ایجاد ممنوعیت برای تمامی مهاجران به آمریکا بود اما به دلیل حجم بالای مهاجران به این کشور دست روی هفت کشور گذاشت که پنج کشور آن اسلامی بوده و مجموعه مقاومت را شکل دادند. آمریکا به قدری از مقاومت به دلیل بیم از بین رفتن اسرائیل میترسد که میخواهد با فرافکنی اذهان عمومی برای اتباع این کشورها ممنوعیت ایجاد کند حال اینکه اینها تنها بهانه جویی است.
وی در ادامه گفت: در این بین کشورهای متحد آمریکا همچون عربستان که از آن به غلام حلقه به گوش آمریکا در جنگ یمن و پیاده سازی دولت آمریکا یاد میشود، در لوای آمریکا حرکت کرده و سعی میکند از این شرایط به نفع خود استفاده کند حال اینکه عربستان از لحاظ وضعیت اقتصادی در شرایط بسیار نامساعدی است و با مشکلات بسیاری در داخل کشورش و حتی در بین خاندان آل سعود مواجه است.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این شرایط عربستان با همراه کردن امارات، کویت، قطر و بحرین به دنبال ایجاد اقلیتی حامی خود است تا شرایطش را مطلوب نشان دهد حال اینکه عربستان با شکست در یمن در حال اضمحلال است و تنها تلاش میکند با حمایت این چهار کشور عربی خود را به نوعی قوی نشان دهد.
حسن بیگی با بیان اینکه «این کشورها در مقابل ایران هیچ قدرتی ندارند» گفت: این موضوع را حتی آمریکا هم میداند اما به دلیل احتیاج به منافع مادی عربستان رفتار دیگری از خود نشان میدهد. در واقع آمریکا به عربستان نگاه اقتصادی دارد اما این شرایط پایدار نخواهد بود به طوری که برخی از تحلیل گران معتقدند که همان راه گورباچف در شوروی را ترامپ در آمریکا با ندانم کاریهایش در پیش گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه «عربستان سعودی با سردرگمی در سطح منطقه رفتارهایی از خود بروز میدهد» گفت: در چنین شرایطی انتظار میرود وزارت خارجه و مسئولان دیپلماسی با اتخاذ سیاستهایی محکم در برابر آمریکا و عربستان بایستند چون ما در حال حاضر از اقتدار بالا و بنیه دفاعی مطلوبی برخورداریم. البته برخی کشورهای عربی نیز به این موقعیت ایران اذعان دارند و حتی در دیدارها به ما گفتهاند که آمریکا از قدرت ایران میترسند و حتی جرأت برخورد ندارند.
حسن بیگی پشتوانه قدرت ایران را مردم دانست و گفت: این پشتوانه با اعتماد مردم با حاکمیت روز به روز بیشتر میشود لذا انتظار میرود وزارت خارجه با تمامی توان برخورد قاطع با آمریکا و کشورهای عربی همچون عربستان داشته باشد. ما در حال حاضر در منطقه به خصوص در غرب آسیا حرف اول را میزنیم و حتی کشورهایی که علیه ما صحبتهایی را مطرح میکنند بلافاصله با ارسال پیامهایی از بیان آن صحبتها پشیمان میشوند.
وی در پایان تاکید کرد: وزارت خارجه با چنین پشتوانه نظامی، دفاعی و مردمی باید پاسخ دندان شکنی به عربستان و آمریکا بدهد چون شرایط آمریکا شکننده و در حال فروپاشی و تزلزل است و انتظار میرود تا با اتخاذ مواضع درست به صورت قاطع مبارزه کرد.
منبع: ایسنا