جمعی از سناتورهای آمریکایی در واکنش به آزمایش موشکی اخیر ایران نامه‌ای به رئیس‌جمهور آمریکا فرستادند.

به گزارش جماران، پایگاه اینترنتی مجلس سنای آمریکا در این ارتباط نوشت: به دنبال انتشار گزارش‌هایی در خصوص آزمایش موشکی ایران در اواخر هفته گذشته، «راب پورتمن»، عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز پنجشنبه به همراه ۲۱ نفر دیگر از همکاران خود از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه نامه‌ای در این خصوص به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا فرستادند.

طبق گزارش رسانه‌های خبری، سناتورهایی همچون بن کاردین، تیم کین، کریس کونز، ریچارد بلومنتال، رابرت منندز، باب کیسی، باب کورکر، مارکو روبیو، ران جانسون، لیندزی گراهام و تام کاتون نیز از امضاء‌کنندگان این نامه هستند.

در بخشی از این نامه خطاب به ترامپ آمده است: گزارش‌ها مبنی بر این که ایران در ۲۹ ژانویه ۲۰۱۷ میلادی، آزمایش موشک بالستیک انجام داده است، ما را نگران می‌کند. اگر تأیید شود که ایران یک فروند موشک بالستیک با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای آزمایش کرده است، ایران دوباره متن و روحِ تعهدات خود در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ میلادی را مبنی بر خودداری از هر گونه فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیکِ طراحی شده برای برخورداری از قابلیت حمل تسلیحات هسته‌ای، از جمله پرتاب‌هایی که در آنها از این گونه فناوری موشک بالستیک استفاده می‌شود، نقض کرده است.

آنها در ادامه مدعی شده‌اند: «حاکمان ایران باید به اندازه کافی فشار را احساس کنند تا فعالیت‌های بر هم زننده ثبات را از حمایت گروه‌های تروریستی گرفته تا آزمایش‌های ادامه‌دار موشک‌های بالستیک متوقف کنند. اعمالِ کامل تحریم‌های کنونی و وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران به علت برنامه موشک بالستیک این کشور ضروری است. افزون بر این امیدواریم که جامعه بین‌المللی بتواند حولِ هدف مشترکِ مقابله با اقدامات مشکل‌ساز ایران متحد شود. امیدواریم بتوانیم از تلاش‌های دولت شما برای واداشتن ایران به پاسخگویی حمایت کنیم و در اینجا از گام مثبت آمریکا که تشکیل نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل را خواستار شد، یاد می‌کنیم. ضروری است که آمریکا هدایت جامعه بین‌المللی را در اعمال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بر عهده گیرد.

این نامه در حالی منتشر شده است که امروز وزیر امور خارجه با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود بر مواضع ایران برای دفاع از خود تاکید کرد و گفت:‌ ایران به تهدیدات وقعی نمی‌نهد چون ما به مردم خود برای امنیت کشور اتکا داریم. ما هرگز جنگی را آغاز نمی‌کنیم اما تنها می‌توانیم به ابزارهای دفاعی خود تکیه کنیم.

وی همچنین در پیامی دیگر نوشت: ما هیچگاه از سلاح‌های خود علیه دیگری جز در دفاع مشروع استفاده نخواهیم کرد. ببینیم آیا کسانی که (از توانمندی موشکی ما) شکایت می‌کنند، حاضرند همین حرف را تکرار کنند؟

ظریف پیش از این نیز در واکنش به انتقادات علیه آزمایش موشکی جدید در ایران گفته بود که ایران به عنوان کشوری که بیشترین هزینه را از تروریسم بین‌المللی و تجاوز کشورهای خارجی پرداخت کرده است و سابقه تاریکی از نحوه عملکرد جامعه بین‌الملل در تجاوز هشت ساله عراق به ایران در ذهن دارد، دفاع از خود را به اجازه طرف‌های دیگر موکول نمی‌کند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه علیه کشور دیگری از سلاح استفاده نکرده است مگر در دفاع از خود. ما هیچ وقت آغازگر جنگ نبوده‌ایم اما در مقابل حملات کشورهای خارجی با شجاعت و به اتکا مردم از خود دفاع می‌کنیم.

ظریف افزود: امیدواریم موضوع برنامه‌های دفاعی موشکی ما خارج از برنامه و قطعنامه ۲۲۳۱ بهانه‌ای برای بازی‌های سیاسی دولت جدید آمریکا نباشد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.