آیت الله مکارم گفت: باید فرهنگ مستقل حوزوی را بر کتاب ها حاکم کنیم و آنچه که برای خواننده مفیدتر است به نگارش درآوریم.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: باید فرهنگ مستقل حوزوی را بر کتاب ها حاکم کنیم و آنچه که برای خواننده مفیدتر است به نگارش درآوریم.

به گزارش جماران، آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید روز پنجشنبه در هجدهمین همایش کتاب سال حوزه در قم با اشاره به غنای برخی کتاب های حوزوی، افزود: خوشبختانه کتاب هایی نوشته می شود که برخی از آن ها حتی تا 80 مرتبه به چاپ مجدد می رسد و این نشان می دهد که نویسنده در مطالب کتاب به مشکلات مردم اشاره کرده و باعث استقبال خوانندگان نیز شده است.

آیت الله مکارم شیرازی به آسیب هایی که ممکن است دامن نویسندگان و کتاب ها را بگیرد، اشاره و بیان کرد: ادبیات پیچیده و غیرمودبانه یکی از این آسیب هاست و از نویسندگان انتظار می رود نه چنان مختصر بنویسند که نتوانند مقصود خود را برسانند و نه چنان طولانی بنویسند که خسته کننده باشد.

وی پرهیز از نوشتن کتاب های تکراری را از دیگر موارد مهم دانست و افزود: متاسفانه چون حلقه اتصالی وجود ندارد و حوزویان از موضوع ها و کتاب های نگارش شده اطلاع کافی و دقیق ندارند، برخی کارهای تالیفی تکراری است.

وی با تاکید بر پرهیز از سرقت های ادبی و غیرادبی، گفت: نویسندگان باید توجه کنند تا اگر مطلبی از کتاب دیگری برداشتند، اسم نویسنده آن را نیز در کتاب خود عنوان کنند و صادقانه به نگارش بپردازند.

این مرجع تقلید هم چنین بر پرهیز از مباحث دور از ابتلا و نیاز جامعه تاکید کرد و افزود: برخی فضلای نویسنده پاسخ به شبهات و مورد نیاز جامعه را رها می کنند و سراغ مسائلی که هیچ محل ابتلا نیست می روند و درباره آن کتابی یک هزار صفحه ای می نویسند.

وی با اشاره به این که عجله و شتاب در نوشتن کتاب اشتباه است، بیان کرد: حوزویان باید توجه کنند در نوشتن و جمع آوری مطالب یک کتاب با یکدیگر مشورت و از ضعف ها و کاستی ها جلوگیری کنند.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: اگر کتاب ها به صورت گروهی نوشته شود سالم تر است؛ تجربه به من نشان می دهد آن کتاب هایی را که جمعی نوشته ام آسیب کمتری داشته است.

وی با انتقاد از حاکمیت فرهنگ غربی بر نوشته های حوزوی، گفت: برخی طلبه ها روش های حوزوی را کنار گذاشته اند و روش های غربی را پیش گرفته اند؛ مثلا پاورقی روش درستی است که خواننده را سریع به اطلاعات مورد نظر می رساند ولی برخی این اطلاعات را به آخر کتاب می برند.

وی تاکید کرد: باید ببینیم خواننده چطور راحت تر می تواند به مطلب کتاب دسترسی پیدا کند و همانطور کتاب ها را بنویسیم.

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به این که همایش کتاب سال حوزه نشان دهنده رشد و بالندگی علمی حوزه های علمیه است، بیان کرد: این همایش نشان می دهد حوزه علمیه حوزه ای بسیار پربار، فعال و بالنده و برای آثار فرزندان خودش ارزش قائل است.

وی افزود: رسیدن بیش از 800 عنوان کتاب به دبیرخانه همایش که 130 عنوان آن به مرحله داوری رسیده است بیانگر پرکار بودن حوزه های علمیه در تولید محتواهای غنی و بر اساس نیازهای جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است.

وی اضافه کرد: شرکت کنندگان در این همایش که دارای آثار علمی فاخری هستند خط بزرگان پیشین و علمای گذشته را در پیشرفت اسلام و مکتب اهل بیت(ع) ادامه می دهند.

این مرجع تقلید به اهمیت تحصیل علم در مکتب اسلام اشاره و بیان کرد: در محیط جهل و نادانی عصر جاهلیت که مملو از خرافات و کینه ورزی بود، اسلام به امر نوشتن و تحصیل علم اهمیت فوق العاده ای داد به طوری که خداوند در قرآن به قلم قسم یاد می کند.

وی افزود: نزول قرآن کریم با این عظمت و محتوا در آن محیط جاهلی معجزه است و وجود قرآن، سنت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) اهمیت فوق العاده ای دارد.

وی اضافه کرد: طولانی ترین آیه قرآن نیز درباره کتابت است و همه پیامبران اولوالعزم نیز کتاب آسمانی داشتند؛ یعنی دنیا و آخرت بر محور این کتابت ها دور می زند.

آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: بزرگان و علما از قدیم الایام در حوزه ها دست به قلم بوده اند، کتاب های زیادی نوشته اند و آثارشان برای ما به یادگار مانده است.

این مرجع تقلید با بیان این که حوزه های علمیه باید علاوه بر مصرف کننده بودن تولیدکننده هم باشند، بیان کرد: ما هم باید بنویسم و به آثار گذشتگان اضافه کنیم و به آیندگان تحویل دهیم تا حرکت علمی متوقف نشود.

وی افزود: یکی از مصارف وجوهات شرعی انتشار کتاب ها، مبارزه با جهل، خرافات و ظلم است.

هجدهمین همایش کتاب سال حوزه، امروز در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد؛875 اثر به دبیرخانه این همایش رسیده است که10 اثر برگزیده، 9 اثر شایسته تقدیر و 19 اثر شایسته تحسین شناخته شد.

نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید، استادان سطح عالی حوزه، پژوهشگران، نویسندگان، مدیران و سردبیران نشریات حوزه، مدیران مراکز و مدارس مختلف حوزوی و پژوهشگاه ها و مراکز علمی حوزه در این همایش حضور داشتند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.