پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی پیشنهاد داد

تشکیل جبهه متحد برای احیای حقوق زنان در کشورهای اسلامی

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: می‌توان با حضور وکلا و حقوقدانان زن عرب جبهه متحدی را برای احیای حقوق زنان در کشورهای عربی تشکیل داد و ریاست‌ جمهوری نیز در این خصوص آمادگی لازم را برای همکاری دارد.

به گزارش جماران ، الهام امین زاده در همایش جایگاه زنان اندیشمند ایران و عرب که امروز در دانشگاه الزهرا برگزار شد،افزود: در حوزه زنان رویکرد تعادلی و تعاملی را می پسندیم. در این شرایط  تشکیل سازمان حقوقدانان بدون مرز توسط زنان در کشورهای اسلامی می تواند برای پیشگیری از وقوع جنگ، حین جنگ و پس از جنگ خدمات موثری به جامعه بشری ارائه دهد.

وی در ادامه گفت: رویکرد زنان در کشورهای عربی و در بین زنان ایرانی، باید متعادل باشد و از رویکردهای افراطی و سنتی در مورد زنان پرهیز کرد.

امین زاده ادامه داد: رویکرد تعاملی و تکاملی نسبت به زنان را می پسندیم بدین معنا که زنان و مردان باید به گفتمان تعامل و تعادل  فکر کنند و نگاهی مشارکت جویانه برای پیشرفت تمدن اسلامی داشته باشند.

وی با بیان اینکه نسل سوم حقوق بشر مبتنی بر صلح است، اظهارکرد: در این عرصه زنان برای احقاق حق صلح و همبستگی می توانند نقش موثری نه تنها در سطح کشورهای اسلامی، بلکه در عرصه بین المللی و جهانی داشته باشند؛ چرا که در مخاصمات مسلحانه زنان خانواده های خود را از دست می دهند و  لازم است از  آنان حمایت ویژه به عمل آید.
امین زاده با تاکید بر جایگاه والای زنان در نظام اسلامی گفت: شکوفایی تمدن اسلامی تنها با فعالیت مردان محقق نمی‌شود و زنان به عنوان نیمی از جامعه از صدر اسلام تاکنون نقش های ویژه ای در پیشرفت تمدن اسلامی داشته اند.
وی به خدمات زنان از صدر اسلام اشاره کرد و افزود: نقش حمایتی، اقتصادی، انسانی و معنوی حضرت خدیجه (س)، نقش فکری و اجتماعی حضرت زهرا(س)، شهادت سمیه به عنوان اولین شهید راه اسلام و همچنین نقش مدیریتی حضرت زینب(س) در حماسه عاشورا نمونه هایی از حضور فعالانه زنان در عرصه های مختلف است.
امین زاده تاکید کرد: زنان برای ابقای فرهنگ و تمدن اسلامی نقش ارزشمندی داشته و می توان حضور موثر آنان را از خدیجه (س) تا بنت الهدی صدر در نظر داشت.
وی اظهار کرد: وجود حکمرانان زن که در ایران به صورت انتخابی حکمرانی داشتند، نیز نشانگر فعالیت و نقش موثر زنان در عرصه های اجتماعی است.
امین زاده به حضور پر رنگ و نقش آفرینی زنان در دوران انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: حضور زنان در عرصه مبارزه و علم در دوران انقلاب بیشتر شده، به طوری که مشارکت سیاسی زنان نیز بر اساس گفتمان امام راحل (ره) مبنی بر ارج نهادن به زنان، در این زمان مشهود است.
امین زاده با بیان اینکه با وجود چالش هایی که در عرصه زنان وجود دارد، اما نقش زنان در عرصه های مدیریتی و اقتصادی قابل توجه است،اظهارکرد: زنان امروز ایران مبتنی بر شایسته سالاری و به دور از هرگونه تبعیض جنسیتی در مناصب مختلف مشغول فعالیت و خدمت به جامعه هستند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی در رابطه با اهمیت زنان در منشور حقوق شهروندی گفت: در منشور حقوق شهروندی که به تازگی توسط رئیس جمهور رونمایی شد نیز تامین سلامت جسمی و روانی زنان و همچنین حق مصون بودن از هر نوع تعرض و خشونت رفتاری و ساختاری برای همه شهروندان به ویژه برای زنان و کودکان و بهره مندی از شغل مناسب مبتنی بر شایسته سالاری لحاظ شده است.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی تصریح کرد: علاوه بر منشور حقوق شهروندی، قانون احترام به حقوق و تکالیف زنان در ایران و خارج از کشور که در سال ١٣٨٥ مصوب شده است نیز به حوزه زنان پرداخته است و در قانون اساسی نیز اصول ١٩تا٢١ به موضوع زنان اختصاص دارد.
امین زاده در پایان گفت:رویکرد زنان در کشورهای عربی و ایرانی می تواند رویکرد متعادلی باشد قرار نیست زنان و مردان با هم مبارزه کنند بلکه با تعامل و گفتمان می توان در جهت تکامل گام برداشت.

منبع:ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.