معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: خمین به عنوان زادگاه امام راحل به قطب گردشگری انقلاب اسلامی تبدیل می شود.

به گزارش جماران، زهرا احمدی پور روز پنجشنبه در جریان بازدید از بیت تاریخی امام خمینی در خمین، افزود: این شهرستان بخش مهمی از تاریخ انقلاب اسلامی است و با تقدیم بزرگترین فرهیخته معاصر امام خمینی (ره) ، ظرفیت نبدیل شدن به قطب گردشگری انقلاب اسلامی را دارد. 
وی بیان کرد: با تبدیل خمین به قطب گردشگری انقلاب اسلامی، جذب گردشگر داخلی و خارجی در استان مرکزی به ویژه زادگاه امام راحل چند برابر می شود. 
احمدی پور اظهارکرد: استان مرکزی به عنوان کانون نخبه پرورری و مهد مفاخر معاصر کشور مطرح است و از این ظرفیت انسانی و عظیم باید به صورت هدفمند در تقویت صنعت گردشگری بهره گرفت. 
وی بیان کرد: شاه بیت همه مفاخر استان مرکزی امام خمینی (ره) است و زادگاه امام راحل با وجود بیت تاریخی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و دهها قابلیت گردشگری تاریخی و فرهنگی دیگر، محورگردشگری استان مرکزی است و باید برنامه های توسعه ای گردشگری برای آن در سطح وسیع دیده شود. 
رئیس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گفت: تقویت گردشگری انقلاب اسلامی به عنوان اولویت های راهبردی در کشور دنبال می شود و برنامه هایی در این خصوص برای راه اندازی مجموعه های گردشگری انقلاب اسلامی در قم، نجف، خمین و جماران که از سرمایه های انقلاب هستند، در دست انجام است. 
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: بیت قدیمی امام خمینی(ره) نیز به عنوان یکی از حلقه های مهم در گردشگری انقلاب اسلامی مطرح است و برنامه ای به صورت مجزا در حال تهیه است تا این شهرستاندر این زمینه سرآمد جذب گردشگر شود. 
وی افزود: سفرهای استانی با هدف ارزیابی و بررسی آثار تاریخی و ظرفیت های گردشگری و نگاه کارشناسی و نو به منظور تبدیل آن ها به عنوان کانون جذب گردشگر انجام می شود. 
احمدی پور گفت: حوزه گردشگری در توازن منطقه ای نباید قربانی ظرفیت های صنعتی و کشاورزی شود و نگاه تصمیم سازان محلی و استانی به این مهم باید هوشیارانه، کارشناسی و کاربردی باشد. 
معاون رئیس جمهوری افزود: کمتر استانی در کشور ظرفیت مهمی چون بهره مندی از کانون مفاخر معاصر را دارد و این مساله باید با برنامه های هدفمند به گونه ای پرورده شود که جاذب گردشگر باشد. 
وی گفت: دولت یازدهم رونق صنعت گردشگری را به صورت جدی در دستور کار دارد و بر این اساس با سفر استانی قطب های گردشگری کشور در حال شناسایی است تا هر استان با الگوی بومی و کاربردی در حوزه گردشگری رشد کند. 
احمدی پور در بخش دیگری از سخنانش گفت: اعتباری در حوزه مرمت آثار تاریخی تخصیص داده شده و تا پایان سال تلاش می شود در این بخش تامین اعتبار بیشتری صورت بگیرد. 
وی بیان کرد: بودجه های تخصیصی برای مرمت آثار تاریخی درطول هر سال تزریق می شود و بر اساس برنامه های پیش بینی شده مرمت آثار در حال انجام است. 
احمدی پور افزود: 6 اثر تاریخی تا پایان سال جاری در استان مرکزی تکمیل طرح مرمت و بازسازی دارند. 
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی نیز در جریان این بازدید گفت: شهرستان خمین دارای تمدن و آثار تاریخی با ارزشی است که برخی آثار آن نظیر سنگ نگاره های تیمره دارای قدمت 40 هزار ساله است. 
محمد ابراهیم رضایی افزود: بیت تاریخی حضرت امام در همین نگین انگشتری گردشگری در استان مرکزی که چشم جهانیان به آن دوخته شده است و این شهرستان قابلیت تبدیل به محور گردشگری جهان اسلام را دارد. 
وی بیان کرد: سالانه 500 هزار گردشگر داخلی و خارجی از بیت تاریخی حضرت امام در خمین دیدن می کنند اما آنطوری که باید مورد توجه قرار نگرفته است. 
وی بیان کرد: زیر ساخت ها و جذابیت های لازم برای گردشگران داخلی و خارجی که به خمین سفر می کنند وجود ندارد. 
نماینده مردم خمین در خانه ملت خاطرنشان کرد: خمین باید در خور شان زادگاه امام باشد و رونق و توسعه گردشگری می تواند به توسعه شهر کمک کند. 
فرماندار خمین نیز در این بازدید گفت: با توجه به اینکه بیت تاریخی امام خمینی(ره) سالانه میزبان گردشگران بسیاری است، می طلبد تا مسئولان بیش از این به شهرستان خمین توجه داشته باشند تا از ظرفیت گردشگری به منظور رفع بیکاری نیز استفاده شود. 
سید مهدی ساداتی افزود: وجود دستکند های متعدد در این شهرستان برای کاوش جدید و تبدیل آن هابه اماکن گردشگری نیازمند اعتبار ویژه است و باید زیر ساخت های لازم گردشگری نیز در جوار آن ها ایجاد شود. 
محقق سنگ نگاره های ایران ضمن معرفی کتاب سنگ نگاره های ایران زبان مشترک جهانی نیز در این بازدید گفت: فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای جذب گردشگران و باستان شناسان داخلی و خارجی در منطقه منحصر به فرد تیمره در شهرستان خمین ضروریست. 
محمد ناصری فرد گفت: نبود اقامتگاه گردشگری ،راه دسترسی آسان ،امکانات رفاهی و اقامتی ،تابلوی راهنمای نوشتاری برای بازدید گردشگران از عمده مشکلات سایت های مجموعه سنگ نگاره های تیمره است. 
وی اظهارکرد: این سنگ نگاره ها فرصت فراموش شده در صنعت گردشگری است به طوری که با گذشت چند سال از کشف منطقه تیمره خمین تاکنون اقدامی برای توسعه گردشگری آن صورت نگرفته است. 
وی بیان کرد: ماهانه 160 تا 200 نفر گردشگر خارجی،محقق و پژوهشگر مردم شناسی و باستان شناسی و شمارقابل توجهی گردشگر داخلی از سنگ نگاره های تیمره بازدید می کنند و این اماکن از هر گونه امکانات رفاهی و اقامتی محروم است. 
ناصری فرد گفت: در صورت فراهم شدن امکانات و زیر ساخت های لازم گردشگران زیادی از سراسر جهان جذب تیمره خواهند شد و توسعه صنعت گردشگری در شهرستان خمین می تواند به عنوان یکی از عوامل ایجاد اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد در این شهرستان کمتر توسعه یافته شود. 
بیت تاریخی امام خمینی (ره) در محله سه پل شهر خمین و در شمال رودخانه این شهر واقع شده که با قدمتی 200 ساله، به شماره ‎ 1746در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. 
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و هیات همراه در سفر به زادگاه امام راحل از بیت تاریخی حضرت امام(ره)، ارگ تاریخی میشی جان دیدن کردند و در آیین قالی بران نیز شرکت داشتند. 
شهرستان خمین به عنوان زادگاه امام راحل 110 هزار نفر جمعیت و در فاصله 61 کیلومتری اراک قرار دارد. 
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.