اعتماد نوشت:آخوندی دل پُری از پروژه مسکن مهر دارد. هرجایی که سخنرانی دارد، محال است از مسکن مهر گله‌ای نکند. معتقد است که نقد به مسکن مهر باید آنقدر مطرح شود تا دیگر کسی چنین طرح‌هایی را در کشور اجرا نکند.

 به گزارش جماران، او با اعلام اینکه در دولت قبل سایت پردیس را با یک پرواز هلی‌کوپتری انتخاب کرده‌اند، گفته است: هزینه تصمیم دولت گذشته در مورد مسکن مهر برای مردم ایران ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بود، اما نتیجه آن ۱۱۷ هزار واحد مسکونی فاقد متقاضی است، با چنین راندمان نازلی یعنی پول ملت را عملا به چاه ریخته‌اند.  عباس آخوندی‌، وزیر راه و شهرسازی‌ کشورمان گفت: نگاه من به طرح مسکن مهر از دو منظر است؛ اول خریداران و دوم سیاست‌های ملی. در بخش اول من همیشه معتقدم که باید مدافع حقوق خریداران مسکن مهر باشم و بر این باور اصرار دارم. بنابراین تا آخرین لحظه از حق آنان دفاع خواهم کرد و به تعهدات دولت پایبند خواهم بود به همین دلیل اقدامات گسترده‌ای در این حوزه به انجام رسید و اعتقاد دارم به‌طور یقین تولید خدماتی که در حوزه مسکن مهر در این دولت رخ داد به مراتب بیشتر از دولت سابق بوده است. از حیث خانه‌سازی نیز واحدها در اکثر سایت‌های پروژه در حال اتمام است. 

وی‌ گفت: نکته دیگر اینکه مسکن فقط یک یا چند پروژه محدود نیست، بیش از ۲۷۰ پروژه در بیش از ۲۷۰ منطقه در حال ساخت بوده و هستند اما اگر یکی از آنها به هر دلیلی به اتمام نرسیده باشد می‌گویند مسکن مهر نیمه تمام مانده است. آخوندی‌ ادامه داد: از سوی دیگر در این ساخت و سازها باید حقوق شهروندی رعایت و برای ساکنان فضای سبز و معبر و مدرسه و مسجد و بازار ‌ساخته‌ می‌شد. همچنین باید خدمات روبنایی و زیربنایی، آب و برق و گاز و سیستم فاضلاب فراهم می‌آمد و امنیت‌شان تامین می‌شد؛ به عبارت دیگر نمی‌توان مسکن را به یک قوطی تنزل داد و بعد هم گفت که این قوطی‌ها را ساخته‌ایم باید تحویل بدهیم. 

وی‌ با تاکید بر اینکه ما این پروژه‌ها را تا جایی که می‎توانسته‌ایم با امکانات جانبی همراه ساختیم و آماده تحویل کردیم، گفت: می‌دانیم که خدمات جانبی ارایه شده بسیار محدود است و هزاران میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا این خدمات تکمیل شود. این حجم از سرمایه‌گذاری، رقم بسیار بزرگی بود که از جهاتی برابر با کل هزینه‌های خانه‌سازی یا بیشتر از آن است. البته ما نمی‌گوییم که پروژه به سرانجام رسیده است چون از نظر من، کاری که در دولت قبل کردند حداقل وزرای ۴ دوره دیگر را درگیر خود خواهد کرد. یعنی نباید تصور کرد که این طرح به این زودی‌ها به اتمام می‌رسد و سفره‌اش اصطلاحا جمع خواهد شد.

منتقد گمراه کردن مردم در دولت پیشین هستم

وزیر راه و شهرسازی‌ گفت: انتقاد من به گمراه کردن مردم توسط دولت پیشین است. در حقیقت دولت گذشته پول مردم را از آنها گرفت و در قبالش به‌جای آنکه خانه قابل سکونت به آنها بدهد، برای‌شان در کوه و کمر و بیابان بنایی ساخته یا خواسته بسازد که با تعریف خانه اساسا تفاوت دارد.  وی‌ افزود: اگر این اتفاق در فرنگ رخ می‌داد دولت متهم به گمراه کردن عامدانه و آگاهانه مردم می‌شد و قطعا علیهش به دادگاه شکایت می‌شد اما از آنجا که در ایران برخی چیزها به صورت وارونه رخ می‌دهد کسانی که مردم را گمراه کرده‌اند امروز به منتقد تبدیل شده‌اند. 

آخوندی‌ گفت: همان افرادی که به عنوان مثال پول مردم را گرفتند تا در پردیس برای‌شان خانه بسازند در حالی که خیلی خوب می‌دانستند که این شهر ظرفیت این مقدار خانه‌سازی را ندارد، با فوریت با الحاق بخش‌هایی از پارک طبیعی خجیر و غیر آن به شهر که دارای شیب بیش از ۱۵ درصدی است محوطه وسیعی را به پردیس ملحق کردند. هم‌اکنون این الحاق از سویی مورد اعتراض سازمان محیط زیست و در دادگاه اقدام به اقامه دعوا کرده‌اند. در همین ارتباط به نظریه دیوان عدالت اداری و سازمان محیط زیست توجه کنید. از سوی دیگر وزارت نیرو امکان تامین آب آن را ندارد و اگر بخواهد آب را انتقال دهد میلیاردها تومان تقاضای اعتبار دارد.

وی‌ تاکید کرد: شهرسازی و اجرای معابر در این بستر به قدری سخت و گران‌قیمت است که قیمت تمام شده یک متر مربع ساختمان در این شهر هر چند در کنار تهران است از ارزش روز آن بیشتر است. کف یک خیابان به سقف برج واقع در خیابان مجاور می‌رسد. در واقع هزینه ایجاد خدمات زیربنایی‌اش برابر یا بیشتر از قیمت کل واحدها می‌شود و بدتر از همه اینکه حتی برای دسترسی به سایت باید تونل ایجاد کرد و در صورت وقوع زلزله، راه امدادرسانی آن محدود به یک راه روستایی است و هزاران اشکال زیربنایی دیگر. به هر حال این افراد امروز گوشه‌ای نشسته‌اند و به جای پاسخگویی بابت گمراه ساختن مردم، از دولت فعلی انتقاد می‌کنند.

با یک پرواز هلی‌کوپتری سایت مسکن مهر پردیس انتخاب شد

آخوندی‌ با اشاره به این نکته که از کارشناسان شنیده‌ام که سایت مسکن مهر پردیس را با یک پرواز هلیکوپتری انتخاب کرده‌اند، گفت: در این خصوص اعلام اینکه در انتخاب سایت اشتباه شد کافی نیست. میلیاردها تومان در این پروژه‌ها هزینه شده ما هزاران مهندس متخصص در ایران داریم و هر مهندسی با یک ارزیابی اولیه قطعا متوجه می‌شود شهری که به سختی برای ۱۵۰ هزار نفر آب شرب تامین می‌کند جوابگوی حضور ۳۰۰ هزار ساکن جدید نیست. 

وی‌ افزود: در حقیقت قبل از تصمیم‌گیری‌ دولت پیشین، پردیس شهری بود که در نهایت می‌توانست ۱۵۰ هزار نفر را در خود جای دهد اما به ناگهان بیش از ۸۰ هزار واحد در آن ساخته شد که با احتساب حداقل جمعیت ۳ تا ٥/٣ نفر برای هر خانواده ساکن، در حدود ۲۴۰ تا ۳۰۰ هزار نفر را به جمعیت اولیه اضافه می‌کند. 

وی‌ گفت: از مساله آب گذشته به مساله برق، شبکه فاضلاب، شبکه گاز، خدمات آموزشی، بهداشتی و... و از همه مهم‌تر فضاهای عمومی می‌توان اشاره کرد. بدیهی است که امکانات و زیرساخت‌ها جوابگوی این میزان جمعیت نیست. نکته دیگر اینکه همه واحدها خارج از محدوده شهر و عمدتا در محدوده پارک‌های طبیعی حفاظت شده ساخته شده است.  آخوندی‌ با تاکید بر اینکه همه اتفاقات رخ داده باید کاملا شفاف گفته شود و به اطلاع مردم برسد تا در آینده از تکرار آن جلوگیری شود، گفت: هزینه این تصمیم دولت گذشته برای مردم ایران ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بود که نتیجه آن هم ۱۱۷ هزار واحد مسکونی فاقد متقاضی است. چنین راندمان نازلی یعنی پول ملت را عملا به چاه ریخته‌اند.

بیان واقعیت‌های‌ مسکن مهر با منافع گروهی در تضاد است

وزیر راه و شهرسازی‌ با اشاره به این نکته که این طرح بودجه عمومی نداشته یعنی پول آن از مردم گرفته شد و در زمین‌هایی برای آنها خانه ساختند که حتی یک متقاضی هم ندارد، گفت: بیان این واقعیت‌ها با منافع گروهی در تضاد است و در نتیجه به زبان آوردن آنها برای من هزینه دارد اما من این هزینه را می‌پذیرم و آنها را می‌گویم چه وزیر باشم چه نباشم. ما آمده‌ایم که سنت‌های غلط را اصلاح کنیم نه اینکه آنها را تداوم بخشیم.

  آخوندی‌ با طرح این سوال که چگونه دولت می‌تواند به دست خود محله‌هایی بسازد و مهر فقیرنشینی را بر پیشانی ساکنین آن بزند؟ گفت: آیا باید مسکن مهر بسازیم و مردم را بیشتر از گذشته به فقیر و اعیان تقسیم کنیم؟ آیا باید برای همیشه این محله‌ها مترادف با فقر و نبود امکانات باشند؟ چنین رویه‌ای چه سازگاری با اصل عدالت دارد؟ ظاهر این طرح البته کمک به مردم محروم است اما در باطن، ذاتی در تضاد با عدالت دارد. 

وی‌ با اشاره به اینکه در هشتگرد هم بیش از ١٠ هزار واحد نیمه تمام بدون متقاضی وجود دارد و هیچ‌کس نمی‌پرسد پول این واحدها از کجا آمده و چرا متقاضی ندارد؟ گفت: هر کسی که اندک دانش شهرسازی داشته باشد قطعا می‌داند چنین سیاستی، بنیادش تباه است. تجربه دیگر کشورها نظیر کشورهای اروپایی یا امریکای لاتین هم همین موضوع را اثبات کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.