نیروگاه های هسته ای سوئد برای مقابله با هر گونه حملات احتمالی تروریستی، ضمن تشدید تدابیر محافظتی در این نیروگاهها، استفاده از نیروهای مسلح از اوایل ماه آینده میلادی، در دستور کارشان قرار داده اند.
به گزارش جماران ، 'اندرس اوستبرگ' سخنگوی گروه هسته ای 'OKG AB ' در 'اسکارشهَمن'، روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرگزاری 'تی تی ' سوئد گفت: ما درصدد تقویت تدابیر حفاظتی از نیروگاههای هستهای در این منطقه با توجه به تغییر شرایط در جهان هستیم و طبیعی است که هر آن چه مورد نیاز است، صورت خواهیم داد.'
وی اضافه کرد: در حال حاضر هیچ تهدید مشخصی علیه نیروگاههای هستهای سوئد وجود ندارد و تدابیر یاد شده براساس دستورالعمل نهاد ایمنی رادیواکتیو سوئد در سال گذشته میلادی بوده است.
سخنگوی گروه هستهای 'او کی جی' در همین حال در گفتوگو با رادیو عمومی سوئد بیان داشت: شما در حال حاضر به حملات تروریستی صورت گرفته از جمله در حمله اخیر در استانبول نگاه کنید، ما بایستی از فعالیتهای خود به بهترین نحو ممکن محافظت کنیم.
وی بیان داشت که تاکنون نیروهای حفاظتی نیروگاه هستهای 'اسکارش همن' تنها از باتوم و سگ های نگهبان استفاده میکردند که با توجه به تدابیر جدید امنیتی، این نگهبانان مسلح به سلاح گرم خواهند شد.
'آندرش آهاگن' رییس بخش امنیتی نیروگاه هسته ای 'رینگهال' نیز علام کرده است که از چهارم فوریه آینده شماری از نگهبانان این نیروگاه به سلاح گرم مجهز میشوند.
اگرچه به گفته او در حال حاضر هیچ تهدید خاصی علیه امنیت این نیروگاه هستهای وجود ندارد.
براساس دستورالعمل نهاد ایمنی رادیواکتیو سوئد، اقدامات امنیتی شدیدتر از قبیل استقرار محافظان مسلح و گشتهای اطراف سه نیروگاه هستهای این کشور، تا چهارم ماه فوریه آینده بایستی به اجرا گذاشته شود.
سخنگوی نهاد ایمنی رادیواکتیو سوئد در مورد دلایل اتخاذ این تصمیم برای ارتقاء امنیت نیروگاههای هستهای، گفته است: انجام این اقدامات به دلیل تغییر در شرایط کلی امنیتی و ایمنی بینالمللی صورت میگیرد.
در حال حاضر کشور سوئد دارای 10 راکتور هستهای فعال در سه نیروگاه قدیمی 'اسکارش همن'، 'رینگهال' و نیز 'فورسمارک ' است.
سوئد به علت اینکه عملاً هیچ منبعی سوخت فسیلی در اختیار ندارد، عمدتاً وابسته به نیروی هستهای و نیروی هیدروالکتریکی ( برقابی ) است.
در حال حاضر در حدود 38 درصد برق سوئد از طریق انرژی هستهای تامین میشود.
منبع:ایرنا