۳۰ شیء تاریخی استردادی از ایتالیا پس از گذشت حدود سه ماه از حضورشان در موزه‌ی ملی ایران، صبح روز سه‌شنبه (14 دی) رونمایی شدند.

به گزارش جماران ، این آثار ۹ سال پیش از یک عتیقه‌فروش در ایتالیا و توسط پلیس این کشور کشف شده بود که پس از سال‌ها به ایران برگردانده شد و از امروز به مدت یک ماه در ابتدای بخش ایران باستان موزه‌ی ملی ایران قرار داده شده است.

رونمایی از این آثار صبح امروز (سه‌شنبه ۱۴ دی) توسط محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و «صادق ملک شهمیرزادی»، از باستان‌شناسان پیشکسوت کشور انجام شد.

تعدادی از این آثار استردادی مربوط به هزاره سوم و هزاره اول پیش از میلاد است و بیشتر آنها متعلق به دوره میانه اسلامی (ایلخانی و تیموری) ‌است. این مجموعه شامل ۳۰ قلم شیء شامل ظروف سفالی بی‌لعاب و لعابدار، مُهر استامپی، پیکرک، النگو و انگشتری است. تعداد کمی از اشیای این مجموعه (۶ عدد) معاصر هستند.

این آثار در سه ویترین کنار یکدیگر جای گرفته‌اند که آثار یکی از ویترین‌ها این توضیح را دارد؛ «تلفیق – تقلبی» یعنی بخش اصلی این آثار یا قبل از خروج از ایران و در زمان کشف یا در زمانی که خارج از ایران بوده‌اند، با مصالح جدید تکمیل شده‌اند.

به گزارش جماران ، ماه ژوئن سال ۲۰۰۸ مجموعه بزرگی از آثار باستان‌شناسی توسط پلیس در شهر مونتزای ایتالیا توقیف شد که پس از تحقیقات مشخص شد آثار مذکور توسط فردی پاکستانی‌الاصل با تابعیت کشور ایتالیا در بانکوک خریداری و به کشور ایتالیا منتقل شده است.

با توجه به اینکه این آثار مکشوفه باستان‌شناسی با مبدأ خارجی فاقد مدارک و اسناد نشان‌دهنده صادرات قانونی آنها از کشورهای مبدأ بودند، بنابراین موضوع از طرف پلیس و دادگاه ایتالیا پیگیری شد و به دنبال آن کارشناسان موزه ملی هنرهای شرقی رم اصالت مجموعه و تعلق بخشی از آثار توقیفی به ایران را تأیید کردند.

در ادامه کارشناسان اداره‌کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی- تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از آگاهی از این موضوع از طریق وزارت امور خارجه،  نظر کارشناسی خود را به طرف ایتالیایی اعلام و در نهایت دادگاه کشور ایتالیا رأی صادره درباره تعلق بخشی از آثار توقیفی به نفع کشور را تأیید کرد و این آثار ۱۶ آبان ماه به فرودگاه امام خمینی (ره) در تهران رسید و از آن زمان، آثار استردادی که سومین محموله‌ی استردادی تاریخی ایران در دولت تدبیر و امید است، در موزه‌ی ملی ایران قرار دارند

منبع:ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.