گمانه‌زنی‌ها حاکی از احتمال کناره‌گیری پسر ارشد ملکه به نفع سلطنت شاهزاده ویلیام است.

 
به گزارش جماران  به نقل از وب‌سایت اکسپرس، ملکه الیزابت دوم از زمان ابتلا به یک سرماخوردگی شدید (پیش از تحویل سال نو میلادی) به مدت 13 روز در انظار عمومی حاضر نشده است.
 
برخی وب‌سایت‌های جعلی در فضای مجازی از مرگ وی در 29 دسامبر خبر دادند. البته کاخ باکینگهام برای پایان دادن به شایعات این خبر را تکذیب کرد. شایعاتی نیز وجود دارد که ملکه اکنون با عبور از نود سالگی به دلیل کهولت سن از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.
 
اما سوال اصلی این است: در صورتیکه ملکه از سلطنت کناره‌گیری کند یا فوت کند چه کسی به جای وی وارث تخت و تاج می‌شود؟ پسرش شاهزاده چارلز یا نوه‌اش شاهزاده ویلیام؟
 
شاهزاده چارلز نفر اولی است که پس از مرگ مادرش یا کناره‌گیری وی بر تخت سلطنت می‌نشیند. با اینکه سلطنت حق قانونی چارلز است گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که ممکن است وی به نفع پسرش –ویلیام- از سلطنت کنار برود.
 
شاهزاده چارلز 68 ساله نخستین نفر از خانواده سلطنتی است که در این سن به تخت می‌نشیند. طلاق چارلز از همسرش دیانا در سال‌های اخیر جنجال برانگیز بوده است. شایعاتی وجود دارد که چارلز ممکن است پس از در دست گرفتن قدرت در امور عمومی بیشتر دخالت کند. برخی وی را خطری برای سلطنت می‌دانند و معتقدند چارلز ممکن است درخواست‌ها برای برقراری جمهوری در این کشور را افزایش دهد. 
 
طرفداران سلطنت معتقدند شاهزاده ویلیام و همسرش (کاترین، دوشس کمبریج) زوج مناسب‌تری برای سلطنت بر انگلیس هستند. 
 
چارلز هرگز از کناره‌گیری از سلطنت به نفع پسرش سخن نگفته است و این کار نقض قوانین سلطنتی است. چارلز در سال‌های اخیر بسیاری از مسئولیت‌های ملکه را بر عهده گرفته است. زیرا الیزابت با افزایش سنش تصمیم گرفت از حجم کاری خود بکاهد. چارلز بیشتر بزرگسالی خود را برای آماده شدن برای پادشاهی صرف کرد و مشتاقانه وظایف سلطنتی خود را انجام می‌دهد.
 
صرف‌نظر از احساسات شخصی چارلز، اگر او بخواهد به نفع فرزندش کناره‌گیری کند یک بحران در قانون اساسی به وجود می‌آورد.
 
میزان محبوبیت ویلیام، چارلز و الیزابت در یک نظرسنجی که در سال 2016 انجام شد به ترتیب 79، 60 و 81 درصد بود. 76 درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی نیز حامی حفظ نظام سلطنتی هستند؛ اما به نظر می‌رسد محبوبیت شخصی ملکه این احساس را در مردم ایجاد کرده است.
 
براساس قانون پادشاهی در انگلیس، بزرگترین پسر پادشاه پس از وی به تخت می‌نشیند حتی اگر دختر پادشاه از پسرش بزرگتر باشد؛ اما لایحه 2013 این قانون را تغییر داد و در حال حاضر وارثان مذکر برای نشستن بر تخت سلطنت بر خواهران بزرگتر خود ارجحیت ندارند.
 
شاهزاده ویلیام دومین نفر در صف وارثان پادشاهی انگلیس است و پس از وی به ترتیب پسرش (جورج) و دخترش (شارلوت) در انتظار تاج و تخت هستند.
 
 
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.