وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله غلامحسین جمی را نماد مقاومت، اخلاق، فضیلت و گذشت توصیف کرد و گفت: آبادان نه یک جغرافیا بلکه تاریخ است و رسیدگی و خدمت به این شهر خدمت به همه ایران است.
سید رضا صالحی امیری روز پنجشنبه در مراسم هشتمین سالگرد ارتحال آیت الله غلامحسین جمعی امام جمعه فقید آبادان که در حسینیه ثارالله این شهر برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدای هشت سال دفاع مقدس بویژه شهدای این دیار، سلام مخصوص رییس جمهوری را به مردم این خطه ابلاغ کرد.
به گزارش جماران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: انصاف این است که ایران اسلامی مدیون این جغرافیا و خون پاک این دیار شهدا و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است.
عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: آبادان را از منظر سرزمین مقدس و نقطه عطف تمدن و تاریخ نگاه می کنیم، از این رو مسایل و مشکلات این دیار در اولویت برنامه ها و کارهای دولت است.
به گفته وی، از نظر جغرافیا آبادان نقطه ورود اسلام و تشییع بوده و انسان هایی در اینجا زیسته اند که دل در گرو اهل بیت(ع) و ائمه اطهار(ع) داشته اند.
وی تاکید کرد: آبادان نه یک جغرافیا بلکه تاریخ است و رسیدگی و خدمت به این شهر خدمت به همه ایران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاک و سرزمین خوزستان را مقدس توصیف کرد و گفت: جنگ صرفا مقابله با دشمن نبود بلکه امری مقدس و برای تبیین گفتمان انقلاب اسلامی بود که در تداوم آن ملت بزرگ ایران بویژه مردم خوزستان قاطعانه و عاشقانه دفاع کردند.
به گفته صالحی امیر، نتیجه جنگ ها در دنیا کشت و کشتار و قتل عام است، اما در ایران مفهوم جنگ چیز دیگر، و عنوان آن مقاومت، ایمان و استامت در مقابل کفر است.
به گفته وی، آبادان و خرمشهر با جنگ رابطه وسیع و درونی دارند زیرا مردم این دیار علاوه بر مقاومت و مقابله با دشمن از ارزش ها و تمامیت ارضی کشور نیز دفاع کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، آبادان را سرزمینی مقدس و دیار مقاومت و فداکاری در دوران هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: بر این باوریم که توجه به مشکلات و مسائل مردم خوزستان به ویژه آبادان و خرمشهر یک رسالت و وظیفه و تکلیف دائمی برای دولت است.
عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: دولت نسبت به مسائل این نقطه از کشور اهتمام و توجه داشته و مسائل و مشکلات آبادان و خرمشهر را از مسائل اصلی خود می داند.
به گفته صالحی امیری، خوزستان انباشته از سرمایه های ملی، دینی، مدیریتی، سیاسی و اقتصادی است، از این رو توجه به آن بسیار مهم و ضروری است.
وی با اشاره به موضوع بودجه دولت برای سال آینده گفت: رییس جمهوری محترم در دوران تعیین بودجه تاکید خاصی به رسیدگی به مسائل و مشکلات اصلی جدی خوزستان بویژه آبادان و خرمشهر داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می کنیم به نوبه خود مسائل و مشکلات این خطه را در دولت پیگیر شویم زیرا خدمت به مردم این دیار را یک ضرورت قطعی و واجب می دانیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: هیچ شانی جز خدمت به مردم ایران قائل نیستیم از این منظر، مشکلاتی را که از سالهای گذشته باقی مانده در مسیر جدیدی با جدیت دنبال کرده و آینده نوید بخشی را در پیش رو برای رفع این مشکلات از سوی دولت به شما مردم این دیار خبر می دهم.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: آبادان یک حیات مادی دارد و یک حیات معنوی و معرفتی که حیاط مادی آن جغرافیا آن است که تعلق به مردم آن دارد و حیات معنوی و معرفتی آن متعل به همه مردم ایران است.
وی گفت: آبادان نه یک جرافیا بلکه یک سرمایه ملی است زیرا بر این باوریم که خدمت به این مردم خدمت به همه مردم ایران است.
** آیت الله جمی در تمسک به اهل بیت(ع) و ائمه اطهار(ع) پیشتاز بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اخلاق، معرفت، انسانیت، دینداری، از خودگذشتگی، مردم داری، توجه به نماز، دوری از غیبت و صبر را از ویژگی ها و خصوصیات ابعاد شخصیتی آیت الله جمی برشمرد.
به گفته صالحی امیری، تجلیل و تکریم از بزرگان تجلیل از شخص نیست بلکه تکریم شخصیت اوست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنین آیت الله جمی را از افرادی برشمرد که در تمسک به اهل بیت(ع) و ائمه اطهار(ع) پیشتاز بود.
وی ضمن قدردانی از حضور مردم همیشه در صحنه آبادان خطاب به حاضران گفت: اینکه امروز شما اینجا حاضر شده اید پیام آن، ادامه راه مجاهدان، شهدا، ایستادگی، مقاومت و پیمودن مسیر اخلاق و انسانیت انسان های والامقامی چون آیت الله جمی است.
به گفته صالحی امیری، پیام دیگر حضور شما این است که ریشه های انقلاب اسلامی همیشه زنده است و همچنان پاینده و زنده خواهد بود.
وی، صبر و تحمل آیت الله جمی را مثال زدنی دانست، افزود: ایشان هیچگاه از شرایط خسته نمی شد و هرگز دنبال رفاه طلبی و شخصی طلبی نو بلکه همواره پیگیر مطالبات مردم و رسیدگی و حل مشکلات آنان بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: آیت الله جمی شخصیتی انقلابی داشت که در مقابل همه سختی ها و مشکلات همواره در کنار مردم هم در زمان ستم شاهی و هم جنگ با صدام و صدامیان بود.
وی تصریح کرد: این عالم ولایتمداری را نه در شعار بلکه در عمل داشت و همواره در طول حیات و زندگی پرچمدار امام و رهبری بود.
صالحی امیری گفت: آیت الله جمی همواره بین نماز، معنویت و جنگ و دفاع مقدس رابطه وسیعی برقرار کرده بود.
وی ادامه داد: آیت الله جمی پدری بود، برای همه افراد و جریاناتی که به عنوان فرزندان انقلاب به آنها می نگریست، رفتار پدرانه روحانیت در وجودش نسبت به همگان نهادینه شده بود.
صالحی امیری به همگان به ویژه جوانان توصیه کرد شخصیت هایی مانند آیت الله جمی را که مدت ها به کادرسازی و به تربیت افراد مختلف پرداخته اند، الگو و سرلوحه قرار دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح پنجشنبه بمنظور شرکت در هشتمین سالگرد آیت الله غلامحسین جمی وارد آبادان شد.
منبع: ایرنا