تا حالا برایتان سوال شده حالا که میخواهم قهوه ای بنوشم، کدام مدل قهوه برای من مناسب است و اصلا آیا مدل های مختلف با هم تفاوتی دارند؟
به گزارش جماران؛ تا حالا برایتان سوال نشده حالا که میخواهم قهوه بنوشم، کدام سفارش برای من مناسب است و اصلا با هم چه فرقی دارند؟
احتمالا خیلی از این نوشیدنی ها را بشناسید ولی دانستنش جزییات به شناخت ما از نوشیدنی که سفارش میدهیم کمک میکند.
اسپرسو؛ چیزی که بیش از همه اسمش را شنیدیم
حجم آن بین ۲۰ تا ۴۰ سیسی، بسته به سینگل شات یا دبل شات بودنش است. برخلاف قدیم که سینگل شات را جداگانه عصاریگیری میکردند، امروزه یک قهوه دبل شات میگیرند و نصفش را به شما میدهند، برای سفارش سینگل شات! بیشترین کافئین در کم حجمترین حالت ممکن.
دو مدل دیگر هم داریم؛ ریسترتو و لانگو
حجم قهوه خشک استفاده شده مشابه اسپرسو نرمال است ولی مدت زمان عصاره گیری فرق میکند.
حجم ریسترتو حدودا ۲۰ میلیلیتر و لانگو تا ۷۰ میلیلیتر است. اگر اسپرسو نرمال را وسط خط در نظر بگیریم ریسترتو و لانگو در انتهای خط قرار میگیرند.
امریکانو
یک اسپرسو دبل شات که با آب رقیق می شود. لیوانی با حجم ۱۸۰ تا ۲۴۰ سیسی. قهوهای با طعم ملایمتر از اسپرسو و با همان مقدار کافئین. حجم آب اضافه شده را هم میتونید با نظر خودتان تغییر بدهید.
ماکیاتو
با اسم اسپرسو ماکیاتو هم شناخته می شود. یک اسپرسو دبل شات که مقدار خیلی کمی(به اندازه یکی دو قاشق) شیر فوم دار روی آن قرار میگیرد. مناسب کسانی که میخواهند طعم اسپرسو را با کمترین مقدار شیر ملایم کنند.
کورتادو
یک نوشیدنی با نسبت تقریبا برابر شیر و اسپرسو. زادهی اسپانیا و به نظر بالانسترین وجه ترکیب شیر و قهوهاش با حجمی حدود ۸۰ تا ۱۲۰ سیسی. کوباییها با شیر غلیظ شیرین شده درستش میکنند که طعم جالبی دارد.
کاپوچینو
نوشیدنی محبوب ایتالیاییها، نوشیدنی با ۱۸۰ میلیلیتر حجم و ترکیبی تقریبا برابر از شیر و فوم.
تفاوت آن با لاته در حجم شیر و فوم ضخیمی هست که روی آن قرار میگیرد. اروپاییها و استرالیاییها یک مقدار کمی پودر شکلات روش اضافه میکنند.
فلت وایت
نوشیدنی هم حجم کاپوچینو اما بدون فوم شیر.
نیوزلندیها معتقدند که اختراع آنهاست، حالا چه اختراعی کردند معلوم نیست!
لاته
تنها جای دنیا که سر تلفظش بحث می کنند ایران است: لته یا لاته؟! بگذریم. نوشیدنی در حجم ۲۴۰ تا ۳۰۰ میلیلیتر و رقیقترین حالت ترکیب شیر و قهوهاست، مناسب کسانی که قهوه میخواهند ولی خیلی طعم غالبش را دوست ندارند. انتخاب مناسبی برای شبها نیست.
موکا
حجم و ترکیباتش تقریبا شبیه به لاته است ولی مقداری سیروپ شکلات یا شکلات آب شده به آن اضافه میشود که بسته به نوع شکلاتش میتواند شیرین یا تلخ باشه. اگر شکلات خوبی اضافه بشود یکی از ترکیبات کم نظیر شیر و قهوه می شود.
کارامل ماکیاتو
این هم در حجمی مشابه لاته اما با اضافه شدن کمی سیروپ وانیل و سیروپ کارامل طعم شیرین و قهوهای به خودش میگیرد.
آفوگاتو
بیشتر یه دسر محسوب می شود ولی میتواند گزینه جالبی برای بستنی دوستها باشد. ترکیب یک تا دو اسکوپ بستنی وانیل با یه شات اسپرسو. در کشورهای مختلف موارد زیادی به آن اضافه می شود مثل سیروپها و شراب ولی توصیه من این است که ساده میل کنید.
- کان پانا؛ یه مدل از اسپرسو که روی آن خامهی همزده شده می آید و خیلی زیاد در ایران سرو نمی شود ولی باز هم شناخته شدهاست، به نوشیدنی وین هم شناخته می شود.
- از اینجا به بعد میرویم سراغ قهوههای دمی که برخلاف تصور عموم کافئینی به مراتب بیشتر از اسپرسو دارند و کمتر شناخته شده هستند؛
- وی۶۰(V60)؛ نوع دم اوریش برخلاف اسپرسو تحت فشار نیست و از مجاورت قهوه آسیاب شده و آب داغ به دست میاد و به خاطر همین دم آوری کافئین بیشتری هم دارد.
- کِمِکْس(chemex)؛ روشی مشابه وی۶۰ و تفاوتهای اندک که خیلی جزئیاتش به کارمان نمی آید.
- ایروپرس؛ بیشتر یک ابزار مسافرتی است و روشی برای دم آوری قهوه با کمترین امکانات و تجهیزات.
- کلد برو(cold brew)؛ این قهوه متفاوتترین چیزی است که میتوانید سفارش بدهید. بیشتر آیتمهایی که تا الان معرفی شد با یخ قابل سرو هستند و به آیس کافیها شناخته میشند اما «کلد برو»یعنی قهوهای که در مجاورت طولانی مدت با آب سرد یا یخ (۸تا۲۰ ساعت) دم آوری می شود.
اینها آیتمهایی بود که بیشتر در منوی کافهها دیده می شوند.
***
منبع/ با اصلاح از صفحه توییتر قهوه چی