سرلشکر صفوی دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا با اشاره به درمان مجروحان جنگی در دوران دفاع مقدس، به عمل جراحی شهید حسین خرازی توسط دکتر محمدرضا ظفرقندی در عملیات خیبر اشاره و تاکید کرد: درمان دست راست قطع شده شهید خرازی توسط دکتر ظفرقندی انجام شد.

به گزارش جماران از وبدا، سردار سرلشکر رحیم صفوی دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا امروز (4مهرماه) در آیین سنگر حیات که به منظور یادبود حضور ایثارگرانه جامعه پزشکی در دفاع مقدس در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: دفاع مقدس حماسه جاویدان جامعه پزشکی بود و پزشکان، پرستاران و امدادگران پر افتخار ما به طور منسجم از خط مقدم تا اعماق بیمارستان ها در کشور مشغول خدمت بودند.

 

وی افزود: در عملیات کربلای ۵ که تعداد مجروحان به بیش از ۵۲ هزار نفر می رسید، پزشکان و پرستاران به وضعیت همه مجروحان رسیدگی کردند که این افتخار به نام آنان در کتاب پرافتخار دفاع مقدس ثبت شد.

 

این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس طرح ریزی و عملیات را با گونه ای صورت دادیم تا نخست به طور قطع به پیروی برسیم و نگاه دوم ما کاهش شهدا و مجروحان بود؛ ما برای عملیات فاو ۶ ماه طرح ریزی عملیات صورت دادیم.

 

سردار سرلشکر صفوی با تاکید بر اینکه جنگ، عقلانیت، تدبیر و استفاده از علوم مختلف است، تصریح کرد: در عملیات فاو بیش از ۱۰۰ هزار نیرو شرکت داشتند و نیروهای بعث غافلگیر شدند و آنها علیه ما از سلاح های شیمیایی استفاده کردند و کادر درمان و امداد ما ۱۷ هزار مجروح شیمیایی را به بیمارستان فاطمه الزهرا (س) منتقل و مورد رسیدگی قرار دادند و در واقع مداوای آنان توسط جامعه پزشکی ممکن شد که افتخار بزرگ و عجیبی است.

 

وی با بیان اینکه جامعه پزشکی ما در دفاع مقدس یک میلیون مجروح را درمان کرد، گفت: بیش از یکصد هزار عمل جراحی توسط جامعه پزشکی در دفاع مقدس صورت گرفت.

 

دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا به عمل جراحی شهید حسین خرازی توسط دکتر محمدرضا ظفرقندی در دفاع مقدس و در عملیات خیبر اشاره و تاکید کرد: درمان دست راست قطع شده شهید خرازی توسط دکتر ظفرقندی انجام شد.

 

 

این فرمانده ۸ سال دفاع مقدس، درمان بیش از ۱۰۰ هزار مصدوم شیمیایی، راه‌اندازی بیش از ۵۹ بیمارستان صحرایی و تجهیز و آماده سازی ۱۶ هزار تخت بیمارستانی را از افتخارات کادر درمان و امداد در دفاع مقدس برشمرد و گفت: برخی از پزشکان بعضا ۷۲ ساعت در اتاق عمل مشغول جراحی رزمندگان مجروح ما بودند.

 

سردار سرلشکر صفوی گفت: انتظار داریم که فرهنگ و معارف ارزشی و تجارب بهداری رزمی که با کار علمی و مستند تبدیل به ۲ واحد درسی شده و وزارت بهداشت آن را تصویب کرده است، در دانشگاه های علوم پزشکی جاری و ساری شود.

 

وی تاکید کرد: ستاد جهاد سلامت در وزارت بهداشت با همکاری موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت و بسیج جامعه پزشکی برای مناطق محروم راه اندازی شود.

 

دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا در پایان به حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم لبنان اشاره و خاطرنشان کرد: امروز شاهد کشتار مردم بی گناه و مظلوم غزه و لبنان از سوی صهیونیست ها با چراغ سبز آمریکا و ناتو هستیم و جنگ بی رحمانه ای را رقم زدند و ملت ایران نمی تواند به سرنوشت مسلمانان بی توجه باشد.

 

گفتنی است، آیین سنگر حیات با حضور دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سردار سرلشگر رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا و رییس هیات امنای موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت، سردار فتحیان، رییس این موسسه، دکتر حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و جمعی از مدیران و ایثارگران وزارت بهداشت، امروز در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد. 

 

در این مراسم دو اثر فرهنگی از جمله مجموعه 4 جلدی تاریخ شفاهی «به سوی قاف» و کتاب «زهره حریف ماه شد»، رونمایی شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.