مومنی وزیر کشور با بیان اینکه پرداخت هزینه کفن و دفن، بیمه و دیه متوفیان کمترین کار است و برای جان انسانها هیچ غیمتی نمی توان گذاشت، افزود: بعد از اینکه نتایج اقدامات و پیگیرهای کارگروه مذکور استخراج شد با مسببان برخود جدی انجام می شود تا برای دیگران درس عبرت باشد.
به گزارش جماران؛ وزیر کشور با اشاره به فوت ۳۱ کارگر در مسیر اول معدن طبس، افزود: برای تعیین تکلیف افراد محبوس شده در کارگاه دوم نیز عملیات در حال انجام و این مهم در اولویت است.
اسکندر مومنی شامگاه یکشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران حادثه معدن طبس ضمن تسلیت این حادثه تلخ به خانوادههای کارگران و مردم ایران اظهار کرد: هیچ چیز نمیتواند فقدان و جای خالی این عزیران را برای خانواده آنها پر کند.
وی با بیان اینکه گام اول تعیین تکلیف وضعیت کارگران محبوس شده در معدن دوم است، ادامه داد: تیم ها تا ۴۰۰ متری مسیر هزار متری دهانه تونل محل حبس کارگران پیش رفته اند و تا فردا به محل کارگاه اصلی برسند و کارگران محبوس شده را رویت خواهند کرد.
وزیر کشور تاکید کرد: دستورالعمل ها، شیوه نامه ها و پروتکل ها اگر نیاز به بازنگری دارد باید اصلاح و بروز رسانی شود تا دوباره شاهد تکرار حادثه ای مانند معدن طبس نباشیم.
مومنی افزود: به دلیل اینکه تجهیزات فنی و مهارت خاصی نیاز است از مناطق اطراف معدن تجهیزات کمکی آمده و همه مشغول کار هستند، اگر نیاز شد از سراسر کشور امکانات را بسیج خواهیم داشت.
مومنی بیان کرد: همه بخش های امدادی و استاندار خراسان جنوبی، نماینده مردم و همه مسئولان برای پیگیری موضوع در محل حاضر شدند اما برای تعیین تکلیف نهایی همه آمادگی ها باید وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: وزارت بهداشت و درمان پیگیر امور مصدومان این حادثه است، در گام نخست رسیدگی به مجروحان و انتقال پیکرهای کارگران به مناطق خودشان و تعیین تکلیف کارگران محبوس شده در مسیر دوم معدن اهمیت دارد که عملیات امدادی با تمام توان در حال انجام است.
وزیر کشور گفت: باید کارگروهی برای بررسی علت حادثه تشکیل شود و ابعاد این حادثه بدون هیچ اغماضی دقیق مشخص شود، چرا که این حادثه بسیار تلخ است لذا با هر کسی در هر رده ای باید برخورد قانونی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه پرداخت هزینه کفن و دفن، بیمه و دیه متوفیان کمترین کار است و برای جان انسانها هیچ غیمتی نمی توان گذاشت، افزود: بعد از اینکه نتایج اقدامات و پیگیرهای کارگروه مذکور استخراج شد با مسببان برخود جدی انجام می شود تا برای دیگران درس عبرت باشد.
وزیر کشور بیان کرد: به دلیل وجود معادن فراوان و حوادث مشابهی که در سال های گذشته رخ داده است بررسی های لازم باید انجام و اگر کمبود امکانات و تجهیزات امداد و نجات وجود دارد نتیجه اعلام شود تا اقدام صورت بگیرد.
مومنی ادامه داد: با توجه به بُعد مسافت و عدم دسترسی سریع با توجه به پروازهای هوایی محدود و دسترسی های جاده ای کم، لازم است تجهیزات امداد و نجات اولیه به اندازه کافی وجود داشته باشد و در اولین فرصت اقدام خواهد شد.
وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم جلوگیری و پیشگیری از تکرار این حوادث هست، همانطور که همواره همه شعار می دهیم در درجه اول ایمنی باید مقدم بر هر کاری باشد.
وزیر کشور با بیان اینکه به موضوع رعایت ایمنی در معادن باید دقت شود، اضافه کرد: آیا متولیان بطور دقیق در واقع به وظیفه خود عمل می کنند، کارفرمایان، پیمانکاران و متولیان مربوطه در دستگاه های دولتی، ما و همه وزرا باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشند.
مومنی یادآور شد: در کارگروه مربوطه بطور دقیق بررسی شود که آیا همه کارگران معدن طبس ماسک یا اکسیژن سیار به همراه داشته اند یا نه؛ این موضوع از فن هایی که گازها را از بین می برد و سنسورهایی که میزان گازهای خطرناک را تشخیص می دهد باید دقیق بررسی شود.
وزیر کشور گفت: باید بررسی کرد دستگاه ها و بخش هایی که بطور دوره ای و مستمر باید نظارت داشته باشند کار خود را دقیق انجام داده اند، بنابراین همه مکلف هستیم دقت لازم را در این زمینه و تکرار نشدن این حوادث بکار بگیریم.
وی گفت: از این همدلی و همکاری همه دستگاه ها و همه قوا که به میدان آمدند قدردانی می کنیم اما مهمتر از همه این هست که مجدد چنین حوادثی رخ ندهد چون هیچ چیزی جای این عزیزان و فقدان آنها را برای خانواده ها پر نمی کند.
وزیر کشور تاکید کرد: تا پایان عملیات امدادی همه دستگاه ها به حالت آماده باش کامل قرار دارند تا وضعیت بقیه کارگران زحمت کش که در دل معدن محبوس هستند تعیین تکلیف شود.
وزیر تعاون: علت حادثه طبس نیازمند بررسی بیشتر است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص دلایل حادثه معدن طبس گفت: باید بررسیهای بیشتری صورت گیرد، علت حادثه در واقع انفجار گاز بوده و جزو مواردی است که قابل پیش بینی نیست.
احمد میدری روز یکشنبه با حضور در محل حادثه معدن طبس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در نوبت قبلی کاری میزان گاز در تونلها بررسی شده بوده و این عدد متعادل بوده است.
وی افزود: در سال جاری معادن کشور یک دوره سراسری آموزشی ایمنی داشتند و به نظر میرسد معدن کار تمام ضوابط و استانداردها را رعایت کرده بود اما متاسفانه این حادثه رخ داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم مکانیزه کردن معادن کشور برای جلوگیری از بروز وقایع مشابه تاکید کرد.
میدری اضافه کرد: یکی از معادن فعال در این منطقه، معدنی متعلق به مجموعه تامین اجتماعی است که این معدن به طور کامل مکانیزه شده و امیدواریم که در بقیه معادن هم شرایطی را بتوانیم به وجود بیاوریم که هرچه سریعتر مکانیزه شوند.
ایرنا نوشت: حادثه انفجار معدن طبس ساعت ۲۱ شب گذشته به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونلهای معدن زغالسنگ شرکت معدنجو رخ داد که در زمان حادثه ۶۹ کارگر در بلوک C و B این معدن زغالسنگ در طبس مشغول کار بودند.
با توجه به غلظت گاز در تونلها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰ متری به صورت ارتفاعی و ۷۰۰ متری به صورت مورب در معدن شده، امدادرسانی توسط هشت تیم تخصصی پنج نفره در حال انجام است.
اکنون ۴۰ نفر در قالب تیمهای تخصصی در معدن طبس در حال امدادرسانی در محل حادثه هستند که تاکنون در این حادثه ۳۴ نفر جان باختند و به ۱۷ مصدوم هم با تلاش تیمهای تخصصی امدادی نجات یافتند و احتمال افزایش فوتیها وجود دارد.
همچنین امروز رئیس شورای اطلاعرسانی دولت از پیگیری ویژه رئیس جمهور برای حادثه انفجار در معدن «معدنجوی طبس» خبر داد.
وزرای صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با دستور پزشکیان برای پیگیری موضوع به طبس اعزام شدند و در محل حضور دارند.
وزیر کشور هم برای بررسی ابعاد حادثه معدن طبس عصر امروز وارد طبس شد و بلافاصله با بالگرد در محل حادثه حضور یافت.