عیسی زارع پور وزیر ارتباطات گفت: مشترکینی که فیبرنوری می گیرند می توانند سرعت تا هزار بگیرند، اما مودم فعلی که اکنون در بازار هست، ممکن است که این قابلیت را پشتیبانی نکند لذا نیازمند این هستیم که هم تولیدکنندگان محصولات خود را ارتقا دهند و اگر هم نیاز بود، تا وقتی تولید داخل به نقطه ای می رسد که این نیاز را برطرف کند، از طریق واردات، نیازها تأمین می شود.
به گزارش جماران؛ به نقل از شفقنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: برخی از مودم های تولید داخل فرکانس هایی را پشتیبانی نمی کنند.
عیسی زارع پور در پاسخ به پرسش درباره «پیرو اظهارات اخیر مدیر یکی از اپراتورهای اینترنتی که مشکل شبکه را ناشی از استفاده از مودم های تولید داخل دانسته است، آیا این موضوع را بهانه تراشی اپراتورها برای واردات مودم های ارزان قیمت و کارکرده چینی نمی دانید؟ و در راستای حمایت از تولید داخل چه برخوردی با این اپراتور داشته اید؟» گفت: بحثی که ایشان مطرح کرده در مورد مودم های فیبرنوری است که کلاً ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار مشترک دارد.
وی ادامه داد: موضوعی که مدیر این اپراتور مطرح کرده، عمومیت ندارد و دغدغه شخصی ایشان بوده از سوی دیگر مودم های تولید داخل قابلیت هایی که دارند، قابلیت هایی نیست که بتوانند سرعت های بالا داشته باشند.
زارع پور گفت: بخشی از صحبت های این مدیر اپراتور درست است چون همین الان مودم های خارجی هم اگر نتوانند در فرکانس ۲.۴ کار کنند که فرکانس معمول وای فای است، سرعت بیش از ۱۰۰ گیگاهرتز را نمی توانند ارایه دهند. فرکانس ۵.۶ که استاندار وای فای ۶ و ۷ هست، می تواند از طریق سرعت های تا یک گیگ هم ارایه دهد. در حال حاضر وای فای ۷ استاندارد جدید تا ۱۰ گیک هم می تواند ارایه دهد. مودم باید مودمی باشد که این قابلیت را داشته باشد.
وی توضیح داد: برخی از مودم های تولید داخل این فرکانس ها را ساپورت نمی کنند ولی اکنون در برنامه تولید شرکت یا سازنده مودم هست و باید هم حواسمان به تولید داخل باشد و هم از سوی دیگر باید محصولی که تولید می شود، کیفیت داشته باشد و قابلیت هایی که دارد قابلیت هایی باشد که متناسب با نیاز کاربران باشد.
زارع پور بیان کرد: مشکل از مودم نیست، در حال حاضر شبکه این قابلیت را دارد پیدا می کند و در شهرهایی که فیبرنوری راه می افتد، مشترکینی که فیبرنوری می گیرند می توانند سرعت تا هزار بگیرند، اما مودم فعلی که اکنون در بازار هست، ممکن است که این قابلیت را پشتیبانی نکند لذا نیازمند این هستیم که هم تولیدکنندگان محصولات خود را ارتقا دهند و اگر هم نیاز بود، تا وقتی تولید داخل به نقطه ای می رسد که این نیاز را برطرف کند، از طریق واردات، نیازها تأمین می شود.