مروتی، فعال حوزهی معلولان گفت: بند ب ماده ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲، در رابطه با کمک هزینه معیشتی برای جانبازان و معلولان شدید و خیلی شدید، برای معلولان اجرا نشد، در حالیکه این مصوبه برای جانبازان از سوی بنیاد شهید اجرا شد و آنها چیزی حدود ۵ تا ۶و نیم میلیون تومان کمک هزینهی معیشتی دریافت میکنند. اما معلولان نهایتا ۲۷۳هزار تومان کمک هزینه معیشتی دریافت میکنند. ما نمیدانیم با چه زبانی بگوییم اوضاعِ معیشتمان وخیم است.
به گزارش جماران؛ ایلنا نوشت: بهروز مروتی گفت: وقتی قانونی که مصوب شده بعد از ۶ سال هنوز اجرا نشده و ردیف بودجهی اجرای آن را نیز قطع کردهاند، چگونه میتوانیم خوشبین باشیم؟ در رابطه با اجرای قانون، مجلس هیچ اقدامی انجام نداده است.
بهروز مروتی (فعال حوزه معلولان) از برگزاری تجمعات معلولان در اعتراض به عدم اجرای قانون حمایت از معلولان و ماده ۲۷ این قانون در شهرهای کرمانشاه، قم، ساری، مشهد، چابهار و دیوان دره طی روزهای مختلف خبر داد.
وی ادامه داد: قانون حمایت از حقوق معلولان ۶ سال پیش تصویب شد، اما هنوز اجرا نشده است. طبق آخرین صحبتی که با معاونت برنامه و بودجه داشتیم، قرار بود ۱۲ آذرماه خبر خوبی برای افراد دارای معلولیت از طرف رئیسجمهور اعلام شود که این اتفاق نیفتاد. همچنین در همان زمان آقای مخبر، معاون رئیسجمهور که سمت ریاست کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون را نیز برعهده دارند، در جلسهای دستور دادند که ظرف یک هفته نحوهی اجرای ماده ۲۷ مشخص شود، اما بیش از یک ماه از آن مهلتِ یک هفتهای گذشته و هنوز هیچ خبری از سازمان برنامه و بودجه نیست.
مروتی گفت: در آخرین تجمعی که در تهران مقابل سازمان برنامه و بودجه انجام شد، دو تن از مسئولان دفتر رفاه و امور سلامت سازمان برنامه و بودجه بین ما آمدند و هیچ چیزی نمیدانستند و به نظر میرسد هیچ اتفاق خاصی در این خصوص نیفتاده است.
وی با اشاره به برخورد با تجمع معلولان در تهران، گفت: ما چگونه صدای خود را به مجلس و دولت برسانیم؟ اینکه چرا در مقابلِ تجمع ما برای رسیدنِ به حداقلیترین حقوقمان چنین برخوردی میکنند، جای سوال دارد.
این فعال حقوق معلولان در ادامه با اشاره به مصوبهی کمیسیون تلفیق در مورد افزایش ۳۰درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد برای سال آینده گفت: شاید در نگاه اول بگوییم که ۳۰ درصد رقم خوبی است. البته پیشنهاد اولیهای که از سوی کمیسیون اجتماعی مطرح شده بود، برای معلولان شدید و خیلی شدید افزایش ۶۰درصدی و برای سایر معلولان ۳۰ درصد بود، که کمیسیون تلفیق آن را نپذیرفت و افزایش ۳۰درصدی را برای همهی مددجویان تصویب کرد.
مروتی افزود: در لایحه برنامه هفتم توسعه، در بند الحاقی یک ماده ۳۱، آمده که دولت مکلف است در طی برنامه هفتم مستمری مددجویان را به میزانِ ۲۰درصدِ حداقل دستمزد پرداخت کند. در چنین وضعیتی، وقتی کمیسیون تلفیق در بودجه، افزایش ۳۰درصدی را مصوب کرده، یعنی به برنامهی هفتم توسعه هیچ توجهی نکرده و خود مجلس اجازهی استنکاف از این برنامه را به دولت داده است. البته همین موضوع در برنامه توسعه ششم هم بود اما در آن برنامه نیز اجرا نشد.
این فعال حوزهی معلولان گفت: با این رویکرد، نه تنها نمیتوانیم خوشبین باشیم، که حتی باقیماندهی امیدمان را نیز از دست دادهایم. وقتی قانونی که مصوب شده بعد از ۶ سال هنوز اجرا نشده و ردیف بودجهی اجرای آن را نیز قطع کردهاند، چگونه میتوانیم خوشبین باشیم؟ در رابطه با اجرای قانون، مجلس هیچ اقدامی انجام نداده است.
مروتی بیان کرد: همچنین بند ب ماده ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲، در رابطه با کمک هزینه معیشتی برای جانبازان و معلولان شدید و خیلی شدید، برای معلولان اجرا نشد، در حالیکه این مصوبه برای جانبازان از سوی بنیاد شهید اجرا شد و آنها چیزی حدود ۵ تا ۶و نیم میلیون تومان کمک هزینهی معیشتی دریافت میکنند. اما معلولان نهایتا ۲۷۳هزار تومان کمک هزینه معیشتی دریافت میکنند. ما نمیدانیم با چه زبانی بگوییم اوضاعِ معیشتمان وخیم است.