گوترش دبیرکل سازمان ملل بر لزوم آتشبس بشردوستانه و اجازه آزادی گروگانها و ورود گسترده کمکها به غزه و نیز لزوم تمایز بین حماس و فلسطینیها تاکید کرد و گفت: «اگر این تمایز را قائل نباشیم، بشریت معنای خود را از دست میدهد.»
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت که هزاران کودک در نوار غزه کشته شدند و این امر نشان می دهد که " نحوه انجام عملیات نظامی اسرائیل آشکارا اشتباه است."
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی گفت: هر سال مرگ کودکان در درگیری های مختلف از هر یک از بازیگران بیش از صدها مورد است. ظرف چند روز در غزه هزاران کودک کشته شدهاند.
گوترش بر لزوم آتشبس بشردوستانه و اجازه آزادی گروگانها و ورود گسترده کمکها به غزه و نیز لزوم تمایز بین حماس و فلسطینیها تاکید کرد و گفت: «اگر این تمایز را قائل نباشیم، بشریت معنای خود را از دست میدهد.»
دبیرکل سازمان ملل متحد وضعیت غزه را "وحشتناک" و "فاجعه بار" خواند و خاطرنشان کرد: ورود سوخت به غزه هنوز مجاز نیست و آب "بسیار محدود" است و در بیمارستان ها کمبود وجود دارد.
او گفت: رعایت قوانین جنگ ضروری است. ما آشکارا از اسرائیل خواسته ایم که به قوانین جنگ کاملا احترام بگذارد.
پیش از این، فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) گفت: اکنون یک ماه از حمله شنیع در اسرائیل و جنگ وحشیانه و محاصره شدید غزه می گذرد. کشته شدن ۹۲ همکار سازمان ملل در غزه برای من بسیار دردناک است. ما همیشه جای خالی آنها را حس خواهیم کرد.
کمیسیر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) تاکید کرد: بار دیگر به خاطر بشریت خواهان آتشبس هستم.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: حدود ۵ هزار نفر روز دوشنبه در یک فرصت ۴ ساعته با پای پیاده به جنوب غزه گریختند.
اوچا اعلام کرد: ارتش اسرائیل از ساکنان غزه و استان های شمالی غزه خواسته است به سمت جنوب حرکت کنند و مدعی شده بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر یک گذرگاه امن وجود دارد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل تصریح کرد: "از آنجایی که جاده های منتهی به جنوب غزه به شدت آسیب دیده اند فقط با پای پیاده قابل امکان جابجایی افراد وجود دارد.خانواده ها از جمله کودکان، افراد مسن و افراد دارای معلولیت گزارش کرده اندکه مسافت های طولانی را پیاده روی کرده اند و وسایل شخصی خود را با دست حمل می کنند."
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گزارش داد که حدود ۱.۵ میلیون نفر در غزه آواره داخلی هستند.
از این تعداد، حدود ۷۱۷ هزار نفر در ۱۴۹ تاسیسات آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) پناه گرفته اند. ۱۲۲ هزار نفر در بیمارستان ها، کلیساها و ساختمان های عمومی و ۱۱۰ هزار نفر نیز در ۸۹ مدرسه غیر پناه گرفته اند.
مرکز آموزشی خان یونس، شلوغ ترین پناهگاه سازمان ملل، میزبان بیش از ۲۲ هزار آواره داخلی است که این به معنی زندگی یک نفر در هر دو متر مربع و استفاده حداقل ۶۰۰ نفر از یک توالت مشترک است.
نیروهای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و ستم رژیم صهیونیستی، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
در این زمینه نگرانیهای جامعه جهانی به فاجعه انسانی، کشتار بیرحمانه مردم غزه و درخواستها برای متوقف کردن ماشین کشتار رژیم اسرائیل، رو به افزایش است اما این رژیم همچنان بر حملات خود ادامه داده و سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی تاکید دارد که به هیچ عنوان مساله آتشبس مطرح نیست و در واقع همه برنامهها و طرحهای این رژیم برای جنگ، کشتار و ویرانی بیشتر است.