دفتر آیت الله العظمی سیستانی در نجف اشرف به پرسشی در خصوص میزان اختصاص سهم امام (ع) به مناطق زلزله زده پاسخ دادند که حاوی نکته ی ظریفی است.

به گزارش جماران؛ به نقل از شفقنا، در پی زمین لرزه شدیدی که هفته گذشته مناطق سنی نشین هرات افغانستان را تحت تاثیر قرار داد و متاسفانه خسارات انسانی و مادی فراوانی بر جای گذاشت، مرجعیت عالیقدر تشیع در نجف اشرف، ضمن ابراز همدردی و همبستگی با بستگان جان‌باختگان این حادثه و دعا برای شفای مصدومان و جانباختگان، با اعزام نمایندگان خود به این مناطق، اجازه ی اختصاص کمک از محل سهم امام برای مردم آسیب دیده را صادر کردند.

در همین پیوند، دفتر آیت الله العظمی سیستانی در نجف اشرف به پرسشی در خصوص میزان اختصاص سهم امام (ع)  به مناطق زلزله زده پاسخ دادند که حاوی نکته ی ظریفی است. متن پرسش و پاسخ به این شرح است:

  پرسش:

وظیفه مومنین نسبت به زلزله ی تخیر در مناطق سنی نشین افغانستان چیست؟

 پاسخ:

 «مؤمنین افغانستان مجازند از سهم امام (ع) خود به مقدار لازم با رعایت شرایط کمک کنند و ایرانیان نیز تا نصف سهم امام (ع) مجاز به کمک مى باشند».

 

اعزام نمایندگان و اختصاص کمک مستقیم مادی:

خبرنگار شفقنا همچنین اطلاع یافت علاوه بر اجازه ی کمک از محل سهم امام (ع)، دفتر مرجعیت عالی تشیع با  اعزام فوری نمایندگان خود به منطقه زلزله زده، از نزدیک ابعاد حادثه را مورد بررسی قرار داده و با مسئولان محلی به گفت و گو نشسته و ضمن تفقد از مردم  آسیب دیده، راه های کمک بیشتر به زلزله زدگان را جستجو نمودند که از جمله مبلغ قابل توجهی کمک نقدی به مناطق زلزله زده ی هرات تقدیم نمودند.

علاوه بر این، از طریق عتبه مقدسه ی حسینی (ع) کمک های مادی از جمله چادر، غذا و دارو و پوشاک و دیگر لوازم اولیه مورد نیاز زندگی به منطقه ارسال شده و در اختیار زلزله زدگان قرار گرفته است و این کمک ها همچنان ادامه دارد.

 

 آموزه های یک پاسخ:

در کنار واکنش فوری و شایسته ی تقدیر دفتر  آیت الله العظمی سیستانی و نمایندگان ایشان به مصائب مردم افغانستان که قبلا نیز شاهد بوده ایم و همچنین این مهم که دیگر مسائل و بحران ها،  سبب نشده است که مردم مظلوم افغانستان در چشم مرجعیت نادیده گرفته شوند، نکته و آموزه ی حائز اهمیت در پاسخ مکتوب دفتر آیت الله العظمی سیستانی، نگاه بدون تبعیض مرجعیت عالی تشیع به آسیب دیدگان زلزله در مناطق اهل تسنن افغانستان است که مبتنی بر اصول برادری و احترام به کرامت ذاتی انسانی است که همواره از سوی حضرت آیت الله العظمی سیستانی مورد تاکید قرار گرفته است و در حوادث مختلف آن را شاهد بوده ایم. چنان که در زلزله ویرانگر در ترکیه و سوریه نیز ضمن ابراز همدردی با مردم این دو کشور، خواستار فراهم کردن فوری مایحتاج لازم برای زلزله‌‌زدگان شده بودند.

در سیره ی مرجعیت عالی تشیع، وقتی انسان های بیگناه در رنج و سختی و مظلومیت قرار می گیرند، رفع آلام آنان وظیفه اخلاقی و انسانی و دینی است، چه در غزه باشد چه در افغانستان و چه شیعه باشند چه اهل تسنن و چه ایزدی ها و مسیحیان تحت ستم داعش. و این در جهانی که از تبعیض های آشکار و پنهان فراوان و پایمال شدن حقوق انسان ها  رنج می برد، یک نقطه ی عطف است. امید که این سیره، از سوی دیگر رهبران و مکاتب فکری نیز مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.