فکر می‌کنید چرا مسئلۀ فلسطین بعد از 70 سال همچنان زنده است؟ کشورهای عربی. شما یک ملت را رها می‌کنید و حمایت نمی‌کنید و بعد می‌روید طرح همکاری با نیروی اشغالگرش می‌بندید، این وضع به وجود می‌آید.

علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب، طی یادداشتی که بخش هایی از آن نیز در شبکه اجتماعی اکس منتشر شد، نوشت: «فکر می‌کنید چرا مسئلۀ فلسطین بعد از 70 سال همچنان زنده است؟ کشورهای عربی. شما یک ملت را رها می‌کنید و حمایت نمی‌کنید و بعد می‌روید طرح همکاری با نیروی اشغالگرش می‌بندید، این وضع به وجود می‌آید که سران رژیم صهیونیستی و رهبران جهان این‌مقدار پررو می‌شوند که رفتار خشونت‌آمیز خود درقبال فلسطینی‌ها را علنی می‌کنند.»

به گزارش جماران، متن کامل این یادداشت در پی می آید:
 

بسم الله الرحمن الرحیم

روزهای اخیر غزه و فلسطین اشغالی جنبه های مختلفی دارد که نیاز به شرح و بسط دارد. هر لحظه ابعاد تازه‌ای از اتفاقات و واکنش‌های این منطقه و کشورهای دیگر روشن می‌شود. مهم است که ریشه‌های این حادثه را بشناسیم و این اتفاق تبدیل به تجربه‌ای برای آینده شود. ملاحظه کنید این منطقه در شرایط فعلی با چه پدیده‌ای مواجه است. حجم کشتاری که در غزه انجام می‌شود، خیلی از آن‌ها زن و کودک و اکثراً مردم عادی‌اند. اسرائیل در گذشته هم ید طولایی در این زمینه داشت. مثلاً در قانا، 70 کودک را یک‌مرتبه با بمباران از بین برد. یا در الخلیل. رفتاری که صحنۀ بین­المللی دارد نشان می‌دهد، خیلی عجیب است. مرثیه‌سرایی بزرگی راجع‌به کشته‌شدن ساکنان مناطق اشغالی راه انداخته‌اند. هیچ اشاره‌ای نمی‌کنند که در غزه چه دارد رخ می‌دهد.

دیدم دیروز و پریروز، هم رئیس‌جمهور آمریکا و هم رهبران دو کشور اروپایی اسرائیل را تشویق می‌کنند که ادامه بدهد و ما کمک می کنیم. کِشتی می‌فرستیم، مهمات می‌فرستیم، مبادا مهماتشان تمام شود. هیچ کاری برای جلوگیری از رفتار رژیم صهیونیستی نمی‌کنند. خب این تناقض دارد. اگر شما از کشته‌شدن زن و بچه و شهروند عادی ناراحتید، پس چرا بیشتر تسلیح می‌کنید؟ پس معلوم است هدفی دارند که می‌خواهند محقق کنند. متأسفانه مسئلۀ فلسطین همیشه همین بوده است. مصاحبه‌ای از رئیس‌جمهور آمریکا پخش شد. گریه و زاری راه انداخته بود و با ریزه‌کاری نشان می‌داد که مثلاً وقتی فردی مجروح می‌شود، چه زجری می‌کشد و ازاین‌دست مسائل. در این زمینه، ید طولایی دارند. ولی چیز جالبی که در حرف‌هایش بود، می‌گفت ما در کنار اسرائیل هستیم، کشتی‌هامان را فرستادیم وکمک هم می‌کنیم. خب اسرائیل که الان دارد غزه را بمباران می‌کند. این با آن نگرانی‌های اول صحبتتان سازگار نیست.

یک خاطره‌ای از خودش نقل کرد که در زمان گُلدا مئیر، بعد از حوادثی که در فلسطین رخ داده بود، گُلدا مئیر به بایدن گفته بود «شما نگران نباشید، چون ما جایی نداریم که بریم». خب این مردم فلسطین جایی دارند که بروند؟ شما رفتید کشور این‌ها را گرفتید. بایدن حق می‌داد به گُلدا مئیر مع گفته بود هر حادثه‌ای رخ بدهد، ما جایی نداریم برویم. خب شما از جای دیگری آمدید اینجا. این مردم فلسطین جایی دارند بروند؟ چرا به این موضوع نمی‌اندیشند؟

در دوره‌های گذشته نظریات مختلفی مطرح شد. به خاطر دارم رهبر معظم انقلاب در یک کنفرانس بین‌المللی این موضوع را مطرح کردند که مسئلۀ فلسطین باید براساس یک نظام دمکراتیک حل بشود. بگذارید یک رأی‌گیری بشود، یک رفراندمی بشود، ببینیم مردم نظرشان چیست. هر چه مردم گفتند، همان عمل شود. خب شما این را نپذیرفتید. حتی شما به صلح اسلو متعهد شدید اما آن را هم انجام ندادید. طرح‌های دیگر هم همین‌طور. چند تا طرح صلح مطرح شد، شما عمل نکردید؟ حالا در این شرایط، مردم فلسطین باید چه می‌کردند؟ چه کنند؟ خودتان را جای آن‌ها بگذارید. مثل این می‌ماند که یک عده آدم شرور بیایند در یک محله‌ای یا خانه‌ای، مردم آن خانه را بیرون کنند، بعد هرکه هم بخواهد از آنجا بیرون برود را دو گلوله به پایش شلیک کنند. خب آن فرد چاره‌ای برایش نمی‌ماند جز آنکه خودش را منفجر کند و کل خانه را از بین ببرد. همۀ امکاناتش را گرفته‌اید. در ضمن به او شلیک هم می‌کنید. باید در قضاوت، افراد خودشان را بگذارند جای آن‌ها. آن‌ها را از خانه‌شان بیرون کرده‌اید، سال‌هاست شکنجه‌شان می‌دهید، زندان‌هایتان پر است از مردم فلسطینی. هیچ‌کدام از طرح‌های صلح را هم نپذیرفته‌اید. خب مردم باید چه کار کنند؟

کسی از کشته‌شدن زن و کودک خشنود نیست، ولی این حملات را باید در متنی که آنجا برقرار است دید، نه اینکه در جای دیگری نشست و قضاوت کرد. باید دید آن مردم که 70سال است گرفتار این پدیده‌اند، باید چه بکنند؟ به‌هرحال موضوع برمی‌گردد به اینکه یک بی‌عدالتی در صحنۀ بین‌المللی شده است و کسی نمی‌خواهد حلش کند و این مسئله افتاده در گردابی که مرتب مسائل جدید ایجاد می‌کند و تا عادلانه حل نشود، زنده خواهد بود و حل نخواهد شد.

این‌ها خیال می‌کنند بروند پهن بشوند در یک کشور و کل آن را بگیرند، نتیجه‌بخش خواهد بود. مگر آمریکایی‌ها به عراق و افغانستان نرفتند؟ فکر می‌کنند با این کار مسئلۀ فلسطین حل می‌شود. قضیه را ساده گرفته‌اند. با یک ملتی روبه‌رویید که از خانه بیرونشان کرده‌اید و سال‌ها زجرشان داده‌اید. فکر می‌کنید چرا مسئلۀ فلسطین بعد از 70 سال همچنان زنده است؟ به همین دلیل است که در صحنۀ بین‌المللی یک برخورد عادلانه نشده است. حتی کشورهای عربی. شما یک ملت را رها می‌کنید و حمایت نمی‌کنید و بعد می‌روید طرح همکاری با نیروی اشغالگرش می‌بندید، این وضع به وجود می‌آید که سران رژیم صهیونیستی و رهبران جهان این‌مقدار پررو می‌شوند که رفتار خشونت‌آمیز خود درقبال فلسطینی‌ها را علنی می‌کنند. حداقل در شرایط فعلی روابطتان را تعلیق کنید که بفهمند ادامۀ این رفتار برایشان هزینه‌ساز است. امیدواریم إن‌شاءالله مسئله به‌گونه‌ای حل شود که اجحاف بزرگی که در حل این ملت مظلوم شده است به‌نحو اساسی حل‌وفصل شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.